Rétvári: Nyugaton már tendenciózus a keresztény jelképek támadása

2019. április 25. 10:42
Nem az Európa jövője, hogy lecserélik a nemzeteket, attól sem gazdasági növekedést, sem békét, sem szociális biztonságot nem várhatunk – nyilatkozta a KDNP alelnöke a Magyar Hírlapnak.

Bár a tolerancia fontosságáról beszélnek, manapság a liberálisoknál az intolerancia a legfőbb elv. Ez azt jelenti, hogy semmit nem tűrnek el, ami az ő álláspontjukkal ellentétes. Tolerancia fedőnév alatt viszont mindent támadnak, ami a természetes, hagyományos életmód részét képezi – mondta Rétvári Bence a Magyar Hírlapnak.

Márpedig azok, akik a bevándorlási hullámmal ide érkeznek, a saját szülőföldjükön meglévő konfliktusokat is hozzák magukkal, ráadásul az európai „őslakossággal” is feszültség alakul ki. Erős identitású csoportokról van szó, egy identitását vesztett kontinensen, ami veszélyes felállás. Ezzel szemben a keresztény alapokra építkező nemzetállamok együttműködése jelent valódi alternatívát. 

Nem az Európa jövője, hogy lecserélik a nemzeteket, attól sem gazdasági növekedést, sem békét, sem szociális biztonságot nem várhatunk – hangsúlyozta. Szólt arról is, Nyugaton már tendenciózus a keresztény jelképek támadása, illetve eltüntetése, a bevándorlók érzékenységére való hivatkozás pedig inkább csak ürügy a hagyományos értékeink szisztematikus felszámolására. Franciaországban az államtanács döntése után Szent II. János Pál pápa emlékművéről eltávolították a keresztet, Németországban öt év alatt kétezer templomot számoltak fel.

A görögországi Leszbosz szigetén a ledöntött kereszt miatt nem indult eljárás, a visszaállítók ellen azonban több is, a brit bevándorlási hivatal üldözött keresztényeket elutasít, míg muszlim radikálisokat befogad. A Mikulást sapkás embernek nevezik, az adventi vásárt pedig téli vásárnak, a temetőben fekete lepellel takarják a kereszteket Olaszországban – sorolta a KDNP-s politikus. Ezek az esetek nem a befogadás gesztusai, hanem az európai keresztény identitás szándékos megtagadásai.

Hozzátette, szerinte minden birodalom minden korban ideológiai alapon is állt. Korábban ezt a kereszténység jelentette, majd a huszadik században a nácizmus és a kommunizmus, a mostani brüsszeli birodalomépítési kísérlet pedig olyan valláspótlékokon alapul, mint a genderizmus és a migrációban való feltétlen hit.

Csakhogy eközben az európai emberek egyre nagyobb része elégedetlen a Nagy-Britanniát elüldöző, a migránsokat behívó brüsszeli politikával, még ott is, ahol a hírek egy részét „fátyollal borítják be”. Azon igyekeznek, hogy a társadalom rezdüléseire és igényeire jól reagáló politikusokat minél inkább ellehetetlenítsék, populistának bélyegezve őket. „Ebben hozhat változást a május végi EP-választás.” 

(Magyar Hírlap)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Velősen és találóan válaszoltál. Különben maga a Vatikán is új, kompromisszumos utakat keres a kínai szituáció megoldására, de még nem látni, hoz-e ez valami előnyös fordulatot a katolikus egyház számára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés