„A Kurucinfó humorral és iróniával kezeli a zsidóságot” – bemutatkoztak a Kurucinfó szerkesztői

2019. április 25. 18:40
Zsidó érdekköröktől az FBI-ig, Kövér Lászlótól a Facebookig mindenki üldözte a Kurucinfót, de a lap mégis megmaradt, és most egy szólásszabadásgot képviselő fórum a „magunkfajták” számára – mondják magukról a Kurucinfó szerkesztői. Több mint egy évtized után sajtóklubot tartott a Kurucinfó. Tudósításunk.

Mintegy ötven ember gyűlt össze szerda este a Mi Hazánk Mozgalom újbudai irodájába meghirdetett Kurucinfo-sajtóklub címen rendezett beszélgetésre. A médiatörténeti eseményként beharangozott találkozón a nyilvánosság elé léptek a megosztó, sokszor szélsőséges hangvételű portál szerkesztői. 

Kiléptek a fényre

Az esemény házigazdájaként Novák Előd, a Jobbik volt- és a Mi Hazánk jelenlegi alelnöke, volt országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket. Az asztalnál helyet foglalt még Esze Tamás, a MIÉP volt politikusa, Hering József, a kurucinfó főmunkatársa és Lantos János, a portál publicistája. Novák Előd utalt arra is, hogy a közönségben is ülnek a Kurucinfó nevüket elhallgató további munkatársai.

Novák felidézte, hogy a 2006 elején „sufniportálként" indult Kurucinfó, a 2006-os őszi események hatására pedig országosan is ismertté vált, a Gyurcsány-kormány alatt illegalitásban működött a rendszerellenessége miatt. Esze Tamást megkérte, hogy mutassa be személyi igazolványát, majd megkérdezte, hogy azonos-e a Kurucinfó impresszumában főszerkesztőként megjelölt Esze Tamással, amire ő úgy válaszolt, sajnálja, hogy így van, de nem ő az, viszont rendszeres olvasójuk. 

A helyszín, egykor a Magyar Igazság és Élet Pártja irodája volt. Ezek után rövid és kedélyes MIÉP-nosztalgia következett. „Számunkra, akik a MIÉP-ben kezdtünk politizálni, Esze Tamás, a MIÉP dél-budai szervezetének elnöke, egy legenda volt. A politikai szocializációnk itt kezdődött” – fogalmazott Novák Előd.

Felidézték, Esze Tamás volt az egyetlen, aki kritizálni merte Csurka Istvánt. Ezután Hering József következett, aki a Magyar Fórum publicistájaként könyvet is írt a MIÉP kényes ügyeiről, ami miatt Csurka Moszad-ügynöknek bélyegezte. 

Novák ezután feltette Heringnek a „Nagy Kérdést”„Zsidó vagy-e?” Hering József elmondta, hogy genetikailag és vallását tekintve nem zsidó, pontosabban csak volt, pár hónapig. Fiatalon arab-héber filológiát végzett, és jó nyelvtudása miatt megpróbálták beszervezni a titkosszolgálathoz, de nem működött együtt, ezért még fenyegetéseket is kapott.

Később ennek hatására gyermeke anyjával Izraelbe költözött, ahol katona is volt, majd elvett egy másik nőt, de ehhez át kellett térnie a zsidó vallásra. Ezt később meggyónta, és visszatért keresztény vallásához. Megtudtuk azt is, hogy ő az, aki a Kurucinfón az izraeli médiát szemlézi.

Lantos János, a Pax Hungarica volt vezetőhelyettese következett. Mint mondta, politikai szocializációját neki is nagyban befolyásolta a Magyar Fórum és a MIÉP. Szerinte a radikális jobboldali szemléletet az alapértékek megtartásával kell a 21. század kihívásaihoz igazítani, hogy ne öncélú, hanem jövőbe mutató radikalizmust képviseljenek.

Novák Előd elmondta, rendszeresen hírbe hozták azzal, hogy ő a Kurucinfó tulajdonosa, vagy vezető szerkesztője, de ebből mindössze annyi igaz, hogy a kuruc.info.hu és a kurucinfo.hu domain-ek tulajdonosa volt.

Felidézte, hogy az MSZP-kormány az FBI segítségét kérte, hogy megtalálják a Kurucinfó tulajdonosait, de hiába állította elő őt többször a rendőrség, felsültek.

Az üldözött hírportál

A hosszúra nyúlt bemutatkozás után Novák rákérdezett, hogy miért foglalkozik a portál annyit a ’30-as évek politikájával. Lantos János válasza szerint igyekeznek teret adni mindenféle nemzeti gondolatnak, történelemszemléletnek.

Példaként említette az 1848-as szabadságharcról megjelent cikkét. Ebben megpróbált „rendet tenni” a nemzeti oldalon az akkori eseményekről alkotott különböző szélsőséges vélemények közt, amelyek a szabadkőműves összeesküvésként való értelmezéstől a tiszta szabadságharcig terjednek.

Úgy látja, rendszerváltoztatás után kialakult egy szélsőjobboldali réteg, amely kötődik a huszadik századi történésekhez, ennek ellenhatásaként pedig született egy politikailag korrekt jobboldal, amely attól retteg, hogy „lenácizzák, vagy leantiszemitázzák”. Ez a két szélsőség, de egyik sem helyes, meg kell találni az arany középutat.

Szerinte, ma hazánkban nincsnek nácik, a nácizás manapság annyit jelent, hogy „nincs ellenérvem veled szemben és nem vagy szimpatikus”.

Novák arról kérdezte a többieket, hogy szerintük milyen a szabadságjogok helyzete ma Magyarországon, különös tekintettel a sajtószabadságra. Ő maga úgy vélte, a Gyurcsány-Bajnai rezsimhez képest jobb a helyzet, és

a Kurucinfó, megmaradt egy szólásszabadásgot képviselő fórum a „magunkfajták” számára.

A Kurucinfó valóban feszegeti a határokat, és nem tudom, hogy mennyire van ez összefüggésben azzal, hogy a portál neve az egyik olyan szó, amelyet nem lehet leírni a facebookon, még privát üzenetben sem – mondta. Közölte azt is, hogy Kövér László a Parlamentben elérhetetlenné tette a portált, de a balliberális körök is rendszeresen próbálják ellehetetleníteni.

Lantos szerint bár a balliberálisok siránkoznak, hogy nincs sajtószabadság, mégis hozzájuk kötődik az RTL Klub, amely a legnézettebb televízió. Kijelentette, a virtuális térben teljes a sajtószabadság, az csinál honlapot aki akar, de probléma, hogy, mára szinte egyenlőségjelet lehet tenni a facebook és az internet közé, hiszen a hírek legnagyobb része a közösségi oldalon jut el az emberekhez.

A Facebookon viszont a legsötétebb bolsevik diktatúra módszereit megcsúfoló módon megy a cenzúra, valóban le sem lehet írni a Kurucinfó nevét, és rendszeresek az indokolatlan harminc napos tiltások. A Kurucinfó viszont már a facebook térnyerése előtt a nemzeti oldal bástyájává vált, ezért mai napig stabil olvasótáborral rendelkeznek – jegyezte meg.

Ebben egyetértettek Novákkal, kijelentve, hogy párhuzamos valóságok alakultak ki. Lantos szerint jobb lenne, ha portáljuk a facebookon is jelen lehetne és reményét fejezte ki, hogy a piaci logika alapján majd létrejön egy olyan közösségi portál, ahol szólásszabadság lesz. De addig is nincs más dolgunk mint hirdetni az igazságot – jelentette ki.

„Nem lenne indokolt az állami beavatkozás a facebook túlhatalmával szemben?” Tette fel a kérdést a Mi Hazánk politikusa. Felidézte, hogy a Betyársereg egy vágóképben megjelent logóját és a Kurucinfó „cigánybűnözés” nevű rovatának címét is ki kellett kockázni, hogy megjelenhessen, de Lázár János videóját is letiltották.

Sokan csak inkognitóban mernek írni – jegyezte meg. Ő sokszor úgy tekintett a portálra, mint a „magyar Wikileaksre”, ahol sokan a politikusbűnözést és a korrupciót leleplező információkat, hangfelvételeket tudnak közzétenni.

„Chrudinák Alajost is ők tették indexre”

Hering szerint

hiába reménykednek állami beavatkozásban, mert a Kurucinfó elleni megszorításokat a magyarországi zsidóság kezdeményezte,

és ez ellen sem a Fidesz nemzeti kormánya, sem a „másik oldal” nem tesz semmit, sőt, azonosulnak vele.

Novák nagyon pozitívan értékelte, hogy a portál rendszeresen foglalkozik az állambiztonsági múlt feltárásával. Idézte pártjának egyik tagját, aki azt írta, „Számomra talán az első számú információforrás már sok éve a kuruc, általában tárgyilagos, jó humorú, ironkius írásokat lehet olvasni itt, mivel a kuruc az egyetlen tiltott médium, jogosan mondhatják, hogy ők napjaink szamizdatja”.

Kijelentette, hogy akár büntetőjogi következményekkel is szembe kell néznie a portál szerzőinek, ha a holokauszttal foglalkoznak. Hering József egy kérdésre válaszolva elmondta, a magyar hatóságoktól nem fél, a zsidók bosszújától és vegzálásától igen.

Felidézte, hogy volt is erre példa, amikor Izraelből hazatérve elvégezte a héber nyelvű idegenvezetői tanfolyamot, nem engedték zsidó csoportokat vezetni, mert antiszemitának tartották.

„Messzire elér a kezük, nem kell ehhez titkosszolgálat, ők elintézik”

– jegyezte meg. Szerinte Chrudinák Alajost is „ők tették indexre”. Nem kapott állami kitüntetést. Vajon miért? – kérdezte.

Lantos szerint a Kurucinfó neve összeforrt a „cigánybűnözés” témájával, amivel egyetlen médium sem foglalkozik. Példaként említette, hogy egy ismerőse ingatlanvásárlás előtt a portál keresőjébe írta be a települések nevét, és ha kevés találatot láttak, akkor azt biztonságosnak tartotta.

Novák szerint nagyon fontos téma az egyházi személyek állambiztonsági múltja, amivel Lantos, mint a Mi Hazánk egyházügyi kabinetjének tagja szintén egyetértett.

Egy hozzászóló szerint

nagyon tárgyilagos a Kurucinfó hangvétele, humorral és iróniával, nem gyűlölködve kezelik a zsidóságot.

Bizonyos hírektől az embernek felmegy a vérnyomása, és ha az ember nem talál egy olyan közösségre, ahol az övéhez hasonló valóságértelmezéssel találkozik, megnyugtató szavakat kap, akkor olyan feszültség maradhat benne, ami akár egészségügyi kockázatokkal is járhat – mondta Novák Előd, aki szerint

ezért a Kurucinfónak lehet egészségügyi haszna is.

„A kuruc.info hírportál él és virul, annak ellenére, hogy Kövér Lászlótól a Facebookig sokan próbálják be- és letiltani” – zárta a beszélgetést Novák Előd.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos, hogy sokat hibázik, sőt, olykor bűnt is elkövet.
De: fényévekkel kevesebbet, mint a Rothschildia-lapok, médiumok teszik.
És hézagpótló, rengeteg fontos infó náluk található, ami a liberalizmus gyengeségének bizonyítéka.
A kommentekben sok az aljas, de akad, nem kevés figyelemre méltó, igen magas színvonalú!
Nem vitatom, hogy egy becsületes zsidó identitású embernek nem a szíve csücske és elismerem, ha az lennék, én is így éreznék.
Ennek ellenére: olvasnám akkor is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés