Tovább terjed az identitások dzsungele – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. április 25. 20:17

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Amerika mára valóban a szabadság hazája, azonban jól tudjuk, hogy nem volt ez mindig így. Ráadásul a »bűnös múlt mementói« mindenhol jelen vannak az országban: itt egy Kolumbusz-szobor, ott egy Johnny Cash-lemez. Szerencsére egyre többen gondolják, hogy a »dicstelen ereklyéknek« máglyán a helyük és vannak, akik valóban tesznek is ezért.

A héten a Newsweek és a CNN jóvoltából megtudhatjuk, hogy nem csak a Tennessee-beli Vanderbilt Egyetem egyik alapítójának emlékművét döntötték le a progresszió harcosai, de a Capitoliumban Arkansas államot megjelenítő két szobor is hasonló sorsra jutott: ugyanis »bebizonyosodott«, hogy a műalkotásnak modellt álló személyek részt vettek az egykoron rabszolgamunkára épülő amerikai gazdaság építésében. És ha azt hinnék, hogy ez a téma már lerágott csont, nagyot tévednek! A New York Times számol be annak a meggondolatlan családfakutató cégnek a reklámjáról, amely joggal vívta ki maga ellen az érzékenyen jóérzésű emberek haragját. A »bűnös múltban« játszódó reklámfilmben ugyanis egy fehér férfi beleszeret egy fekete rabszolganőbe és megpróbálja megszöktetni kedvesét. Ugye, hogy felháborító? Ha Ön is érzi a haragot, annak okát viszont nem tudja egyértelműen megnevezni, segít az NYT kitűnő publicistája: a reklámfilm ugyanis »romantizálja a rabszolgatartást«, ezzel mentegetve az elnyomó fehéreket! A déli rabszolgaság viszont mára a múlté és minden ember egyenlő. Igen ám, de a legújabb haladó irányzatok azt is bebizonyították, hogy minden embert egyenlőként kezelni elnyomás – még liberális szemszögből is!

Pluralist kitűnő publicistája, aki egyébként »fehér tudományokra”« szakosodott, kifejti, hogy szerinte azok az emberek a legrosszabbak, akiket arra nevelnek, ne legyenek tekintettel mások bőrszínére. Ms. DiAngelo szerint az ilyen emberek ignorálják mások etnikumát, ezzel a fehér elnyomást erősítve. Az érthetetlennek látszó gondolatmenetet azzal zárja, hogy ő maga szeretne sokkal kevésbé fehér – tehát elnyomó – lenni.  A héten azonban egy valóban tragikus, sokak halálát követelő esemény is történt: Sri Lankán terrortámadás ért egy – a liberális sajtó szerint – »vallási kisebbséget«. A Washington Post cikkéből pedig végre megtudhatjuk az igazságot: nem az az igazi szörnyűség, hogy iszlamisták megöltek több száz keresztényt, hanem az, hogy egyes szélsőjobboldali politikusok a támadásban annak bizonyítékát látják, hogy a muszlimok szerte a világon üldözik a keresztényeket. Ezzel szemben »jól tudjuk«, hogy az Iszlám a béke vallása, a kereszténység pedig maga az elnyomás Azaz úgy tűnik mégsem, hiszen az LMBTQ Nation tényfeltáró írásából megtudhatjuk, hogy valószínűleg maga Jézus is homoszexuális volt, mint ilyen pedig természetesen nem lehetett kirekesztő.

Ami viszont tényleg kirekesztő, az a Brexit – adja hírül a mértéktartó Independent. A kilépés körüli felhajtás ugyanis elvonja a figyelmet az igazi problémáról: a szexuális kisebbségek elnyomásáról! És lásd mivé lesz a világ: amíg a hajdan a haladás Mekkájának számító Anglia a Brexit miatt egyre homofóbabb, egykori gyarmatukon, Indiában virágzik a Haladás. A héten a Gay Star News és a Guardian is beszámol az ottani pozitív fejleményekről: egy bírósági döntés értelmében már egyházi házasságot is köthetnek a transznemű párok; sőt, megnyílt az első LMBTQ-klinika is, ahol kizárólag valamely szexuális kisebbséghez tartozó pácienseket fogadnak, de természetesen nem a hagyományostól eltérő vonzalmaikat kezelik. Kanadában azonban még ennél is jobb a helyzet: ott az abortuszhoz már kórházba sem kell menni. A CBC számol be a jó hírről: az egyik legnépszerűbb (sic!) abortusztablettához immáron még könnyebben hozzáférhetnek az »érdeklődők«.

Bár eddig szükséges volt elvégezni bizonyos vizsgálatokat, mielőtt az orvos felírhatta volna a tablettát, mostantól csak egy pohár vízre van szükség a gyógyszer bevételéhez és »volt gond, nincs gond« – ha persze úgy gondolkodik valaki, hogy az abortusz nem gyerekgyilkosság.  Ha pedig Ön még ódzkodna az abortusztól, mert azt hallotta, hogy a beavatkozásnak komoly egészségkárosító hatásai lehetnek, ráadásul komoly fájdalommal is jár, olvassa el a Huffington Post cikkét, amiből kiderül, hogy mindez hazugság. Miután végzett a szakmai tényfeltáró írással, Ön is belátja majd, hogy az abortusz biztonságos, kényelmes, sőt, kifejezetten kellemes megoldás. Újbeszélül tanuló olvasóinknak is kedveskedünk a héten: a szintén Huffington Post tényfeltárása révén megismerkedhetnek az »overshare« és a »sharent« kifejezésekkel: ezután pedig egészen más színben látják majd a közösségi média világát.”

*A szemle eredetileg tartalmazott egy forrást a Real News Right Now-ról. A kutyaidentitású emberekről a Daily Mail hasábjain olvashatnak tovább az érdeklődők.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés