Harcot hirdetett Weber a nacionalisták ellen

2019. április 24. 7:53
Örülne a Brexit elmaradásának, a nacionalista EPP-tagoknak nem.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje a május végi európai parlamenti választásokon kedd este Athénban ismertette kampányprogramját, és harcot hirdetett a nacionalisták ellen. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a görög konzervatív Új Demokrácia ellenzéki párt képviselői előtt az EPP utóbbi évtizedekben elért eredményeit méltatta. Mint mondta, erre a jövőben is számíthatnak az emberek. A veszély szerinte máshonnan fenyeget: „A nacionalisták az ellenség, akik ellen 2019-ben harcolnunk kell”.

Az EPP csúcsjelöltje azt mondta, a populizmus jelenti a problémát, és az, hogy mindez hová vezet, Görögországban is tapasztalható. Ezzel összefüggésben Alekszisz Ciprasz görög kormányfőt és az általa vezetett radikális baloldali Sziriza kormánypártot említette, akik hangzatos ígéreteket tettek, de sosem teljesítették őket. Weber, aki Jean-Claude Junckert követheti az Európai Bizottság elnöki tisztében, bizakodó volt az őszi görögországi választásokkal kapcsolatban is, és reményét fejezte ki, hogy az ellenzéki Új Demokrácia elnöke, Küriakosz Mitszotakisz, akinek pártja jóval a Sziriza előtt áll a közvélemény-kutatásokban, átveheti a kormányrudat Athénban. Görögországban várhatóan októberben rendeznek parlamenti választásokat.

Nemet mond a török uniós tagságra

Weber beszélt Törökország esetleges európai uniós tagságáról is, amit határozottan elutasított. „Törökország sosem lesz az EU tagja” – jelentette ki még a délután folyamán újságíróknak. Mindez nem jelenti a kapcsolatok megszakítását Ankarával, de – mint fogalmazott – „őszintének kell lennünk egymással”. Weber kampányprogramjában az áll, hogy Törökország egyre inkább eltávolodik az európai értékektől, s ezért az uniós tagság már nem merül fel számára lehetőségként.

Az EPP csúcsjelöltje programjának további pontjait is örömmel fogadták Athénban. Ezek a többi között olyan elemeket tartalmaznak, mint ötmillió új munkahely teremtése, az EU-bürokráciájának karcsúsítása, „a rák elleni harc mestertervének” kidolgozása, illetve az eldobható műanyag termékek betiltása. A bajor politikus emellett követelte azt is, hogy az uniós határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) tervezett megerősítése tízezer katonával ne csak 2027-re valósuljon meg, hanem legkésőbb 2022-ig történjen meg.

Weber szerdán utazik tovább az afrikai spanyol exklávékba, Ceutába és Melillába, hogy ezzel is hangsúlyozza politikai blokkja elkötelezettségét az illegális bevándorlás megfékezésére.

Örülne a Brexit elmaradásának, a nacionalista EPP-tagoknak nem

Az EPP csúcsjelöltje a nap folyamán az AP amerikai hírügynökségnek is adott interjút, amelyben a többi között Nagy-Britannia uniós kiválásával (Brexit) kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy személyesen nagyon örülne, illetve üdvözölné is, ha az Egyesült Királyság mégis a maradás mellett döntene. Ugyanakkor hangsúlyozta: a végső döntés a Brexitről a britek kezében van.

A több konzervatív politikai erőt tömörítő EPP-vel összefüggésben Weber elmondta: továbbra is kész arra, hogy búcsút intsen olyan tagpártoknak, amelyek nem osztják az európai integráció elmélyítésével kapcsolatos elképzeléseket. „Az EPP ... közös elképzeléseken alapuló értékek pártja. Ez azt jelenti mindannyiunk számára, hogy aki nem osztja a jövő egyre integráltabbá váló és egyre ambiciózusabb Európájának eszményét, az többé már nem lehet sorainkban” – jelentette ki Weber, miután látogatást tett a dél-görögországi Nemea ókori templomában.

Weber legjelentősebb riválisa az európai bizottsági elnök tisztségéért folyó választási versenyben Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke, az európai szocialisták csúcsjelöltje.

(MTI)

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kinek jutott ugyan eszébe, hogy ezt az ütődöttet szabadítsa ránk!
Macron elviszi a liberális szárnyat, Salvini a konzervatív tömböt, ez a fogyatékos meg harcolhat, akivel akar.

Válaszok:
pollip | 2019. április 24. 8:32

Amikor a németek "integrálni" próbálták Európát, olyan "populista-nacionalistáknak" kellett ezt megakadályozni, mint Churchill vagy de Gaulle.

Nem kívánatos ország vagyunk, mert nem akarunk beolvadni a nagy német birodalomba.

Összefog a szocikkal.....

Válaszok:
Teknős | 2019. április 24. 8:46

Így lesz:-) és az nem a néppárt

Timmermans ugyan miért támogatna egy törpe néppártot?

Válaszok:
pollip | 2019. április 24. 12:01

Te tényleg munkásőr eszű pasas vagy...
Weberék kőkeményen a Fidesz malmára hajtják a vizet.
1. ha győznek, a Fidesz emelt fővel beáll a sorba, a győztesek közé.
2. ha vesztenek, a Fidesz emelt fővel lép ki a vesztesek közül.
Veszíteni fog Weber és az EPP.
A Fidesz pedig győztesként kerül ki a bozótharcból. Weberék a pénzgazdaság parancsai szerint járnak el, nagy valószínűséggel vagy megfélemlítve, vagy zsarolva vannak, Junckerrel együtt.
Ez magyarázat a baromságaikra, de nem mentség.
Ha önazonos gondolkodású, szuverén emberek lennének, pontos programjuk volna: Európa hány embert tud befogadni/évente.
Ennek a közelében sem járnak, csak az integráció - ami lehet akár évi 10 millió is, vagy MÉG ENNÉL IS TÖBB, adott esetben - a ködös kvóta igen-nem, szolidaritás, segítségnyújtás és hasonló demagóg szlogenek New York felől szálló parancsismétlései...
Sajnos, Európára nagyon csúnya jövő vár, és ennek okai a Junckerek, Timmermansok, Weberek, a megvett-megfélemlített Soros-emberek... és úgy általában a jólét rákbetegsége által felfalt nyugat-Európa, megtámogatva a cionistákat békén hagyó arabokkal, akik cserébe megkapták Európát, szabad prédaként!

„Az EPP ... közös elképzeléseken alapuló értékek pártja. Ez azt jelenti mindannyiunk számára, hogy aki nem osztja a jövő egyre integráltabbá váló és egyre ambiciózusabb Európájának eszményét, az többé már nem lehet sorainkban” - tiszta beszéd. Végül is, csinálhat egy olyan pártot, amelyik ezt képviseli, és lehet ez a kampányszövege.
A baj csak az, hogy az EPP olyan pártokból állt össze, amelyek pont nem a föderációt hirdették, illetve, hogy végső soron a választók döntik el, tetszik-e nekik ez a program, vagy sem.

Szerintem az integráltság olyan, mint egy házasság, nem szabad erőltetni, ha a résztvevők számára kölcsönösen előnyös, akkor úgyis meg fog történni. De ha csak az egyik fél akarja, akkor az egy rémálom lesz.

Az ambiciózus Európáról pedig... egyre jobban lemarad az EU, nincs saját fizetési rendszer, amerikai informatikai és vásárlási rendszerekhez vagyunk kötve, ha ugyanannak a banknak egy másik országbeli ATM-jéből veszünk fel készpénzt, azon indokolatlanul sok költség van, szóval rengeteg olyan megoldandó probléma van, amihez nem kell a szoros föderáció.

"Weber manőverezik a politikában!"

NEM!

Weber csetlik-botlik a politikában, amolyan isiászos politikai kalandor. Egyre jobban túltolja a biciklit, így nagy valószínűséggel nem lesz bizottsági elnök. Timmermans se különb. Egyébként pedig miért a Benelux államok pártjai adnák az EU Bizottságának az elnökét?

Még sok függ a választási eredménytől. Szerintem a mostani vezető pártcsaládok a jelenlegi közvélemény kutatások eredményeinél rosszabbul fognak teljesíteni. Kíváncsian várom a francia eredményeket.

Nem zárom ki annak lehetőségét, hogy végül Michel Barnier kerül megválasztásra, aki francia, a republikánus, az Unió egy Népi Mozgalomért tagja és jelenleg a Brexittel kapcsolatos főtárgyaló. 2006 és 2015 között az Európai Néppárt alelnöke volt, több francia kormánynak volt a minisztere.
Díjai:
Francia Köztársaság Becsületrendjének tisztje
Commander of the Order of Agricultural Merit
Robert Schuman-emlékérem (2005)
A Német Szövetségi Köztársaság nagy érdemrendje csillaggal és vállszárnnyal

Tájékoztatás

Hogyan nevezik ki az Európai Bizottság elnökét és az uniós biztosokat?

http://www.europarl.europa.eu/..

Kedves Barátom, ha figyelmesebben elolvasod amit írtam, akkor észre kell, hogy vegyed; a mostani válaszodban megfogalmazottak nem cáfolnak.

Úgy vélem a következő idézetben minden benne van.

" * Egyik, ma már elhalványult jelentése az az érzelmi kötődés, amelyet az ember a családja, az általa használt és alakított környezete, a faluja, a városa, a megyéje, a hazája iránt érez, a patriotizmus.
* Másik jelentése a nemzetépítés feladatára utal, amely az ideológia megalkotásával, a kultúra egységesítésével és érzelmi élmények átélésével a közös nemzeti identitás kitalálását és megteremtését célozza.
*Harmadszor értelmében nemcsak a programot, hanem magát a nemzetépítés folyamatát is jelenti. "

A lónak is négy lába van, mégis megbotlik... Ahogy Virág elvtárs is megmondotta volt.

A törpe néppárt több tagot fog számlálni, mint a szocik. Eddig valtogazdasagban, békében működtek. Ez most veszélyben van. Ha összefognak, együtt biztos, hogy a legnagyobbak lesznek. Az összefogás persze úgy értendő, hogy igazából nem, csak ügyek mentén, ahogy a magyar ellenzék teszi.

Válaszok:
Teknős | 2019. április 24. 15:22

Lehet. A zöldekkel is. Mindenre képesek.

Nézd Manfred. Velünk lehet tárgyalni. L. bécsi döntések. De inkább hagyj békén minket, szomszédainkkal majd valahogy megleszünk.

Mindent vissza!
Juncker húsvét után mégse lövöldözik.
https://index.hu/belfold/2019/..

Ez a fazon mit keres jobboldalon?

Amit írsz az a balliberális doktrína. A valóság azonban az amit írtam.

Vörösmarty Mihály
A korcsokhoz

Hová rohantok átkozott gonosz fiak?
Mi készt ezekre? büntetlen
Fog hát az undok visszaélés bennetek
Tenyészni, gyáva fajzatok?
Az ezredes veszély alatt nyögő hazát,
Midőn serényen ébredez,
Imez fajúltak átkosan kelő hada
Alázza, dúlja, dönti meg.
Attila nyelve (melynek intő hangira
Remegve tért ki a világ
Előled, ó nagy hős!) íme dicső, talál
Korunkban ennyi megvetőt.
Az, ami lételünknek őre, s nemzetünk
Fő kincse szenved ily csapást!
Nagy átok ez fölötted, ó hazánk! öled
Sok álnokot nevel ma is,
Ki dúlva dúl, s javidban ellened veszélyt
Szerez, s egedre gyászt lehel.
Mért kelle hajdan meghasonlanod, magyar,
Hogy e nyomokra térj utóbb,
Holott ma ébredő napunkat fellegek
Űzik kietlen éj alá?
Pest, 1819

Weber átlépte a Rubikont. Nacionalistából nácista lett, a negyedik birodalom építője. Mindent az elnöki posztért.

Azt még neked sem hiszem el, hogy a győzelem fogalma értelmezhetetlen, bármekkora toronynak képzeled magad.
Komolyan, sokkal bonyolultabbak a dolgok, mint azt a kis demokrata zúgodból elképzeled.

Kevert dolog amit írsz.
A választ fogas paduc fórumtárs megírta itt 2019. április 24. 13:05 és itt 2019. április 24. 13:13.
Vele egyetértek, így csak megismételni tudnám. Esetleg bővebben kifejteni.

Macront kihagyod a képletből, ő új liberális pártot alakít, úgy hogy leszakítja a néppárt balszárnyát és Salvini is esélyesen fog frakciót alakítani, nagy valószínűséggel a fidesszel és még néhány párttal . A szocik és a maradék néppárt már korántsem lesz olyan biztosan vezető erő, jönnek a zöldek is, és máris Timmermans lesz a nyerő és nem ez a fogyatékos.

Csodálatos egy szerzet Manfred Weber Lakaitel!
Csodálom, hogy Soros nem neki adományozta a kitüntetését. ;-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés