Az akció átka

2019. április 22. 15:28

Gazda Albert
Magyar Hang
A borral igenis volt értelme bíbelődni, olyan része volt ez kis magyar univerzumunknak, amely a rendszerváltást követően jelentős fejlődést produkált, színeset, árnyalatokban gazdagot.

„Biztos meséltem már róla, önéletrajzi elemekben tobzódva, hogy volt idő, amikor napi rendszerességgel írtam borokról. Ehhez szerencsére nem kellett minden este meginnom egy üveg valamit, feltorlódik a mondandó, ha komolyan elmerül az ember némely szubkultúrákban. A borral igenis volt értelme bíbelődni, olyan része volt ez kis magyar univerzumunknak, amely a rendszerváltást követően jelentős fejlődést produkált, színeset, árnyalatokban gazdagot. Tíz év sem telt el – konkrétan 1989/90-hez képest –, és oly szép lett hirtelen, hogy az anyja sem ismert volna rá. Pozitíve.

Később úgy alakult, hogy ha el nem is szakadtunk egymástól, távolodás ment végbe, a szakadatlan pörgés, a heveny borblogolás abbamaradt. Egy időben nemhogy nem ittam és nem írtam bort, nem is olvastam róla. Utóbbihoz azóta sincs kedvem. Ha egykor intenzíven látogatott platformokon találom magamat véletlenül, rosszkedvű leszek, mivel azt tapasztalom: mit sem változtak a témák, érdektelen szövegeket ismételgetnek a népek unalmasan. Háborúzgatnak, csatázgatnak, mintha nem lett volna tegnap.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

...egy régimódi mandi kommentelő írását olvashattuk
aki még hírmondónak itt maradt a kulturált időkből

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés