Ungár: Magyarországon nincs homoszexuális propaganda

2019. április 19. 13:55
Ungár Péter és Dúró Dóra családvédelemről, szexuális nevelésről és a melegpropagandáról vitatkoztak a Hír Tv műsorában.

Ungár Péter (LMP) és Dúró Dóra (Mi Hazánk) országgyűlési képviselők a Hír Tv Plusz-mínusz című műsorának vendégei voltak. A vitában családvédelem, a szexuális nevelés és a melegpropaganda kerültek terítékre.

Mindkét országgyűlési képviselő megszavazta a családvédelmi akciótervet a parlamentben. A két képviselő egyetértett abban, hogy a családi nevelés középpontjában a gyermekeknek kell állnia.  Ungár azonban fontosnak tartja, hogy a gyermek attől függetlenül legyen támogatva, hogy őt szülei házasságban, élettársi kapcsolatban vagy egyedülállóként nevelik.  Dúró Dóra helyesnek tartja a házasság ösztönzését. Elveti azonban, hogy büntetve legyenek azok a gyermekek, akiknek a szülei nem házasodnak össze.

A műsor témáját adó „homoszexuális propaganda” kapcsán azonban heves vita alakult ki a két fél között.

Dúró a droghasználatot népszerűsítő előadások kitiltásának analógiájára tiltaná be az iskolai „álcázott és nem álcázott homoszexuális propagandát”.

Ungár szerint Dúróék itthon elképzelhetetlen nyugati példákat hoznak be, hogy azokkal riogassanak. „Magyarországon nincs olyan ember, aki azt mondja, hogy aki kutyának identifikálja magát, az kutya. Ez egy nyugat-európai diskurzus, ne hozzuk be Magyarországra.” Ungár szerint a Mi Hazánk Mozgalom által kifogásolt „Melegség és megismerés” program nem szexuális felvilágosításról szól, hanem arról, hogy „ha valakinek olyan a hangszíne mint nekem, vagy lányosan tartaj a kezét egy gimnáziumban, ne vágják arcon”. Az LMP képviselője szerint nincsen homoszexuális propaganda, ő az általános szexuális nevelésre helyezné a hangsúlyt.

Dúró visszautasította, hogy ők hoznák be ezeket a példákat. „Nekem eszembe sem jutna ilyenekkel foglalkozni, ha nem lenne rá szükség.” A képviselő szerint az említett program mellett vannak színházi előadások, amelyekben nem jelzik előre hogy „homoszexuális cselekmény” történik, ezekre mégis kötelezően elviszik a gyermekeket.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt.

 

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Pride arról szól, hogy valamit, ami magánügy, valamit, amivel egyébként senki nem törődne, provokatív módon közüggyé tegyenek. Attól kezdve lehet rá hivatkozni, attól kezdve, ha éppen az esik kézre, lehet vele piszkálni a többségi társadalmat, ha kell, ha nem.

Liberális módszer az újabb és újabb védendő kisebbségek teremtése. Megoldást persze nem kínálnak a maguk keltette problémára, a lényeg a probléma fenntartása, amiből aztán jól élhetnek a hivatásos jogvédők.

"Ungár: Magyarországon nincs homoszexuális propaganda"

Tessékmondani, a pride az micsoda?

Okosan vitáztak. Dórika nagyon felkészült volt, respekt. Peti is
ügyes volt, ugyanakkor undorító.

Ne menjünk ilyen messzire: Ungár Péter hirTVbeni mondanivalója mi volt?

A szexualitás magánügy, megismétlem, provokatív céllal teszik közüggyé. A másság ma egyoldalúan hirdetett, a többség megbélyegzésére használt liberális fegyver.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés