A fűtilalom szar – szó szerint

2019. április 18. 15:49

Sárosi Péter
Mérce
A magyarok a legpesszimistább becsléseink szerint is évente több mint 5 tonna kannabiszt fogyasztanak el.

„A feketepiacon árult fű gyakran nem csak képletesen szar, de spanyol kutatók szó szerint rendszeresen tartalmaz emberi ürüléket. Április 20-án a kétfarkúak által szervezett Milliók Marihuána Menetén joggal tüntethetünk a legalizációért – de vajon azt is tudjuk, hogyan szabályoznánk a kannabisz piacát?

Lehet sokat vitatkozni arról, hogy egy ideális világban vajon szükség lenne-e arra, hogy emberek berúgjanak vagy beszívjanak. Mi azonban nem ideális világban élünk. A magyarok a legpesszimistább becsléseink szerint is évente több mint 5 tonna kannabiszt fogyasztanak el, amelynek feketepiaci értéke több min 12 milliárd forint. Most már hosszú évtizedek tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy bár a fűszívás terén nem érjük el az Európában éllovas cseheket, de stabil fogyasztónak számítunk. Ez a jelenség nem fog egyszerűen eltűnni, felszívódni, mint ahogy azt a kormányunk megálmodta a 2013-as drogellenes stratégiájában (ami 2020-ra drogmentessé tenné Magyarországot, muhaha).

Hiába a rendőrségi lefoglalások, a kábítószeres bűncselekmények miatt évente előállított hétezer fiatal, hiába a fűtermesztésért, -árulásért bebörtönzött több száz ember.

A tilalom nem képes megszüntetni, de még csak jelentősen és tartósan csökkenteni sem a kannabisz hozzáférhetőségét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Izraeli kutatók mutatták ki, hogy 24 év felett 2-3 alkalom is hónapokig kimutatható eltérést okoz az agyműködésben (FMRI). A motivációs pályák és a rövid távú memória károsodnak.
18 év alatt 1 alkalom is maradandó károsodához vezet: indítékszegény, motiváció nélküli felnőtté válnak.

A gyilkosságot se lehet teljesen megszüntetni a tiltással. Akkor már büntetni sem érdemes?

Hát persze. Egyes szagértők forintra és kilóra mindent tudnak olyan illegális dolgokról, amiről semmilyen adatgyűjtés nem folyik. Minden harmadik férfi szexuálisan zaklatja a gyermekét és minden ötödik agyonveri a feleségét. Különösen a jól szituáltak körében gyakori a családon belüli erőszak.

Válasz: ha valami komoly társadalmi, szociális, gazdasági, egészségügyi problémát okoz, akkor hozzunk be mellé még egyet? Ha már szar, legyen még szarabb? Ez valami liberális logika?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés