A fűtilalom szar – szó szerint

2019. április 18. 15:49

Sárosi Péter
Mérce

A magyarok a legpesszimistább becsléseink szerint is évente több mint 5 tonna kannabiszt fogyasztanak el.

„A feketepiacon árult fű gyakran nem csak képletesen szar, de spanyol kutatók szó szerint rendszeresen tartalmaz emberi ürüléket. Április 20-án a kétfarkúak által szervezett Milliók Marihuána Menetén joggal tüntethetünk a legalizációért – de vajon azt is tudjuk, hogyan szabályoznánk a kannabisz piacát?

Lehet sokat vitatkozni arról, hogy egy ideális világban vajon szükség lenne-e arra, hogy emberek berúgjanak vagy beszívjanak. Mi azonban nem ideális világban élünk. A magyarok a legpesszimistább becsléseink szerint is évente több mint 5 tonna kannabiszt fogyasztanak el, amelynek feketepiaci értéke több min 12 milliárd forint. Most már hosszú évtizedek tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy bár a fűszívás terén nem érjük el az Európában éllovas cseheket, de stabil fogyasztónak számítunk. Ez a jelenség nem fog egyszerűen eltűnni, felszívódni, mint ahogy azt a kormányunk megálmodta a 2013-as drogellenes stratégiájában (ami 2020-ra drogmentessé tenné Magyarországot, muhaha).

Hiába a rendőrségi lefoglalások, a kábítószeres bűncselekmények miatt évente előállított hétezer fiatal, hiába a fűtermesztésért, -árulásért bebörtönzött több száz ember.

A tilalom nem képes megszüntetni, de még csak jelentősen és tartósan csökkenteni sem a kannabisz hozzáférhetőségét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147002

Ajánljuk még a témában