Más történet...

Pete Buttigieg hivatalosan is elindította kampányát a demokraták elnökjelöltségéért

2019. április 15. 09:07

„Más történetet akarok elmondani, mint azt, hogy tegyük ismét naggyá Amerikát” – mondta a nyíltan homoszexuális indianai South Bend városka polgármestere, Pete Buttigieg.

Pete Buttigieg, egy indianai kisváros polgármestere vasárnap elindította választási kampányát és ezzel hivatalossá tette, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. 

A 37 éves Buttigieg már január végén Twitteren, egy rövid videóban bejelentette, hogy létrehozta azt a bizottságot, amely az elnökjelöltségi kampányát készíti elő, ezért lényegében már január óta a demokraták elnökjelölt-aspiránsai között tartották számon őt. Az aspiráns az indianai South Bend városka polgármestere, a Harvardon diplomázott, megjárta Afganisztánt és vállaltan homoszexuális, partnerével házasságot is kötött.     

A South Bendben vasárnap délután tartott választási nagygyűlésen Buttigieg azt hangoztatta, hogy most jött el az a pillanat – szerinte „valószínűleg az egyetlen pillanat az amerikai történelemben” –, amikor olyasvalakinek, mint ő, aki fiatal és a Középnyugat iparvidékéről származik, indulnia kell az elnökjelöltségért.         

„Hosszú út áll előttünk, az élet itt korántsem tökéletes” – fogalmazott vasárnap a  hívei előtt. „Más történetet akarok elmondani, mint azt, hogy tegyük ismét naggyá Amerikát” – mondta, utalva Donald Trump választási jelszavára. A politikus, akit nem tartanak sikeres polgármesternek, még januárban korrupció elleni küzdelmet és a washingtoni politika belharcai elleni fellépést ígért, és egyúttal – saját városvezetői tapasztalataira hivatkozva – az elszegényedett, úgynevezett rozsdaövezetek fellendítését helyezte kilátásába. Mindezek mikéntjéről azonban sem januárban, sem vasárnap nem szólt, adós maradt a konkrétumokkal. 

A különböző közvélemény-kutatások Buttigieg 5-7 százalékos támogatottságát mutatják. Ez annak ellenére jelentősen elmarad más demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok támogatottsága mögött, hogy Buttigieg februárban és márciusban rengeteg választási nagygyűlést tartott már, elsősorban a demokraták fellegvárainak számító térségekben, így például Kaliforniában, vagy New York államban.

(MTI, Nyitókép:foxnews.com)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146750

Ajánljuk még a témában