Nagyot nőtt az ipar februárban

2019. április 12. 9:22
A KSH pénteken tette közzé második becslését.

Februárban az ipari termelés volumene 5,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a januári 4,4 százalék után. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal – jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal. 

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 1,0 százalékkal emelkedett. Az adat megegyezik az egy héttel ezelőtt kiadott első becsléssel. 

A legnagyobb súlyú járműgyártásban a januári 4,8 százalékról 10,0 százalékra,  a számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártásában 3,2 százalékról 11,4 százalékra  gyorsult februárban a növekedés üteme.

Az ipar belföldi értékesítése 3,8, ezen belül a feldolgozóiparé 7,6 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel azelőtt.

Az ipari export volumene 7,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A járműgyártás kivitele 12,5, a számítógép gyártásé 12,2 százalékkal nőtt.

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TÓTA W. ÁRPÁD svédasztala

"Európa azt jelenti, hogy van svédasztal, és arról mindenki ízlése szerint vehet – akkor is, ha a miniszterelnök mást szeret. Nekünk ezt az asztalt előbb újra kell építenünk, és utána vitatkozni a terítékről."
https://hvg.hu/itthon/201914_e..

Én sem értem:-)) az ellenzék és mediajuk folyamatosan lassulás-ról ír és beszél. Valaki nagyon elszakadt a valóságtól:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés