Dobrev: Álmunk az Európai Egyesült Államok álma

2019. április 12. 19:41
A baloldal közös kampányeseményén – ahol Udo Bullman német szociáldemokrata EP-képviselő és Tóth Bertalan MSZP-elnök is felszólalt – a DK EP-listavezetője úgy fogalmazott: a jövő kihívásaira csak közös válaszok lehetnek. Tudósításunk!

„Van egy álmunk! Ez az Európai Egyesült Államok álma” – szögezte le Dobrev Klára az Ötkertben megtartott rendezvényen (amelyről itt is írtunk). Úgy fogalmazott: egy olyan Európát szeretnének a DK-ban, amelyben mindenki jólétben élhet, nincsenek első és másodrendű polgárok, egy olyan kontinenst, amely felveszi a versenyt az Egyesült államokkal és Kínával, amely innováció és a technikai fejlesztések motorja.

Kijelentette: egy olyan Európát szeretnének, amely megvédi a polgárait nem csak a külső-, de a belső ellenségtől, saját diktátoraival szemben is, ha azok ellenségesek velük. „Nekünk európaiaknak évek óta van tervünk, amely mindezeket elősegítheti. Ez az Európai Egyesült Államok terve!” – hangsúlyozta újra ki a DK programjának fő szlogenjét.

Úgy folytatta: ugyan sokan szeretnék ezt, de félnek ezt kimondani, mert félnek Orbán Viktortól és az elnyomó rendszerétől. „Én nem félek tőle, és a DK sem fél!” – jelentette ki, majd hozzátette: „Az európai demokraták feladata, hogy elmondják az embereknek, hogy ne féljenek!” 

Szerinte egy erősebb Európával Magyarország is erősebb lesz, azoknak pedig, akik a szuverenitást féltik, azt üzente, ha a magyarok bezárkóznak az országba, ha nem kérnek senkiből, akkor szerinte egy idő után az a helyzet fog előállni, hogy esély sem lesz beleszólni a magyarok jövőjét meghatározó fontos kérdésekbe.

Név szerint említve Orbánt, Salvinit, Kaczynskit, úgy fogalmazott, hogy szerinte a hozzájuk hasonló populisták hazudnak, hiszen pontosan tudják, hogy a mai világban egyetlen ország sem, még a nagyon erős gazdasággal rendelkező Németország sem tudja egyedül megoldani az előtte álló kihívásokat. A kihívások alatt a DK EP-listavezetője a klímaváltozást, a multinacionális vállalatok túlzott befolyását, a terrorizmust, és a növekvő társadalmi különbségeket sorolta fel.

Ezekre a kihívásokra csak együtt közösen vagyunk képesek választ adni – mondta beszédében, aminek a végén kihangsúlyozta: pontosan ezért van szükség az Európai Egyesült Államokra – szavai szerint egy olyan közösségre – amely képes a közös határvédelemre, a multik gazdasági érdekeivel szemben az európai polgárok érdekeit képviselni, és képes arra, hogy megoldja a tagállamok szociális problémáit.

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL, hülyegyerek. :)))))))))

Nagy-Magyarország képek linkelgetése ide, Szálasi-idézetek oda, szebbjövőzés ide, balrados Sztálin-, Kádár- és Kim Ir Szen-nosztalgia oda...

... az egyetlen realitás jelenleg az, hogy ennek a DK-(MSZP-stb.)-nak vagytok a szövetségesei.

Szebb Egyesült Európai Államokat!

Annyit forgolódik, hogy elszédültem 50 másodperc után. Ennyi.
Mondott valamit?

A motimnál is mindenki egyenlő lesz Gyurcsanyival és Gyurcsanyinéval?

Megnyugtat, hogy a szocializmus bukásán milliárdossá vált egykori elvtársak nem felejtették el baloldali gyökereiket. Visszaköszönnek az egykori mozgalmi jelszavak, de különösen az ígéretek.

Ugye ismerős, már hallottuk valahol, valakiktől azt, hogy egyenlőség, mindenki szükségletei szerint részesülhet a javakból, , nem lesz különbség ember és ember között, s a többiek. Lám Klári is fel tudja mondani az 1919-től élő, s most leporolt hívószavakat.

Mi igazi európai, progresszív baloldaliak veletek vagyunk véreink proletárok. Ha ránk, s az újabb, általunk javasolt álomra szavaztok, akkor Józsi, ott a tizediken, Rákospalotán, ideköltözhetsz mellénk a Rózsadombra.

Emlékeztek elvtársak, mi mindig betartottuk az ígéreteinket, s az mindig a haza felemelkedését szolgálta, hogy megéreztük, hová kell csatlakoznunk, kit kell a barátunknak választani. Mi szeretünk Titeket, amit jelez, hogy ahelyett, hogy élveznénk az izzasztó munkával megszerzett milliárdjainkat egy távoli meleg tengerparton, itthon vetjük a vállunkat a vállatokhoz, hogy legyőzzük a gonosz Orbán Viktort.

Klári, Ferinek már előkészítette egykori, a Vörös Október Ruhagyárban készült öltönyét, amelyben együtt mennek a proletárok közé a legközelebbi fellépésre. Klári ruhatárosa az újpesti szövőlányok ruháját próbáltatja otthon a tükör előtt, hiszen Klári és Feri is egy a többi kisember közül.

Szóval széles a reakciók tárháza. lehet káromkodni, mosolyogni, ironizálni.

De azt nem lehet elvitatni a balliberális ellenzéktől, hogy keményen harcolnak, ott vannak minden kilométerkőnél, a piacokon, a forgalmas köztereken. Ahol nincsenek jelen a kormánypártiak. csend honol soraikban, Orbán ismét nem érzi, hogy naponta ki kellene mennie a nép közé, de csak Neki, a vezérkarban több az unszimpatikus ember, mint a közkedvelt.

S milyen a nép, az átlag ember? Hát az ragad meg benne, amit az ellenzék naponta sulykol a fejébe. A média, valamint az utcai jelenlét révén.

Az ellenzéki média mesterien működik, s ott van vele szemben egy nyögvenyelős kormányzati média.

Az ellenzéki oldalon profi média szakemberek, a kormánypárti oldalon értelmes mondatot megfogalmazni sem tudó kóklerek, Stefkától Huth Gergelyig. Felkészületlen, beszélni nem tudó, ám jó szándékú jelentéktelenek.

Az ellenzék naponta játszik az érzelmi húrokon, nagyszerűen hangolja érzelmileg is az embereket a kormány ellen. van egy jól felépített koreográfia. Vele szemben egy ötlettelen, tohonya kormányzati kampány tevékenység.

R égen a Fidesz tájolt, a hozzá köthető zenekarok is pezsdítették az emberek vérét. Százezreket hozott a Fidesznek a régi Kormorán, amit Orbánék szétvertek, miként a Polgári Köröket is.

A Karc FM hallgathatatlan, zeneileg is, egyszerűen nem veszik figyelembe, hogy a zenéjük irritálja a döntően idősebb korosztályt képező hallgatóságukat. A kutya sem hallgatja Őket, többek között a zene miatt.

A hallgatóknak kell kérniük a jobboldali karc FM zenei szerkesztőjétől, hogy ugyan játsszanak már Ismerős arcokat is. A Karc FM zenei szerkesztőit holnap ki kellene rúgni. De a vezetőjét is, mert fejétől bűzlik a hal.

A Fidesz teljes diletantizmusa köszön vissza naponta a média terén.

Az ellenzék kampányol, hazudik, de szórakoztat, s vidáman elülteti az emberek fejében a kérdőjeleket. nem tudom osztani a kincstári optimizmust.....

Mégegyszer kösz, de nem.

Le volt véve a hang, csak azt láttam, hogy forog, mint a grillcsirke.
Engem megszédített ez a tyúk. :)

Én előbb mellbe kúrnám. Közben akár a politikai programját is kifejthetné.

Az én álmom meg a Magyar Szent Korona Országai. Valamivel szebb.

Igen. Klárikának nosztalgiája van a nagyapját, egész családját felemelő szovjet birodalom iránt. Klárikának kell egy szolgálható birodalom, aki a családi hagyományok folytatásaként kívülről hatalomba segíti őket. Az ideológiai irányultság mindegy, a lényeg, hogy a birodalom megoldja nekik azt, amit az Internacionálé mond: Semmik vagyunk, s minden leszünk.

Ha csak egy kicsit bele tudnád élni magad a Trianon utáni útkeresés hangulatába, az elveszett országrészek, az idegen államok uralma alá hajtott magyarok keserűségébe, akkor talán megértenéd. De nem tudod, mert ez nem a te problémád.

Az Egyesült Európai Államok egy csapattal indulhat majd a sportversenyeken. Tehát több más nem európai ország is részt vehet a bajnokságokon. Ez a cél: Burmát a jégkorong világbajnoksára!

Off topic: Egy hozzászólásod (nem a mostani, hanem egy régebbi) miatt megnéztem a kommentjeidet, és úgy látom, ritka furcsa figura vagy a zsidók között. - Kiváncsi lennék, mi a véleményed a tiszaeszlári perről.

Barátom, Lipóciában lakom, soha nem telefonáltam be a Karc FM rádióba, s nem is tervezem. De amikor a jobboldali média mélyrepülésére, dilettantizmusára keresek példát, akkor belehallgatok a Karc FM-be is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés