Ciklusokon átívelő családpolitika

2019. április 6. 9:42

Fűrész Tünde
Vasárnap
A gyermekvállalás és nevelés szempontjából a hosszú távú kiszámíthatóság kulcsfontosságú és ezért érdemes támogatni azt a családpolitikát.

„A gyermekvállalás egy életre szóló döntés, ezért jó, ha megelőzi egyfajta tudatos döntéshozatal, nemcsak a szülők részéről, hanem azok részéről is, akik a családpolitika által képesek befolyásolni a családok mindennapi boldogulását, jólétét és jól-létét, kormányzati szereplőként vagy akár ellenzéki képviselőként. Ezért is nagy szó, hogy hétfőn a Parlament nagy többséggel megszavazta a Családvédelmi Akciótervet.

A családpolitika akkor lehet igazán eredményes, ha stabil, egyúttal komplex, rugalmas és célzott is. A hétfői döntés kapcsán leginkább a stabilitást hangsúlyoznám, azt, hogy végre (majdnem teljes) konszenzus született a családok ügyében. Korábban gyakran előfordult, hogy az ellenzék puszta ellenállásból elutasította a családokat támogató intézkedéseket. Mostanra talán belátták, hogy a gyermekvállalás és nevelés szempontjából a hosszú távú kiszámíthatóság kulcsfontosságú és ezért érdemes támogatni azt a családpolitikát, amely mint egy dúsuló lombkoronájú fa újabb és újabb ágakat növesztve erősödik, ezzel újabb és újabb lehetőségeket biztosítva a magyar családoknak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés