Karácsony, parkolás, Gyurcsány

2019. április 4. 9:21

Tarlós István
Népszava
Én Orbán Viktorral strukturális kérdésekről vitatkozom.

Nemrég ön mesélte a Válasz Online-nak, hogy nem sikerült rávennie Orbán Viktort a parkolási rendszer megváltoztatására. Ön is bemártotta a szövetségesét?

Én nem vádoltam a Miniszterelnököt „mutyizás”-sal. De ennyit arról az ellenzéki érvről, hogy Tarlós István a Fidesz végrehajtó embere. Karácsony nem véletlenül – legalábbis eddig - fondorkodik azon, hogy ezt a két parkolási ügyet összemossa. A zuglói vita arról szól, hogy egy konkrét szerződés milyen körülmények között jött létre, a kerület nyer vagy veszít rajta. Utóbbi nem kérdés: a zuglói költségvetés még 2019-ben is további 301 milliós veszteséggel számol. Én Orbán Viktorral strukturális kérdésekről vitatkozom – fővárosi feladat-e a fizetőparkolás vagy a kerületek dolga. Kitartok a véleményem mellet – és miniszteri támogatás is kinéz az ügyben.

Azt állítja, egy tárcavezető támogatja a kormányfő ellenében?

Nem a miniszterelnökkel szemben érvel, hanem ha jól értem, az én elképzelésemet ésszerűnek gondolja.

Hivatalosan Gulyás Gergely az összekötő Ön és a miniszterelnök között. A Miniszterelnökség vezetőjének támogatását bírja?

Nem mondtam neveket, nem is fogok.

Annyit elárul, miképp nézne ki a Tarlós-féle parkolási rendszer?

Központosított lenne – azt a díjat, amit 23 féleképpen be lehet szedni, egyféleképpen is be lehet szedni. Nem mondom, akad kerület, amelyik jól csinálja, függetlenül attól, milyen színű a polgármester. Például a XIII.-nak majdnem 2 milliárdos nyeresége származik a parkolásból, de a II. kerület is félmilliárdot profitál ebből. Hadd említsem itt az V. és a VI. kerületet is. Az én modellemben a főváros szedné be a díjakat – a pénzből részesülnének a kerületek, a pénz nagyobb része viszont a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. Zuglóban nem az a fő baj, hogy nem egységes a parkolási rendszer, hanem hogy a polgármester kötött helyben egy rossz szerződést, extrém magas üzemeltetési költségekkel.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... a polgármester kötött helyben egy rossz szerződést, extrém magas üzemeltetési költségekkel."

De vajon kivel? Csak nem egy baráti, kikezdhetetlenül "független", "szakértő" és "európai" céggel?

Nem vagyok biztos ebben. Karácsony mindenkit összekent, hogy magát mentse. De majd később kiderül.

Ezeknek fogalmuk nincs Budapestről, csak hatalmi, gazdasági érdekből szeretnék formálisan bevenni a fővárost. És most ezt a buta laklit tolják, nem mondjuk Falus Ferencet, vagy dublőrét Bokros Lajost.

Nem azt mondták, hogy csak Zugló veszteséges?
A másikról nem vagyok képben, visszér kell olvasnom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés