Karácsony, parkolás, Gyurcsány

2019. április 4. 09:21

Tarlós István
Népszava

Én Orbán Viktorral strukturális kérdésekről vitatkozom.

Nemrég ön mesélte a Válasz Online-nak, hogy nem sikerült rávennie Orbán Viktort a parkolási rendszer megváltoztatására. Ön is bemártotta a szövetségesét?

Én nem vádoltam a Miniszterelnököt „mutyizás”-sal. De ennyit arról az ellenzéki érvről, hogy Tarlós István a Fidesz végrehajtó embere. Karácsony nem véletlenül – legalábbis eddig - fondorkodik azon, hogy ezt a két parkolási ügyet összemossa. A zuglói vita arról szól, hogy egy konkrét szerződés milyen körülmények között jött létre, a kerület nyer vagy veszít rajta. Utóbbi nem kérdés: a zuglói költségvetés még 2019-ben is további 301 milliós veszteséggel számol. Én Orbán Viktorral strukturális kérdésekről vitatkozom – fővárosi feladat-e a fizetőparkolás vagy a kerületek dolga. Kitartok a véleményem mellet – és miniszteri támogatás is kinéz az ügyben.

Azt állítja, egy tárcavezető támogatja a kormányfő ellenében?

Nem a miniszterelnökkel szemben érvel, hanem ha jól értem, az én elképzelésemet ésszerűnek gondolja.

Hivatalosan Gulyás Gergely az összekötő Ön és a miniszterelnök között. A Miniszterelnökség vezetőjének támogatását bírja?

Nem mondtam neveket, nem is fogok.

Annyit elárul, miképp nézne ki a Tarlós-féle parkolási rendszer?

Központosított lenne – azt a díjat, amit 23 féleképpen be lehet szedni, egyféleképpen is be lehet szedni. Nem mondom, akad kerület, amelyik jól csinálja, függetlenül attól, milyen színű a polgármester. Például a XIII.-nak majdnem 2 milliárdos nyeresége származik a parkolásból, de a II. kerület is félmilliárdot profitál ebből. Hadd említsem itt az V. és a VI. kerületet is. Az én modellemben a főváros szedné be a díjakat – a pénzből részesülnének a kerületek, a pénz nagyobb része viszont a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. Zuglóban nem az a fő baj, hogy nem egységes a parkolási rendszer, hanem hogy a polgármester kötött helyben egy rossz szerződést, extrém magas üzemeltetési költségekkel.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146142

Ajánljuk még a témában