Megint címkéznek a hazai liberálisok

2019. április 1. 10:57

Szilvay Gergely
Mandiner
Úgy tűnik, a radikális liberálisoknak nem létezik mérsékelt jobboldal, csak a szélsőjobb és az „últrakonzervatívok”.

„Homofób és fogamzásgátló-ellenes fejeseknek reklámozta Novák Orbán családpolitikáját” – ezzel a címmel ír a hvg arról, hogy március 14-én a washingtoni magyar nagykövetségen Making Families Great Again címmel rendeztek család- és életvédő konferenciát, amelyen részt vett Novák Katalin családügyi államtitkár is. Az esemény lefikázásából a 444 is kivette a részét, „kétes arcoknak” és „keményvonalasoknak” nevezve a résztvevőket.

A hvg-nek és a 444-nek a résztvevők övékével élesen szemben álló elképzeléseivel van bajuk, szerintük például Valerie Huber esetében az a kiemelendő, hogy a nem kívánt terhesség egyetlen biztos elkerülési módjának az önmegtartóztatást tartja. Egyébként Huber Donald Trump jóvoltából az amerikai egészségügyi minisztériumban dolgozik, mint tanácsadó – lehet, hogy a nagykövetségnek inkább ez volt a fontos, de e tisztségét a 444 meg sem említi. (Egyébként ha nincs szex, nincs gyerek, nem kell önmegtartóztató életet élni ahhoz, hogy belássuk azt a közhelyet, valóban az önmegtartóztatás a legbiztosabb módja a nem kívánt terhesség elkerülésének.)

Kathryn Talentóról a 444 számára az a fontos, hogy abortuszellenes aktivista, pedig Talento egyben a Fehér Ház Belpolitikai Tanácsának munkatársa. Ott volt még aztán Mercedes Schlapp, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs igazgatója, Tony Perkins, a Családkutató Tanács elnöke, Susan Yoshihara, a Katolikus Családi és Emberi Jogi Intézet alelnöke.

A hvg mindebből azt a következtetést vonta le, hogy Novák „valójában az USA politikai életének meglehetősen kétes/hiperkonzervatív/ciki szereplőivel parolázott”. Tehát

a fél Amerika által vallott konzervatív nézeteket képviselő, magas rangú kormányzati szereplők az USA közéletének kétes szereplői.

A hvg-s logikával persze ezt érthető, minthogy szerintük az egész Trump-jelenség ciki. Szerintem meg nem.

Perkins a hvg szerint „több alkalommal igyekezett párhuzamot vonni a pedofília és a homoszexualitás között”. Nos, ehhez nem kell nagy igyekezet. Egy amerikai tanulmány (K. Freund - R. I. Watson: The Proportions of Heterosexual and Homosexual Pedophiles Among Sex Offenders Against Children - An Exploratory Study, Journal of Sex and Marital Therapy 18) szerint homoszexuálisok körében háromszor nagyobb a hajlam a pedofíliára, és jóval nagyobb a hajlam a visszaeső magatartásra, mint a heteroszexuálisoknál. Vagy: az amerikai papi pedofilbotrányokba keveredett reverendások 90 százaléka fiúkat molesztált, nem lányokat.

A 444 és a hvg a saját radikális liberális álláspontjából kiindulva igyekszik cikinek, vállalhatatlannak és szélsőjobboldalinak beállítani egy rakat embert, akik ha talán ebben-abban tévednek is, egyébként létező és nagy társadalmi csoportokban elfogadott, sokak által követett normákat hirdetnek, és

bevett, szimplán hagyományos konzervatív vagy vallásos álláspontot képviselnek.

Az ilyen álláspontokat a 444 és a hvg típusú lapok csak a saját érdekükből szeretnék szélsőjobboldalinak és vállalhatatlannak beállítani. 

A 444 amúgy idén is lamentál azon, amin szinte minden évben, hogy „oroszbarát homofóbok és szélsőséges abortuszellenesek kongresszusán tart előadást Novák Katalin Veronában”, ami a Családok Világkongresszusa lenne – s amiről évekkel ezelőtt is megírtuk válaszul a 444-nek, hogy Orbánék pusztán szimpla jobboldali-konzervatív-keresztény szervezetekkel dumálnak itt.

Amit a hvg „últrakonzervatívnak”„simán szélsőséges és egyszerűen homofób” álláspontnak nevez, az egy bevett irányzat a jobboldalon. A magyar ballib oldal azonban csak szimplán szeretné szélsőségesnek láttatni, hogy kiírhassa az úgynevezett „demokratikus közbeszédből”, miközben igazából a balos-liberális álláspont az, ami folyamatosan balra csúszik a megállíthatatlan progressziónak köszönhetően.

A hvg és a 444 buborékban élnek, ami egyre inkább rájuk záródik.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki nem akarja tényszerűen látni a világot, annak úgy kellett.
Magára vessen.

Ha lehet hinni a mostani közvéleménykutatási eredményeknek, éppen az zajlik, hogy ahogyan radikalizálódnak a balosok, úgy fogy a táboruk. Márpedig a radikalizálódó balnak minden szélsőjobb, ami (kultúr)Marxtól jobbra áll.

A 444- nek az agyara ment a Soros penz, hat na!
De ez az exkluzivitasra torekves, ez a mas velemenyenek a lejaratasa, kifigurazasa azert meg toluk is sok. Es meg ok mondjak, hogy harcolnak a szolas- es velemenyszabadsagert. A sajatjukert, es hogy az kizarolagos legyen. Kommunisztikus.
Megmerettetni nem szeretnek a velemenyuket, mert kevesnek talaltatnanak, ezert elnyomjak a masok hangjat!

Még mindig túl komolyan vesszük a "haladók" stigmatizációs tevékenységét. Pedig kár... Ezek a stigmák róluk árulnak el sokat. Minél kisebb a törzsközönség, annál vadabb radikalizmus várható tőlük.

Ahogyan azt évek óta szajkózom: Ez egy jobboldali ország. Itt nem sokra mennek a gagyi kultúrmarxista baromságokkal, ami nyugaton bevált.

Nácik vagyunk mindnyájan:-)))) Weber is ki akar tolni minket szélre. Egyet nem értenek meg: a megválasztott kormánytól nem leválaszthatók a szavazóik.

Ez a szabad sajtó nekem nagyon tetszik. Mert ugye vannak a "függetlenek", és vannak a gaz jobboldaliak. De miért van az, hogy a szabad függetlenek mindig balra húznak? Csak nem szégyellik? Mert a jobboldaliak valamiért nem szoktak függetlent játszani, ők felvállalják.

Azt hiszem, ennek a válasznak semmi köze ahhoz, amiről írtam. Ahhoz, hogy ma a baloldal már a közepet, a függetlenséget is magának sajátítja ki. A legújabb példa Weber, aki úgy áll középen, hogy jobboldali szövetséget el sem tud képzelni. Nálunk Rákosi gondolkodott így, neki a jobboldal egyből fasiszta volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés