Tarlós: Karácsony polgármesteri alkalmassága is megkérdőjelezhető

2019. március 29. 10:13
A főpolgármester pénteken az Echo Tv műsorában Karácsony Gergelyről és a hármas metró szombati átadásáról is beszélt.
Tarlós István főpolgármester szerint Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltjének a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is megkérdőjelezi. Tarlós István az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában pénteken azt mondta: Karácsony Gergely „panaszkodik, duzzog, könnyezik”. Az ahogy a parkolási kérdést kezeli és jogi útra próbál terelni politikai vitákat, azt a benyomást kelti az emberben, hogy megkérdőjelezi, nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is – fogalmazott.

Gyerekes dolognak nevezte és szerinte a félelem és a zavartság vezetett oda, hogy a XIV. kerületi polgármester jogi lépéseket fontolgat, mert – miként azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta – a zuglói parkolás ügyében mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta, Karácsony Gergely vet fel olyan témákat, amelyeket rutinos politikus nem húzna elő. Egy rossz szériában van, de lehet, hogy neki ez az állandó formája, és csak a külső megjelenésre apellál a választások tekintetében – folytatta a főpolgármester. Kifejtette, Zuglóban szó van egy erősen vitathatóparkolási szerződésről, és most ezt akarják összekeverni azzal a vitával, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája, a kerületek vagy egységesen a főváros.

A Zuglói Polgármesteri Hivatal által küldött dokumentumokban szerepelt az, hogy a fizetős parkolásból a kerületnek 2018-ban 793 millió forint vesztesége keletkezett. Éppen Karácsony Gergely előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további 300 millió forint veszteséget terveznek a területen – mondta el Tarlós István. Hozzátette: Karácsony Gergely az ügyben a szocialistákat, a saját támogató pártját mutyizással vádolta meg.

A főpolgármester kifejtette, a parkolási szerződéseket a kerületek saját jogon, önálló jogi személyként kötik meg, ezért nem érthetők Karácsony Gergely szavai arról, hogy miért volt kénytelen aláírni a szerződést. A törvény ugyanis jogot ad a polgármesternek ahhoz, hogy felfüggessze a döntést, megvétózhassa, netán ellene szavazzon – emelte ki –, és ne lehajtott fejjel tartózkodjon, majd szó nélkül aláírja a szerződést. Tarlós István megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely kezdeményezett fizető parkolást Zuglóban.

A főpolgármester arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, úgy fogalmazott: ő lepődne meg a legjobban, ha én felvenném a kesztyűt (...), nyilván biztosan tudja, hogy én ilyen butaságot nem csinálok. Karácsony Gergely saját, a tévében elmondott mondatait akarja tagadni most, pedig több tízezer ember hallotta ezeket. Arról miért vitatkozzon vele, hogy mondott-e ilyet vagy sem – jegyezte meg.

Tarlós István a műsorban beszélt arról is, hogy szombaton átadják a 3-as metró felújított északi szakaszát. Minden próba, minden hatósági vizsgálat pozitív volt, beindul a zavartalan utasforgalom – mondta. Egy roncsderbibe illő, lepusztult infrastruktúrájú, nagyon fontos vonalas létesítményt felújítottunk – mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy a szerelvényeket már korábban felújították. A metróvonal déli szakaszának felújítása április 6-án kezdődik – jelezte.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért az kemény, hogy még Budapesten sem tud az ellenzék épkézláb jelölttel előállni.
Pedig a pártpreferenciák alapján ez az a hely, ahol - sajnos! - még mindig ők lennének a favoritok a Fidesszel szemben. Így viszont Tarlós esélyei nem is olyan rosszak.

Válaszok:
Schollander | 2019. március 30. 9:53

Karácsonyt a politikusi "alkalmassága" ideális ellenzéki jelöltté teszi.

Na mit mondtam. Egy Karácsonnyal nem fog leülni vitázni egy komoly ember.

Arra én is. Habár ebben az örömben részük van a fővárosi közgyűlésben, minden felszólalásukkor.

Más balfékkel sem. Ugye ezt akartad mondani.

"Azért az kemény, hogy még Budapesten sem tud az ellenzék épkézláb jelölttel előállni."

Ez bizony, igaz.

Pedig (ismételten írom)
Tarlósnak lehetne legalább két komoly kihívója is:
Tóth József (XIII. kerületi) és Wittinghoff Tamás (budaörsi) polgármester.
Ahogy a mostani indulásra
a Fidesz rábeszélte a kezdetben még vonakodó Tarlóst,
úgy kellene/kellett volna az ellenzéknek rábeszélnie Tóthot, vagy Wittinghoffot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés