Egyre népszerűbb az e-vonatjegy

2019. március 28. 8:53
A mobilalkalmazáson keresztüli jegyvásárlásokkal akár 10-20 százalékot is megtakaríthatunk.

Egyre népszerűbb az elektronikus jegyváltás, idén március végéig már másfél millió menetjegy kelt el a tavaly nyáron jegyvásárlási funkcióval is kibővített Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül – közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelik: az e-vonatjegy népszerűsége a gyorsaság és a kényelem mellett az utasoknak adott kedvezményeknek is köszönhető, ezek összértéke megközelítette a 70 millió forintot ebben az időszakban. A mobilalkalmazáson keresztüli jegyvásárlásokra adott 10, illetve 20 százalékos kedvezmények, illetve az önkiszolgáló csatornákon (jegyautomata, online- vagy vonatinfós jegy) keresztül történő vásárlásokra nyújtott kedvezmények bevezetése óta az utasok eddig 995 millió forintot takaríthattak meg.

Idén februárban már az eladott menetjegyek 4,5 százalékát a Vonatinfó alkalmazáson keresztül vásárolták meg. Az applikációt Android platformon 237 800, iOS platformon összesen 22 225 mobilkészülékre töltötték le. A regisztrált felhasználók száma március végéig 97 ezernél is több volt - közölték.

A Vonatinfó alkalmazásban a bérletértékesítés bevezetését is tervezi a vasúttársaság.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg jól megcsinálták, főleg a Vonatinfót. A többi azért ócska. Tehát a netes alkalmazás is, meg az állomásokon való villanyos pénztárak is.

A Vonatinfónál az az egy zavar, hogy teljesáru jegynél miért kell megadnom a személyes adataimat előre?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés