OECD: Az LMBT-személyek hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon

2019. március 27. 20:28
A szervezet először foglalkozik a melegekkel.

Mintegy hét százalékkal kevesebb esélyük van az LMBT-közösség (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek) tagjainak, hogy munkához jussanak, mint a lakosság többi része, és átlagosan mintegy négy százalékkal kevesebbet keresnek – derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán közzétett elemzéséből.

A tudományos folyóiratokban megjelent 46 tanulmányon alapuló elemzés számadatai nyilvánvalóvá teszik, hogy az LMBT-közösség tagjai „üvegplafonba” ütköznek szakmai karrierjük során – állapítja meg az OECD.

A „Pillantás a társadalomra” nevű jelentésben, amelyben először szerepel az LMBT-közösség tagjainak szentelt fejezet, az OECD megállapítja, hogy a közösség tagjainak esélye, hogy felső vezetői beosztásba jussanak, 11 százalékkal alacsonyabb az átlaghoz képest.

A munkaerőpiaci diszkriminációval kapcsolatban több mint egy tucat tagállamban elvégzett tanulmányok alapján bebizonyosodott továbbá, hogy másfélszer kevesebb az esélye annak, hogy eljusson állásinterjúra valaki, ha önéletrajzában feltüntette, hogy LMBT-hez köthető szervezetnél dolgozott vagy a közösség jogait védő civil szervezethez tartozik.

Az OECD szerint gazdasági érdek is fűződik ahhoz, hogy az LMBT-személyek nyíltan, diszkrimináció vagy az őket érő támadások nélkül vállalhassák szexuális orientációjukat és nemi identitásukat, ami – mint azt a szervezet leszögezi – elsősorban „elidegeníthetetlen emberi jog”. Az OECD ezt azzal indokolja, hogy az LMBT-személyek kizárása korlátozza a gazdasági fejlődést, hatással van a humántőkével kapcsolatos befektetésekre, csökkenti a gazdasági potenciált és a termelékenységet.

(MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valóban. Ha egy pasi bemegy mint álláskereső kis arany ridiküllel, pávatollal a fenekébe, vagy egy csaj bakancsban hatalmas láncokkal, akkor lehetséges, hogy romlanak az esélyei. De pont ezek a szervezetek uszították őket, hogy ne legyenek gátlásaik, és "vállalják önmagukat".
Ezek ártottak a legtöbbet a melegeknek, szerintem.
Ha megpróbálnák külön kezelni a munkahelyet, és a magánéletet, akkor nem kellene siránkozni. Mindent a maga helyén, és idejében!

Nem volt semmi probléma ezzel, amíg nem kezdtek ezek az idióta jogvédők agresszív módon "érdeket védeni". Volt olyan ember, akiről tudták, vagy sejtették. Mégsem jelentett problémát, ha tette a dolgát, és élte a magánéletét, és nem akarta a saját identitását a többség fölé helyezni.

Esetleg sokgyerekes családapák vagy családanyák előzik meg őket.

Örülök, hogy értékelted. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés