Ha az ellenzéki közös listát keresi, megtalálta!

2019. március 25. 10:07

Ujhelyi István
Facebook
A magyar választók többségi akarata, hogy mielőbb közösen megroppantsuk az orbáni rezsimet és véget vessünk a narancselit szabad rablásának.

„Miközben Orbán Viktort és a fideszes politikusokat már a saját pártcsaládja is kilöki magából, addig az MSZP egyre szorosabb és szélesebb szövetségeket köt. Miközben Orbán Viktort és a fideszes politikusokat egyre kevésbé veszik komolyan az európai porondon, addig az MSZP kampányában nem csupán az európai szocialisták csúcsjelöltje, Frans Timmermans vesz részt, de meghívásunkra holnap Budapestre látogat a szövetségi német kormány igazságügy-minisztere, az SPD EP-listavezetője, Katarina Barley is. Miközben tehát Orbán Viktor és a Fidesz teljesen egyértelműen elvesztette befolyását és érdekérvényesítő képességét az Unióban, addig az MSZP és szövetségesei mindennap bizonyítják befolyásuk erősödését. 

A magyar választók többségi akarata, hogy mielőbb közösen megroppantsuk az orbáni rezsimet és véget vessünk a narancselit szabad rablásának.

A május 26-i európai parlamenti választáson lehetőségünk lesz piros lapot mutatni Orbánnak és bűnbandájának! Világosan és egyértelműen megüzenhetjük: mi európaiak akarunk maradni és nem kérünk a Fidesz illiberális ámokfutásából! Az MSZP meghallotta és megértette a választók többségi akaratát az ellenzéki erők minél szélesebb együttműködésével kapcsolatban: meg is teremtettük az egységet az utcán és megteremtettük az egységet a parlamentben. Az MSZP meghatározó és kezdeményező ereje volt az elmúlt hónapok ellenzéki akcióinak és a kormánypártokat leleplező, védekezésre kényszerítő eseményeinek. Meghallottuk és megértettük, hogy a választók ellenzéki együttműködést és közös listát várnak el tőlünk: ezért is nyitottuk szélesre a szövetségkeresés kapuit és nyitottuk meg a minél hatékonyabb együttműködését lehetőségét. Kezdeményezésünkre koordinálunk például a pártokkal a szavazóköri delegáltak kiválasztásában. Az, hogy az ellenzéki közös EP-listán nem szerepel mindegyik ellenzéki erő, nem a mi döntésünkön múlt. A Párbeszéddel, a Radikális Európai Demokraták mozgalmával, a diákok érdekeit megjelenítő legfiatalabb EP-képviselőjelölttel, a devizakárosultakkal, valamint a progresszív európai alapítványokkal együttműködve létrehoztuk a legerősebb Európa-párti listát, az egyetlen ellenzéki közös listát. 

Aki tehát az ellenzéki együttműködés listáját keresi, az MSZP és a Párbeszéd közös listája lesz a választása. 
Orbán barátai és szövetségesei egyre csak fogynak, mi pedig egyre többen vagyunk. Hiába minden plakáterdő és propaganda, ezt az egyértelmű tényt nem tudják elfedni.   

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázharmincötödik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az eddigi 235 kongatásod eredménye: kétharmad 2014-ben, kétharmad 2018-ban. Folytasd, Pesta!

Ja, hat mantrazni lehet, hogy egyre tobben vagyunk, egyre tobben vagyunk, de ez szo szerint nem igaz!
Meg futyulhetnetek is - hogy lassuk, hogy nem feltek!

Mi a helyzet a házfelújitással?
A Szeviép főnöke kipakoltak rendesen. Igaza van, miért csak ő vigye el a balhét? Ő nem Zuschlag.

Újhelyi! Már megint elmentek otthonról?
Úgy látszik elhatározta, hogy minden nap szénné égeti magát.
Szerencsétlen.

Szerintem kivételesen nem az arckönyv tehet róla. Nincs az a Facebook, amely Ujhelyiből mást tudna csinálni, mint tompa, buta, semmilyen "politikust". Amolyan igazi "európai demokratát".

Tehát az ellenzéki közös lista fog kapni cirka 10%-ot?

Jó tudni. Ezt a közleményt archiváljuk, mert a mindenkori választás UTÁN rendre változtatni szoktatok az addig reklámozott aritmetikán. :))

A teljes ellenzék kb. 8 helyért farigcsálja egymást. Ami lehet kevesebb is.

A baloldal közös listája rég megvan:
Marx, Engels, Lenins, Szálins, Timmermans.
Tartalék: Latsis, Mekhlis.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés