OGY

Szijjártó: Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem hajtja végre

2019. március 25. 11:35
Dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre – jelentette ki Szijjártó Péter az Országgyűlés hétfői ülésén.

Dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén.

A tárcavezető szerint a migrációval kapcsolatos brüsszeli vitáknak nem értünk a végére, most új csata kezdődik, ezúttal a titkos bevándorláspárti tervek alkotása ellen.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyar kormány ezt a csatát is megvívja, nem hajtja végre a migrációs csomagot, mert az Magyarországra és a magyar emberekre veszélyes lenne. A kormány nem engedi, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, látványos az összefogás az EU és az ENSZ között.

Ebben egyetértek.

"a titkos bevándorláspárti tervek alkotása ellen." Paranoia. Ezt úgy hívják. Grazban esetleg lenne egy kis protekció...
Nyilván az ENSZ is Soros kottájából játszik. Ez nem lehet kérdés. Márpedig ha ő egy ilyen Dr. No-szerű, világuralomra törő figura, akkor James Bondot küldjétek ellene! (Esetleg Johnny Englisht.) De ezt majd Grazban megbeszélitek.

Nagyon is érdemi hozzászólás volt. A NERtársak még sohasem válaszoltak nyíltan, egyenesen, keresztény módon: miért is kellett kiadni a kereszténygyilkos muszlimot??????????

Ebből a beszédből nem derül ki, hogy mellettünk vagy nyolc uniós tagállam sem írta alá a dokumentumot..Egyáltalában nem mi állunk egyedül a várfokon vannak még mások is.

"Dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén"

A világszervezet majd kétszáz országa egy olyan paktum elfogadásáról döntött, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése.

A paktumban javaslatok szerepelnek, amelyek jogilag senkire nem rónak semmilyen kötelező érvényű feladatot, elvárást.

A javaslatok végre nem hajtása így egyszerűbb feladatot fog képezni irányunkba, mint az idézett külügyminiszteri mondat megfogalmazása.

Válaszok:
hhonor | 2019. március 25. 13:19
hhonor | 2019. március 25. 15:52

Hülyeséget beszél. Ott a 23 milliós Tajvan, a legjobbak között van a GDP/fő mutatója, a gazdasági jelentősége jócskán túlmutat a méretein, mégsem szenved attól, hogy miért nincs másfélmilliárd lakosa és nem akarják minél hamarabb bevándorlókkal felduzzasztani a lakosságot. De persze mondhattam volna Dél-Koreát vagy Japánt is.

Ugyanakkor a viszonyulások, célok közül valóban semmivel nem tudunk egyetérteni, egyetlen ponttal sem?

"A világszervezet majd kétszáz országa egy olyan paktum elfogadásáról döntött, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése."

Ez a sorsuk a hasznos idiótáknak.

Itt most az egykor annyira sztárolt, védett Ahmed H-ról van szó. Mivel nem tudsz a témához hozzászólni, másról kezdesz beszélni, de ezzel az erővel ide hozhattad volna a bableves receptjét is, hidd el, jobban illene hozzád.

A háború után az emberi jogok is a mostanihoz hasonló ajánlásként jelentek meg, mint ENSZ dokumentum. Mára már kiforgatva jogi kategóriának használják. Az általad idézett kijelentés valóságtartalmát mondjuk, tíz év után kell majd elővenni, és megvizsgálni, mert ezek a malmok lassan őrölnek, az önkéntes jelleg átalakítása lopakodva fog megtörténni.

Én a jövőbeli feltételezést egy példára alapoztam.

Egy ilyen ENSZ "ajánlást" nem viccből hoznak össze, főleg akkor, ha figyelembe veszed, mekkora lobbierőt képviselnek ma kibocsátó országok. Azok az országok, ahol pontosan tudják, nemhogy a várható népességrobbanást, de már a mai túlnépesedést sem tudják kezelni, és inkább szabadulnának azoktól, attól a tömegtől, akiket már saját országukban sem tudnak eltartani, ha úgy tetszik integrálni. Ezek után jó duma az "ajánlás". Több ország nem fogadta el, azok milyen módon jutottak ilyen elhatározásra?

Pontosítás: "Az eseményen 150 ország képviselője vett részt."

Az EU maga cáfolta Szijjártó Péter vádjait.

"A migrációról szóló globális megállapodás jogilag nem kötelező erejű. Nem teremt törvényes jogot a migrációra, és nem célja ösztönözni az irreguláris migrációt. Ezzel szemben arra irányul, hogy fellépjen az irreguláris migráció, valamint az embercsempészet és -kereskedelem ellen.

A megállapodás a részt vevő államok számára sem a nemzeti, sem a nemzetközi jog alapján nem keletkeztet semmiféle jogi kötelezettséget. Az egyes országok továbbá szabadon dönthetnek arról, részt kívánnak-e venni a végrehajtásában, vagy sem."
https://hvg.hu/vilag/20190311_Visszaszolt_Szijjartonak_az_Europai_Bizottsag

AZ EU-ban ott vagyunk mi is, a döntéseksorán is, nem kevés közös munkákban is, egészen addig amíg fel nem függesztenek bennünket, fel nem függesztjük magunkat vagy ki nem léptetjük az országot az EU-ból.

Válaszok:
hhonor | 2019. március 25. 15:58

"AZ EU-ban ott vagyunk mi is, a döntések során is, nem kevés közös munkában is, egészen addig, amíg fel nem függesztenek bennünket, fel nem függesztjük magunkat vagy ki nem léptetjük az országot az EU-ból."

S egyben érdemes mindenki számára tájékozódni, több irányból, mert a politika eszközeivek sokszor megvezeti azokat, akik nem tájékozódnak.

Na jól van kötözködj még egy kicsit, amit akartam, azt elmondtam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés