Szex és Mi Hazánk

2019. március 24. 13:42
Az iskolai szexuális felvilágosításban részt vevő civil szervezetek nagyobb kormányzati kontrollját sürgeti a Mi Hazánk Mozgalom.

Az iskolai szexuális felvilágosításban részt vevő civil szervezetek nagyobb kormányzati kontrollját sürgeti a Mi Hazánk Mozgalom, amely határozati javaslattal fog élni az ügyben.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, az utóbbi időben szerintük kétes hátterű, szakmailag megkérdőjelezhető civil szervezetek bukkantak fel a köznevelési intézményekben, amelyekre nem vonatkoznak azok a szigorú törvényi előírások, amelyek egyébként léteznek az iskolákon belüli szexuális neveléssel kapcsolatban.

Dúró jelezte, azt szeretnék, ha ebben a témakörben is hasonló elbírálásban részesülnének a civil szervezetek, mint például a droghasználattal kapcsolatos felvilágosításban. Utóbbi esetben előzetes szűrőn kell átesniük az egyes civil szervezeteknek, ha iskolai keretek között gyerekeknek beszélnek a szerhasználatról – tette hozzá.

A politikus elmondása szerint az utóbbi időben megjelentek olyan szervezetek, amelyeket „saját tagjai speciális szexuális irányultságának képviseletére hoztak létre”, és ezek tartanak – adott esetben a szülők tudta nélkül – szexuális tematikájú foglalkozásokat oktatási intézményekben. 

A Mi Hazánk Mozgalom azt szeretné, ha meglennének a szakmai és etikai feltételei annak, hogy mely civil szervezetek tarthatnak gyermekeknek szexuális felvilágosító előadásokat. Határozati javaslatukban a részletszabályok kidolgozására kérik fel a kormányt.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Doktor úr, olyan határozatlan vagyok! Vagy mégsem...? :-D

Azért ezt az orbitális szamárságot gondold át még egyszer! Azért, mert vannak balliberális ügynökök és perverz alakok, akik tevékenységüket civil szervezetek álarca mögé rejtik, még nem minden civil szervezet ördögtől való, és az iskolákból kitiltandó. Ismerek például olyan civil egyesületet, amelyik kiváló munkát lát el ingyen és bérmentve a drogprevenció terén: őket miért kellene kitiltani?!

"Válaszukban hangsúlyozzák, hogy ők sem tartják helyesnek az iskolai propagandát, például különösen károsnak gondoljuk a jelenleg használatos kerettantervekben megjelenő abortusz-ellenes és család-propagandát, amely nem reflektál a valós társadalmi viszonyokra."

Többek között ilyen válaszokat kapott az aberráltaktól Dúró Dóra..

https://hvg.hu/itthon/20190326..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés