Autó hajtott járókelők közé Kínában

2019. március 22. 08:34

A sofőr halálra gázolt hat embert, őt később a rendőrség lelőtte.

2019. március 22. 08:34

A járókelők közé hajtott autójával egy férfi a közép-kínai Hupej tartomány Csaojang nevű településén, és halálra gázolt hat embert, a sofőrt később a rendőrség agyonlőtte – közölte a CCTV kínai televízió pénteken. Nyolc sérültet kórházba szállítottak. Az elkövető indítékát egyelőre nem tudni. 

A hatóságok közlemény útján tudatták, hogy a 44 éves Cuj Li-tung a feleségét és a lányát is késsel megsebesítette, mielőtt a volán mögé ült, és a tömegbe hajtott. Egy hasonló támadás miatt tavaly decemberben ítéltek halálra egy férfit, aki terepjárójával a Hunan tartománybeli Hengjang egyik terén tizenöt embert szándékosan halálra gázolt, majd többeket megkéselt, illetve egy lapáttal támadott meg. Összesen negyvenhárman sebesültek meg.

Szintén decemberben Kína délkeleti részén egy férfi elkötött egy buszt, és azzal egy embertömegbe hajtott. A Hszinhua állami hírügynökség szerint nyolc ember vesztette életét, és huszonketten sérültek meg. A kínai hatóságok gyakran személyes leszámolásokkal vagy a tettesek pszichikai zavaraival magyarázzák az ilyen jellegű incidenseket, néha azonban szeparatista szélsőségeseket okolnak a támadások végrehajtásáért.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik