Zsidó kereskedőket késeltek Amszterdamban

2019. március 21. 20:59

Egy zsidó árust és fiát késelte meg egy egyiptomi születésű férfi Amszterdam egyik piacán.

2019. március 21. 20:59

A Neokohn arról ír a Jewish Telegraphic Agency nyomán: késeléses támadást hajtott végre két zsidó származású árus ellen egy egyiptomi születésű férfi a holland főváros Albert Cuyp nevet viselő piacán. Az elkövető áldozatai, Martin Colmans és fia, Sharon évtizedek óta a piacon árultak, és rendszeres vásárlói voltak a sajtóban Tariknak nevezett késelőnek, aki vízipipát és más dohányeszközöket kínált.

A családfő beszámolója szerint a férfi 2004 óta volt beszélőviszonyban velük, ám néhány hónapja eltűnt és visszatérését követően jelentősen megváltozott a viselkedése. A De Telegraaf nevű holland lapnak azt mondta Colmans: „Az elkövető sokat olvasta a Koránt, és többé nem állt szóba velünk. Leborotválta a haját és állandóan imádkozott. Mindezeken túl elkezdett ferde szemmel nézni ránk”.

A támadást megelőzően egy marokkói férfit is késsel fenyegetett, ami miatt szintén radikalizálódásra kezdtek gyanakodni a környezetében.

A zsidó férfiakra egy óriási késsel támadt, amiről a járókelők is felvételeket készítettek. Colmans elmondása szerint Tarik próbálta meggyilkolni őket, ám két marokkói férfi közbeavatkozásának köszönhetően életben maradtak. Az esetet követően az elkövető visszatért saját üzletébe, ahol a rendőrség őrizetbe vette.

Colmanst a hátán, mellkasán és karján keletkezett sérülések miatt fiával együtt kórházba szállították. Bár mindketten súlyos vérveszteséget szenvedtek, mostanra hazaengedték őket.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. március 23. 19:25
De a degenerált Sargentini szerint nálunk dúl az antiszemitizmus.
Türelem
2019. március 22. 18:10
Következnek a budapesti zsidó kereskedők, ha májusban a muszlimbarát balliberálisokra szavaznak.
atila68
2019. március 22. 14:07
Nem terrorcselekmény, és semmi köze a bevándorláshoz, valamint, hogy az EU prominensei antiszemita kijelentéseket tesznek.
formaegy
2019. március 22. 10:21
Weber ugrál örömében. Merkelhitler anyjával elérték megint, hogy Európa gyilkosai lettek! Mocskos hitlerivadékok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik