Zsidó kereskedőket késeltek Amszterdamban

2019. március 21. 20:59
Egy zsidó árust és fiát késelte meg egy egyiptomi születésű férfi Amszterdam egyik piacán.

A Neokohn arról ír a Jewish Telegraphic Agency nyomán: késeléses támadást hajtott végre két zsidó származású árus ellen egy egyiptomi születésű férfi a holland főváros Albert Cuyp nevet viselő piacán. Az elkövető áldozatai, Martin Colmans és fia, Sharon évtizedek óta a piacon árultak, és rendszeres vásárlói voltak a sajtóban Tariknak nevezett késelőnek, aki vízipipát és más dohányeszközöket kínált.

A családfő beszámolója szerint a férfi 2004 óta volt beszélőviszonyban velük, ám néhány hónapja eltűnt és visszatérését követően jelentősen megváltozott a viselkedése. A De Telegraaf nevű holland lapnak azt mondta Colmans: „Az elkövető sokat olvasta a Koránt, és többé nem állt szóba velünk. Leborotválta a haját és állandóan imádkozott. Mindezeken túl elkezdett ferde szemmel nézni ránk”.

A támadást megelőzően egy marokkói férfit is késsel fenyegetett, ami miatt szintén radikalizálódásra kezdtek gyanakodni a környezetében.

A zsidó férfiakra egy óriási késsel támadt, amiről a járókelők is felvételeket készítettek. Colmans elmondása szerint Tarik próbálta meggyilkolni őket, ám két marokkói férfi közbeavatkozásának köszönhetően életben maradtak. Az esetet követően az elkövető visszatért saját üzletébe, ahol a rendőrség őrizetbe vette.

Colmanst a hátán, mellkasán és karján keletkezett sérülések miatt fiával együtt kórházba szállították. Bár mindketten súlyos vérveszteséget szenvedtek, mostanra hazaengedték őket.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hollandia egy antiszemita szarlerakat, ahonnan a Hamasszal haverkodó képviselőket küldenek az EP-be. Azonnal ki kell zárni őket. Szemét bolsevik retkek.

SARGENTINI???

Megszólalt már? Saját országa, saját szülővárosa...

Következnek a budapesti zsidó kereskedők, ha májusban a muszlimbarát balliberálisokra szavaznak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés