Merkel: Lehetnek különböző formái a szolidaritásnak a menekültügyben

2019. március 21. 10:37
A kancellár elmondta, hogy a menekültek és a migráció ügyében sikerült előrelépni, így például javult az EU-s külső határ védelme, „de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy messze nem sikerült mindent elérni".

Létezhetnek különböző formái a tagállamok közötti szolidaritásnak a menekültügyben – jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délután kezdődő brüsszeli európai uniós (EU-) csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

A kancellár elmondta, hogy a menekültek és a migráció ügyében sikerült előrelépni, így például javult az EU-s külső határ védelme, „de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy messze nem sikerült mindent elérni"„Most arról a kérdésről van szó, hogy lehet-e eltérő formában vállalni a 27 tagország közötti szolidaritást az illegális migráció elleni harc és a szabályos, legális migráció bevezetésének témájában, hogy viselhetnek-e a tagországok egymástól eltérő, különböző felelősséget?"

„Én azt mondom, hogy egyértelműen igen, de azt is hangsúlyozom, nem lehetséges, hogy egyes tagállamok kijelentik, hogy egyáltalán nem vesznek részt a menekültek szolidáris elosztásában" – fejtette ki a német kancellár.

Mint mondta, itt „elvekről van szó", de az alapelvek tisztelete mellett természetesen lehet „eltérő súlyozású" a szolidaritás.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Behívta őket, most meg szét akarja osztani, aki nem kell neki. Ez emberkereskedelem!

A Blikk mutat egy képet Merkelről.
Érdemes megnézni. Haja vacak, lenőve, arca össze van szakadva.
Nagyon sokat amortizalodott, amióta nem pártelnök.

Tájékozódáshoz hozzátartozik olyan oldalak olvasása is, amit egyébként nem kedvelünk:-)))))))
Te nem így vagy ezzel? Egy sikot használsz?

Érdektelen a gyűlölködésed, de egyben vicces és szánalmas.

Bizony, itt elvekről kellene, hogy szó legyen.

A "menekült" addig lehet menekült, ameddig vissza nem tud térni. Azt, hogy milyen feltételek teljesülése esetén kell visszatérnie a szülőföldjére, mindenkivel szerződésbe kellene foglalni. A menekült státusz nem járhat állampolgársággal, ugyanakkor joga van olyan szokások szerint élni, ahogy kíván. Pl., ha tetőtől talpig zsákban akar járni, ha nem akar nőkkel kezet fogni vagy a gyerekét a menedékadó ország iskolájába járatni, akkor megtehesse.

A "bevándorló" státusz letelepedésre szóljon és bizonyos idő után állampolgársággal is járjon, ha az illető az átmeneti idő alatt teljesíti az integráció feltételeit. Ezek a feltételek attól függőek legyenek, hogy az illető honnan jött. Nyilván bizonyos idő alatt minden bevándorlónak meg kell tanulnia a befogadó ország nyelvét és munkába kell állnia. Segély, támogatás csak korlátozott ideig járhat. Vizsgát kellene tenni a befogadó ország törvényeiből és szokásaiból. El kell hagyni a befogadó országban nem elfogadott szokásokat, s ha valaki az erről szóló szerződést megszegné, az állampolgárságtól megfoszthatóvá és kitoloncolhatóvá válna. Meghatározott feltételek mellett a bevándorló nőknek is munkába kell állniuk, ne lehessen őket muszlim szokás szerint karanténban tartani.

Ezekről a feltételekről és szerződésekről kellene megállapodni és abban az esetben lehetne akár kvótázni is a feltételeket teljesítőket, attól függően persze, hogy hol, milyen munkaerőre van szükség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés