Apartheidnek nevezte Izraelt Bernie Sanders kampányvideója

2019. március 21. 13:18

Sanders még ma is felszólal a palesztinok apartheid-szerű helyzete ellen, noha ez ma ugyanúgy nem népszerű álláspont — méltatta a videón egyik támogatója, Shaun King.

2019. március 21. 13:18

Bernie Sanders, amerikai politikus olyan kampányvideót posztolt Facebook-oldalán, amelyben egy támogatója azért méltatja az amerikai politikust, mely felszólalt a palesztinok „apartheid-szerű” helyzetéért. A demokratapárti Sanders nemrég jelentette be, hogy indul az Egyesült Államok elnökségéért. 

„[Sanders] felszólalt az apartheid ellen Dél-Afrikában, mikor megdöbbentő módon ez egy népszerűtlen álláspont volt, és még ma is felszólal a palesztinok apartheid-szerű helyzete ellen, noha ez ma ugyanúgy nem népszerű álláspont” — méltatta a videón egyik támogatója, Shaun King. 

King felszólalása Sanders hivatalos kampánymegnyitóján, március 2-án hangzott el.

A Times of Israel kiemelte vonatkozó írásában, hogy Sanders Izrael egyik legerősebb kritikusa az amerikai kongresszusban – írja a Neokohn.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2019. március 22. 10:58
Izrael, persze, hogy egy apartheid állam, hisz azért jött létre, hogy a zsidóknak legyen végre egy hazájuk. Vagy valamit félreértettem? Olyan nagy az az ország, hogy több más nép is elfér benne? Aki azt kritizálja, hogy Izrael, a zsidók országa akar lenni, az mondja ki nyíltan, hogy oda mégegy arab országot szeretne, mert olyan kevés muszlim ország van arrafele...
zöldalma
2019. március 21. 16:25
Az arabok irtó hadjáratot indítottak legalább 3 alkalommal a zsidók ellen, de kudarcot vallottak, akkor hol voltak a komcsik és jogvédők. Nincs szükség még egy bukott-arab államra. Gázát vigyék az egyiptomiak, Ciszjordániát pedig a zsidók a cigányok áttelepítésével.
Héja
2019. március 21. 16:20
Bernie bácsi az öngyűlölő komcsi zsidó őstípusa. Vénségére se nyugszik.
Kanóc
2019. március 21. 15:58
"és még ma is felszólal a palesztinok apartheid-szerű helyzete ellen, noha ez ma ugyanúgy nem népszerű álláspont” A Föld lakosságának kb negyede muszlim, plusz még van sok-sok millió libsi-komcsi-náci, szóval nem éppen egy elhanyagolt álláspont ez. Na meg jól is fizet. És a leghangosabb mecset jelenleg az ENSZ konferenciaterme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik