Orbán: Minket nem lehet kizárni, és nem lehet felfüggeszteni

2019. március 20. 19:30

Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott szerda este az Európai Néppárt közgyűlését követően. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a Néppártért fognak dolgozni a jövőben is, ám lesznek olyan kérdések, amelyekben nem enged a magyar kormány. A miniszterelnök ilyennek nevezte a migrációt. Orbán arról is beszélt, hogy együttműködnek a Néppárt által felállítandó Bölcsek Tanácsával.

2019. március 20. 19:30

Szerda este eldőlt: a Fidesz felfüggeszti tevékenységét az Európai Néppártban, ugyanakkor együttműködik a pártvezetés által létrehozandó Bölcsek Tanácsával.

Orbán Viktor a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy nagyon érdekes, izgalmas és tanulságos vitán van túl a magyar delegáció. Mindig tudnak történni olyan dolgok, amik korábban nem történtek; mondta a kormányfő. Az EPP jövője szerinte kérdésessé vált, a vita a néppárt jövőjéről szólt. 

A kormányfő arra is kitért, hogy mi, magyarok bizonyítékot szolgáltattunk arra, hogy

a migráció megállítható, ha erre van akarat.

Az olasz kormány pedig azt bizonyította, hogy a migráció a tengeren is megállítható. Hozzátette, az eddigi migrációs politikán nem kívánnak változtatni.

Orbán úgy fogalmazott, hogy erős Európát akarunk, a Néppárt pedig elfogadható megoldást hozott a Bölcsek Tanácsával, ami az osztrákok esetében is működött korábban. Hozzáfűzte, hogy

nem időszerű arról beszélni, hogy mi lesz, ha nem sikerül megegyeznie a három bölcsnek,

mert most az EPP melletti kampány a legfontosabb.

Újságírói kérdésre válaszolva, Soros György kapcsán kifejtette, hogy: „Az EPP nem alkalmas arra, hogy megvitassuk, hogy léteznek-e magánpénzből finanszírozott korrupt szervezetek, akik a politikát befolyásolni akarják.”

A kormányfő egy másik kérdésre válaszolva azt mondta, hogy úgy érkezett Brüsszelbe, hogy 13 párt megtámadott minket. „Bennünket el akartak távolítani"; fogalmazott.

Orbán Viktor zárszóként elmondta, hogy

a Fidesz az EPP egyik legsikeresebb pártja,

ezért nem fordulhatott volna elő semmilyen szavazás a kilépésről vagy a kizárásról, mert ezt kívánta a kölcsönös tisztelet. Kijelentette, hogy a Néppárt jövőjéről született olyan döntés, hogy a keresztény-konzervatív iránynak helye van a pártcsaládban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 410 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. március 21. 08:47
"..Minket nem lehet kizárni, és nem lehet felfüggeszteni 2019. március 20. 19:30" EZ A NAGYIGASSÁG, AKÁRHONNAN IS NÉZZÜK UGYI....
Valodi
2019. március 20. 22:26
"... léteznek-e magánpénzből finanszírozott korrupt szervezetek, akik a politikát befolyásolni akarják.” - ilyet kérdez a Simicska-fióka? Hát ez nem semmi!
Valodi
2019. március 20. 22:24
Az agresszív, kezelhetetlen cigány katona megfegyelmezése már minden parancsnoki szinten csődöt mondott. A hadbíróságra küldés előtt a magasabb egység parancsnoka tett még egy próbát, magához rendelte a renitens katonát. Az össze-vissza szarva magát azon morfondírozott, hogy vajon mennyire verik meg. A parancsnok leültette, a lelkére próbált beszélni, majd elbocsátotta. Hasonszőrű társai aggodalmasan kérdezték – no, mi volt? Mire a cigány magabiztosan: "Mi lett volna? Ez is csak egy csicska!" Hát ilyenformán győzött ez az izé... Orbán!
mucsay
2019. március 20. 22:19
nem értem ezt a néppártnak kell 13-14 képviselőnk dumát se. persze, jól jönne, de a zöldpárti+ libsi képviselők még jobban jönnének. ehhez viszont a fideszt semlegesíteni kell, ez lesz a feltételük. ezzel nem látom mit lehet kezdeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik