Orbán: Minket nem lehet kizárni, és nem lehet felfüggeszteni

2019. március 20. 19:30
Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott szerda este az Európai Néppárt közgyűlését követően. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a Néppártért fognak dolgozni a jövőben is, ám lesznek olyan kérdések, amelyekben nem enged a magyar kormány. A miniszterelnök ilyennek nevezte a migrációt. Orbán arról is beszélt, hogy együttműködnek a Néppárt által felállítandó Bölcsek Tanácsával.

Szerda este eldőlt: a Fidesz felfüggeszti tevékenységét az Európai Néppártban, ugyanakkor együttműködik a pártvezetés által létrehozandó Bölcsek Tanácsával.

Orbán Viktor a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy nagyon érdekes, izgalmas és tanulságos vitán van túl a magyar delegáció. Mindig tudnak történni olyan dolgok, amik korábban nem történtek; mondta a kormányfő. Az EPP jövője szerinte kérdésessé vált, a vita a néppárt jövőjéről szólt. 

A kormányfő arra is kitért, hogy mi, magyarok bizonyítékot szolgáltattunk arra, hogy

a migráció megállítható, ha erre van akarat.

Az olasz kormány pedig azt bizonyította, hogy a migráció a tengeren is megállítható. Hozzátette, az eddigi migrációs politikán nem kívánnak változtatni.

Orbán úgy fogalmazott, hogy erős Európát akarunk, a Néppárt pedig elfogadható megoldást hozott a Bölcsek Tanácsával, ami az osztrákok esetében is működött korábban. Hozzáfűzte, hogy

nem időszerű arról beszélni, hogy mi lesz, ha nem sikerül megegyeznie a három bölcsnek,

mert most az EPP melletti kampány a legfontosabb.

Újságírói kérdésre válaszolva, Soros György kapcsán kifejtette, hogy: „Az EPP nem alkalmas arra, hogy megvitassuk, hogy léteznek-e magánpénzből finanszírozott korrupt szervezetek, akik a politikát befolyásolni akarják.”

A kormányfő egy másik kérdésre válaszolva azt mondta, hogy úgy érkezett Brüsszelbe, hogy 13 párt megtámadott minket. „Bennünket el akartak távolítani"; fogalmazott.

Orbán Viktor zárszóként elmondta, hogy

a Fidesz az EPP egyik legsikeresebb pártja,

ezért nem fordulhatott volna elő semmilyen szavazás a kilépésről vagy a kizárásról, mert ezt kívánta a kölcsönös tisztelet. Kijelentette, hogy a Néppárt jövőjéről született olyan döntés, hogy a keresztény-konzervatív iránynak helye van a pártcsaládban.

Összesen 350 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Frappáns, bölcs, politikailag nagyon okos és előremutató döntést harcolt ki Orbán!

Válaszok:
Sulammit | 2019. március 20. 19:47

Hahaha! Jól pofára estetek akik Orbán Viktort sértegettétek!

Nagy harcos Orbán Viktor, és mindig győz!
Nagyon sokan veled voltuk Miniszterelnök Úr!

Orbán Viktor részletesen elmondta. Utána elemzők elmagyarázták neked, még sem érted?

Orbán tudja, hogy nagyon jól fognak szerepelni májusban, meg a Néppárt is tudja ezt. Innen a mai döntés.

Ezt sosem fogják elismerni az itteni bolsilibsik. Pedig így van!

Válaszok:
péterx | 2019. március 20. 19:59

OV kivárásra játszik. Megvárja a májusi választások eredményét, aztán tisztábban lát.

Fekete nap ez a kielégíthetetlen, nimfomániás mélyállam Soros-stricijei, -kurvái számára.
És ez még mindig csak a kezdet...

Tehenész lány, elkezdted az esti fejést? Másra úgysem vagy már jó!

A győzelem? Neked szokott, mert nekem öröm.

Ha Fidesz kikerülne az EPP-ből, az majd olyan lenne számára az EU-ban, mintha valaki a keretnek tagja lenne, de nem cserélnék be a pályára. A kispad körül dekázhatna, bekiabálhatna a pályára, de a döntő dolgokban nem jutna szerephez. Majd a helyzet tovább romolhatna, mert egyre többen el is fordulnak el tőle a csapatból. A probléma ott kezdődik globálisabban, hogy ennek levét az egész ország is meginná, mert érdekérvényesítési lehetőségek, képviseletek, kapcsolatok romlása mellett ugyan lehet még nagy hangunk, de abból építeni csak saját ego-t lehet. Innentől van igazi jelentősége annak, hogy mi történik az EPP-ben.

Válaszok:
hhonor | 2019. március 20. 20:03
hhonor | 2019. március 20. 20:20

A kis primitív, csak a néppárti relatív szembenállást figyelembe vevő ballibsi spekulációk romokban hevernek, ha elismerik, ha nem.

Gyerekkori emlékeid nem feltétlenül relevánsak mára.
Az, hogy anyádnak három külföldi dirigált, az másokra indifferens.

(jav.: el is fordulhatnának tőle)

"Haha! Vajúdtak a hegyek és szültek egeret. Mert ahogy várható volt a választások utánra toltak mindent."

Én megmondtam. Vissza lehet keresni.

A részvevők kénytelenek voltak elfogadni a Fidesz javaslatát.
260 személynek volt szavazati lehetősége. Ebből 193 szavazott. Ebből az következik, hogy 67 nem szavazott, tartózkodott a szavazástól. Mivel módosították Weber javaslatát, joggal feltételezhető, hogy a többség azt nem szavazta volna meg.
Így akik ki akarták zárni a Fideszt, illetve fel akarták függeszteni a Fidesz tagságát lejárati nélkül vereséget szenvedtek.
A végső döntés pedig kitolódott a választás követő időszakra. A választások után el fog dőlni, hogy milyen pártok lesznek az EPP-ben és akkor a Fidesz is dönthet, hogy bennmarad, vagy egy másik frakciót hoz létre.
Aki időt nyer, csatát nyer.

Hát igen. Jó nagyot kaptatok. Sallernek érezted?

Válaszok:
Berecskereki | 2019. március 20. 21:00

Ennyi primitív gyűlöletet, kárörvendést ritkán látni. Döbbenetes végig nézni, ahogyan örvendeznek a balliberálisok - a nevek említésre sem méltóak, annyira aljas emberek - a saját "hazájukkal" szembeni méltatlan támadásoknak.

A sok, Orbánt zsigerből gyűlölő elgondolkodott már azon, hogy mi történik valójában 2019-ben Európában?

Európa térdre rogyott, egykori vonatkozási pontnak számító nagy nyugati országok pár évtizeden belül eltűnnek a térképről, szétesnek, államalkotó népességük kihal. felesleges a demográfiai statisztikákat idézni.

A német CDU - Kereszténydemokrata Párt - saját muszlim tagozattal rendelkezik, a nyugat-európai baloldalt a bevándorlók szavazatai tartják életben, a nyugat-európai balliberális pártok már nem az adott nemzetük, hanem saját bevándorlóik érdekeit képviselik, azok szavazataira hajtanak.

A német kereszténydemokraták már várják 2030-ra a muszlim kancellárjukat. Hol van itt kereszténydemokrácia?

A globális nagytőke által animált, pénzelt bevándorlás a földdel teszi egyenlővé Európát. benne azokat a balliberális, zsidó pártokat, politikusokat is, akik most ujjonganak Orbán nehéz helyzete felett, akik asszisztálnak Európa szétveréséhez. Hitler ehhez képest kispályás játékos volt.

Egy dobrevklára ott lelkesedik az országát gyalázók kirohanásai felett?

Senkit nem zavar, hogy a globális nagytőke megvásárolta a Néppárt többségét, a EP képviselők nagy részét? Itt és most nem Európa irányít, szervezi önnön sorsát, hanem a brüsszeli bábfigurák, a zsoldos balliberálisok - közéjük sorolom a CDU-t és a CSU-t is - hajtják végre megbízóik akaratát.

S ennek örülnek annyira a balliberális hozzászólók? Olyan féreg, mint balczó is örvendezik?

van aki egyáltalán képes felfogni, hogy itt nem Orbán Viktor a tét, hanem Európa elpusztítása? Az egész európai hazaáruló, gyökértelen balliberális tábor képes lesz kiirtani a kontinensünket, végveszélyben a családunk, a gyermekeink, az unokáink, ehhez akarnak támogatást nyújtani májusban a magyar szavazók? Ugye nem.

Aki normális emberként meglátja az egész koreográfia végső célját, s képes felülemelkedni kicsinyes indulatain, vagy éppen Orbán gyűlöletén, aki évek múlva is itt akar békében, nyugalomban élni, az májusban a Fideszre szavaz.

Az ország érdeke azt kívánja, hogy az EU tagjai legyünk, hogy ott legyünk azon pontokon Európában, ahol a lényegi dolgok folynak, ahol befolyásolhatják, dönthetnek adott történésekről. Fontos az ország érdekeinek képviselete, érdekérvényesítő képességének fenntartása. Fontos, hogy ne az elszigetelődés irányába vigyük az országot, hanem mind több normalizált kapcsolattal rendelkezzünk. Fontos, hogy olyan mintákat mutassunk másoknak, morális mintákat is, amelyek megállják a helyüket ott is, ahol magasak az igények.

Válaszok:
hhonor | 2019. március 20. 20:28

Előremutató, mert a prognosztizálható kiváló májusi szereplésre összepontosítva tett annyi engedményt a Fidesz, hogy akkor akár királycsináló szerepe is lehet.

A negatív indulatok, gyűlölködések szítása, a másik amortizálása rombolják a közösségeket, egyre lejjebb viszik az embert. A párbeszéd, kompromisszum készség, önkritika, adott irányváltások viszont magukban hordozzák az egyéni és kapcsolati épülés esélyét.

Válaszok:
hhonor | 2019. március 20. 21:54

Valahogy eszembe jutott a vicc, amikor a gonosz kismalac taknyol egy hatalmasat a biciklivel. Odasereglenek az erdő lakói, mire fölugrik:
- Kuss, így szoktam leszállni!

Sargentini fejőnő igencsak furcsán érezheti magát.

A háromtagú bizottság majd megvizsgálja a tényeket - nem bemondás, feltételezés alapján - és akkor kiderül, hogy az egész sargentini-jelentés egy fércmunka, semmi köze a tényekhez.

"Erre, a Néppárt a Fidesz javaslatát szavazták meg.))))"

Európai Uniós alapérték; a vádlott határozza meg a döntés mikéntjét.

Noooooormális?!!!

Ha Joseph Daul állítása igaz, akkor Weber felfüggesztő javaslatát miért kellett átírni?

"Pont arra gondoltam, hogy nagyon jó reklám lett Orbán politikájának ez a sajtótájékoztató, illetve az egész kizárási eljárás."
Többen voltak a sajtósok, mint a szavazattal rendelkező tagok.
Weber már púderozza magát, pedig akkor sallert kapott mint az az ajtó, amelynek Kunhalmi ment neki.

"Jó nagyot kaptatok. Sallernek érezted?"

Tele lett vele bőrönd. ;-)

"Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament pénzmosással, adóelkerüléssel és az adókijátszással foglalkozó vizsgálóbizottságának keddi ülésén elismerte, hogy luxemburgi miniszterelnöksége idején "elhanyagolták" a tisztességes adóversenyt. "

Biztos kitört rajta az isiász.

a dagadt a Fekete Lovag a Gyaloggaloppból

Igen, a DK-s aggastyánok esetében ne várjon az ember mást, mint tapsolást.

De ott van a balliberális értelmiség, benne a zsidó értelmiség. Az egyébként nagyszerű szakember, Kovács András - CEU - szociológus kitűnő felmérést végzett a zsidó értelmiség - kik vagyunk, magyarok, vagy európaiak , kikre szavazunk - preferenciáit illetően.

Az eredménye: a zsidó értelmiség döntő hányada európainak definiálja magát, s a Kétfarkú Kutyára szavazott, nem az MSZP-re, DK-ra.

A balliberális zsidó értelmiségnek illene globális szemüvegen keresztül felmérnie a folyamatokat. Felismernie a zsidóságra is nagy veszélyt jelentő harcos iszlámot, annak európai befolyása radikális emelkedését. El kellene, hogy jusson a füleikhez a francia, a holland, a svéd, a belgiumi, de a német zsidók allarmja.

DE döbbenetes módon nem ez történik, hanem a balliberális pártok révén a bevándorlás élére álltak. Rohannak a szakadékba, s viszik magukkal a szavazóikat is.

Miért nem ismerik fel, hogy egy ponton túl irreverz folyamatokkal állnak szemben a nyugat-európai országok. Elemzések szerint 2040-re Ausztriában fele-fele arányban lesznek az osztrák és bevándorló gyermekek. De Franciaország, Hollandia és Németország is elesett, nem beszélve a svédekről.

Magyarország, a Közép-Kelet-Európai régió küldetése lehet az európai értékek megőrzése, annak minden szubsztanciájával. Itt élhet távlatosan biztonságosan a magyar zsidóság is.

A magyar zsidóság történelmi pillanat előtt áll, vagy konszenzusra jut Orbán Viktorral, vagy elveszik, s újból a sorstalanság útjára lép. Ismét üldözött lesz egy esetleges muszlim Magyarországon.

Hamis az a kép, hogy Dunaföldvár megismételhető - Izabella távozása után a budai zsidók küldöttsége oda vitte a törökhöz a város kapukulcsát, s a örök megszállás alatt védettséget élvezett, majd Buda visszafoglalása után jött a pogrom - , amennyiben a hazai zsidóság képletesen ismét át akarja adni a muszlimoknak a "kapukulcsot", most már nem kerülnek korábbi kivételezett helyzetükbe.

Savanyú a szőlő az balliberálisok számárta, amely jól érzékelhető a 24.hu írásából.


Orbán letette a fegyvert. És a Néppárt is
Pető Péter főszerkesztő-helyettes
https://24.hu/belfold/2019/03/20/orban-viktor-manfred-weber-kizaras-neppart/

"Mihez van szüksèg tàjèkozottsàgra?"

Nem kell tájékozódni. Az EU Jogi Bizottsága már készíti az új direktívát, mely szerint 2019. április 1-től a EU országainak bírósága csak olyan ítéletet hozhat, amelyet a vádlott elfogad.

Na ja!
Igazad van. Ilyen pofont még egyetlen szervezet sem kapott, ahol a vádlott mondta volna meg, hogy milyen döntést fogad el.

Gondoljunk abba, hogy a következő mondatok céltáblái saját magunk vagyunk:

“Hasznos idióták” - Orbán Viktor
“Manfred Weber egy gyáva szarjankó” - Bayer Zsolt
”Kizárólag olyan pártok támadják a Fideszt az EPP-n belül, amelyek a bevándorlási kvótákat is támogatták...amelyekben kormányfői felelősséget senki nem visel.” - Gulyás Gergely
"Nevetséges, hogy teljesen súlytalan, IQ-hiányos EP-képviselők Magyarországon rugóznak évek óta" - Kövér László
“Komolyan gondoltuk [a plakátkampányt]” - Rogán Antal“ Az Európai Unió teljesen rossz működése, bevándorláspárti politikája, és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent.”

Akár ezen megnyilvánulások közelítik az országot Európa országainak közösségéhez, a keresztény értékek hiteles képviseletéhez vagy hitelességi deficitet képeznek? Jó irányba haladunk?

Válaszok:
hhonor | 2019. március 20. 21:57

Világosságban kell haladnunk, s akkor nem kell párhuzamos valóságokat építeni másokban, nem kell másokat sem megvezetni, mérgezni.

Válaszok:
hhonor | 2019. március 20. 22:19

Még egy nagy menet és a Fidesznek 17 EP képviselője lesz, az ellenzéknek meg 4.

A választások után pedig az a pártcsoport lesz a második, amelyek a Nemzetek Európáját építi. A balliberálisok meg mennek a levesbe, betakarózva a zöldekkel.

Már 2013-ban is volt egy hasonló téma, amelyben Pöttering véleményt mondott.

"Pöttering kijelentette: nem tud arról, hogy – mint azt egy romániai magyar internetes lap írta – az Európai Néppárt bármelyik felelős személyiségének részéről is felmerült volna a Fidesz kizárása a néppártból. "A Fidesz ehhez a pártcsaládhoz tartozik, és ha valaki ennek a családnak a tagja, az nem zárható ki" – tette hozzá. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a Fidesz is az EPP tagja kíván maradni. "Azt várom a Fidesztől, hogy megerősíti: ehhez a pártcsaládhoz akar tartozni" – jelentette ki egyes híresztelésekre utalva.

Ugyancsak egy kérdésre válaszolva úgy vélte: teljes mértékben valószínűtlen, hogy Magyarországgal szemben alkalmaznák az EU alapszerződésének 7. cikkelyét, ami lehetővé tenné a szavazati jog megvonását is. Ehhez – mint utalt rá – sem az Európai Parlamentben, sem az Európai Tanácsban nem lenne meg a szükséges nagy többség."

A mostani vizsgálódás pedig arra is választ ad, hogy mennyire volt megalapozott Sargentini jelentése.

kicsit képezd tovább magad, Birka. Annyira alapszinten nyomod a nertrollkodást, hogy ebből nehezen lesz Erzsébet uti.

Az országnak az képez hozadékot, ha a Fidesz az EPP-ben marad és normalizálódnak a kapcsolatok, s magunk is önmagunkba tekintünk s változtatunk azon romboló megnyilvánulásainkon, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy ezen helyzetbe kerüljünk, egyben amikor a keresztény értékek védelméről, képviseltéről beszélünk, akkor Jézust lássuk magunk előtt célirányként s ne saját politikai céljainkat.

Írhatsz te ezeknek bármit, mert nekik más van a fejükben, más utasítást kaptak és egyébként is OPNI menekültek.

:D
A szorgalmadnál csak a butaságod a nagyobb.

Neked is kellene egy ilyen revolver és akkor csendbe lennél?

Nahát, nahát palika1955, már megint személyeskedsz?
Akkor én is, én is!
Te pedig felajánlottad a polipos seggedet ennek a buzeránsnak!

kellemest, - fúj - a hasznossal

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés