Elhunyt Baló György

2019. március 18. 15:43
Az ismert televíziós újságíró 71 éves volt.

A halálhírről a hirado.hu számolt be.

Baló György 1947-ben született Budapesten. 1965-ben érettségizett, majd felvették az ELTE magyar–angol–német szakára, ahol 1970-ben szerzett bölcsész diplomát.

Diplomájának megszerzése után az MTV Híradójánál kezdett el dolgozni, előbb gyakornokként, majd szerkesztő-műsorvezetőként. 1989 és 1990 között az MTV 2-es csatorna igazgatója és a televízió választási irodájának vezetője, majd 1991-ig a Napzárta főszerkesztője volt. 

1997-től a kereskedelmi televíziózásba ment, a TV3 műholdas országos kereskedelmi csatorna vezérigazgatója volt annak 2000-es megszűnéséig.

2000-ben visszatért a Magyar Televízióhoz. 2010 júniusától nem került képernyőre. 2012. január 13-án távozott az MTV-től. 

Baló György 2015-től az RTL-nél műsort kapott Magyarul Balóval címmel.

Utolsó hónapjaiban visszavonult a tévézéstől, mondván: pihenésre és kezelésre van szüksége.

Balót 1982-ben Rózsa Ferenc-díjjal, 1988-ban Balázs Béla-díjjal, 1991-ben Pulitzer-emlékdíjjal, 2017-ben Prima Primissima Díjjal tüntették ki.

Volt felesége Morvai Krisztina jogász, jobboldali politikus. A Kreatívnak adott 2016-os életút-interjújában erre is kitért: „Persze mást gondoltunk és gondolunk a világról. De ő ettől függetlenül kivételes tudású és tehetségű büntetőjogász és egyetemi oktató. És édesanyja számomra mindennél és mindenkinél fontosabb ikerlányainknak, ez örök kapocs”.

(Életrajzi forrás: Wikipedia)

Összesen 147 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Haláleset kapcsán a végszó csakis a tisztes búcsúzás lehet, az életmű megítélésétől függetlenül. Isten vele!

Isten nyugosztalja.

Nyugodjon békében.
Emlékezetesek voltak az Orbán Viktorral folytatott csörtéi. Bár nyilvánvaló volt a baloldali elfogultsága, mindent egybevetve korrekt műsorvezető volt.

Most már elnézhetjük neki, hogy csak 'pár száz' taxisblokád elleni tüntetőt számolt.

Balónak megvolt a képessége, hogy világszínvonalon végezze a képernyős munkáját.
Vagy nem engedték, vagy nem merte.
Kár, és már nem pótolhatja.
Ha ma a Baló-i szakmai morál lenne az ALAP, kifejezetten örülhetnénk.
Isten nyugosztalja.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. március 20. 9:13

Baló egyáltalán nem volt megosztó figura. Úgyhogy akik az ő halálhíre alatt trollkodnak, azonnal törölném őket a mandinerről. Mindennek van határa.

Én még a rendszerváltás korabeli illetve az előtti Balóra emlékszem, az új, RTL-s műsorait már nem néztem. Jól felkészült, nagy tárgyi tudással rendelkező, kulturáltan kérdező, vitapartnereit nem sértegető, jó újságíróra emlékszem.

Nagyon sajnálom. Okos ember volt. Nyugodjék békében. Részvétem a családnak, különösen az ikerlányainak.

Tisztelt Rajcsányi Gellért úr!

Meggyőződésem, hogy vannak olyan témák, amikor szükséges lenne a kommentek letiltása. Ezek közé tartozik a halálhírközlés. A hozzászólásokból jól látszódik a provokálás, a pejoratív megnyilatkozások. Ezek a hozzászólások sértik az elhunytat, a hátramaradottak gyászát. Így közvetve a Mandiner is támogatja ezt az elítélendő magatartást.

Hivatkozva a leírtakra kérem; Szíveskedjenek levenni és törölni az összes hozzászólást és a jövőben javaslom a halálhírközlésnél a kommentelés letiltását.

MÓDOSÍTANOM KELL MAGAMAT:
BALÓ GYÖRGY TEVÉKENYEN RÉSZES VOLT MAGYARORSZÁG 1988-1998, ÉS 2002-2010 KÖZÖTTI TUDATOS KIFOSZTÁSÁNAK.
ÉS EBBEN NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL KÖZREJÁTSZOTT AZ AZ ÉLETVEZETÉS, AMELYRE ŐT SZOCIALIZÁLTA A SZÜLETÉSE.

Nagyjából három éve kezdődött a baj, akkor lett rosszul Gyuri – mondta a Blikknek a hétfőn elhunyt Baló György tévés szerkesztő, műsorvezető egyik barátja. Sorra jöttek a vizsgálatok, mire kiderült, mi a baj. Többféle kezelést kipróbáltak nála, amelyek nagyon megviselték őt, de mindig reménykedett.

A barát arról is beszélt, Balónak ikerlányai voltak, imádta őket. A lányoknak februárban volt a születésnapja, akkor még felköszöntötte őket,
együtt ünnepeltek a kórházban, sokat nevettek.

Jó volt a kapcsolata exfeleségével, Morvai Krisztinával is, volt, hogy a politikus vitte kezelésre Balót. A műsorvezető január 8-án jelentette be, hogy pihenésre és orvosi kezelésre van szüksége. Hétfőn halt meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés