Haza, Szeretet, Európa

2019. március 14. 9:33

Ujhelyi István
Népszava
Ez a kérdés, válasszatok május 26-án!

„Május 26-án arról kell döntenünk, hogy milyen Európában képzeljük el gyermekeink és unokáink jövőjét: egy gyűlölködő, gazdasági válságba zuhanó Európát hagyunk rájuk, vagy egy együttműködő, szolidáris emberközpontú Szociális Európát? Mi ez utóbbit akarjuk, ez utóbbit kínáljuk. A Magyar Szocialista Párt listája és európai programja világos alternatívát mutat az orbáni rezsimmel szemben. A pártelnök listavezetői szerepe egyértelműsíti a választás kiemelt jelentőségét, és szimbolizálja a szocialista közösség egységét és erejét. A listánkon szereplő fiatalok (Kálló Dániel, az Országos Diákparlament volt szóvivője vagy épp Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták mozgalmának alapítója) az MSZP nyitottságát és összefogásra való képességét bizonyítják. Korábbi uniós biztosaink (Kovács László, Andor László) pedig egyszerre jelenítik meg a szakértelmet és az MSZP befolyását az európai térben. Programunk és listánk világosan bizonyítja: igenis lehet eredményesen képviselni a magyar érdekeket Európában és az európai értékeket Magyarországon.

Haza, Szeretet, Európa – erre a hármas egységre épül az MSZP európai víziója, hiszen három a magyar igazság. Haza: mert első a magyar érdekek kérlelhetetlen és hazafias képviselete az Unióban. Szeretet: mert elég a Fidesz gyűlöletkeltéséből, a nemzet megosztásából. És Európa: mert hazánk és kontinensünk jövője csak egy erős Európában biztosítható. Mi az elitek Európája helyett az emberek Európáját ajánljuk. Egy olyan Szociális Európa vízióját, amely az embert állítja a középpontba és biztonságot, széleskörű jogokat, szolgáltatásokat garantál a polgárainak.

Olyan Európai Uniót, amely tovább halad a mélyebb integráció útján, és olyan európai Magyarországot, amely mielőbb bevezeti a közös fizetőeszközt, az eurót.

Mi, európai szocialisták képesek vagyunk ezt megvalósítani, szemben az erejét és teret vesztett orbáni politikával. Brüsszelben »balliberális diktatúra« van, állítja a Fidesz. Ezzel szemben a valóság az, hogy az uniós intézmények mindegyikét jobboldali-néppárti vezetők irányítják hosszú évek óta, azaz Orbán Viktor párttársai vezetik az Uniót. Ha tehát a Fidesz le akarja váltani a »brüsszeli elitet«, akkor saját magával és párttársaival kell kezdenie.

Mi azt mondjuk: itt az ideje, hogy baloldali, szociális fordulat menjen végbe Európában. Ezért támogatjuk Frans Timmermanst az Európai Bizottság következő elnökének. A jobboldali populizmus helyett itt az ideje a Szociális Európának. Májusban lehetőség nyílik megroppantani a rezsimet. A kérdés, hogy a narancsuralom rabjai legyünk vagy szabad európaiak? Ez a kérdés, válasszatok május 26-án!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, Pista, ha ez a kérdés, akkor én inkább maradok rab. Amikor az elvbarátaid szabadságot ígértek a nagyapámnak, eltűnt minden vagyona, meg ő maga is Recsken. Amikor az elvbarátaid jólétet ígértek legutóbb, nőtt az államadósság, a munkanélküliség, a hitelválság, az energiaár, az adók, viszont csökkentek a fizetések és a foglalkoztatottsági mutatók.

Szóval, kösz, de a ti szabadságotok és jólétetek inkább nem. Az leginkább azt jelenti, hogy nektek mindent szabad, és zsebre teszitek a jó lét.

A szlogent sem hiszem el.
Akik rendre feljelentik hazájukat és azért dolgoznak, hogy büntessenek meg minket....
Kell még mondanom valamit, Ildikó?

A kataton ismetelgetes helyett: hazaszeretet es minden, ami ezzel jar, aztan Europa.
Europa a kontinensunk, de a ballib mindent megtenne azert, hogy ra se ismerjunk. Mert a ballib csak a zavarosban tud mar barmit is fogni, ez van.
Nem vagyunk erdekeltek a zavarosban valo halaszasban, es kesz.

Május 26-án jelenünk, jövőnk, gyermekeink, unokáink érdekében arról fogunk, kell döntenünk, hogy az ilyen hazaáruló, megélhetési, gerinctelen férgek, mint ujhelyi, s balliberális társai eltűnjenek a politikai szemétkosárban.

S legfőképpen arról, hogy maradjon-e Magyarország, vagy ezeknek a férgeknek köszönhetően a legutolsó faluig telerakják eltartásra váró bevándorlókkal, afrikaiakkal, arabokkal, nálunk már felszámolt fertőző betegségekkel.

A német egészségügyi rendszer milliárdokat költ a bevándorlás szülte egészségügyi katasztrófa kezelésére.

'Szeretet'. Mindenkire vonatkozik, vagy csak válogatva?

Megalakította a Red mozgalmat. Még a név is beszédes....

Erre nem fog válaszolni:-)))

A megválasztott vezető nem választható el a szavazóktól.

"Haza, Szeretet, Európa"

Az első két fogalmat nem is ismeri, Európáról meg annyit tud, hogy ott kell feljelentgetni. Senkiházi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés