Együtt 2019

Mirkóczki Ádám mögé állt a teljes ellenzék Egerben

2019. március 6. 12:44

A hvg.hu úgy tudja, Mirkóczki hivatalosan az Egységben A Városért Egyesület színeiben indul az őszi önkormányzati választáson, információik szerint saját pártja mellett az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum is támogatja.

Teljes ellenzéki összefogás valósul meg Egerben – közölte a hvg.hu szerdán. Értesüléseik szerint a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, Mirkóczki Ádám mögött a teljes balliberális oldal (MSZP, DK, LMP,  Momentum) felsorakozik. Azt is tudni vélik, hogy a szerda délutáni hivatalos bejelentéskor elhangzik majd az is, hogy az egyéni választókerületekben is csak egy jelöltet indítanak majd a Fidesz ellenében. A hvg.hu értesülését az érintett, Mirkóczki Ádám is megerősítette a portálnak.

Mint arra emlékeztet a portál, Mirkóczki öt éve, 2014-ben is elindult a polgármesterségért, akkor a szavazatok 26 százalékát szerezte meg, a város első embere pedig a Fidesz-KDNP-s Habis László lett a szavazatok 38,3 százalékával. Úgy, hogy akkor rajthoz állt több baloldali jelölt is (Szalóczi Géza György 19 százalékot kapott, Csarnó Ákos 4,4 százalékot), valamint egy független induló is akadt.

Ismeretes, korábban az Európai Zöldek vezetője kijelentette, hogy távoznia kell az LMP-nek, ha együttműködik a több antiszemita és rasszista felhangú botrányba keveredett Jobbikkal az önkormányzati választásokon.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144382

Ajánljuk még a témában