Beköszöntő, avagy mikor bombázzuk végre Iránt?

2019. február 25. 8:21

Seres László
Neokohn
A Neokohn új, független, konzervatív-liberális hír- és véleményportál.

„Önnek nem kell ez a hírportál. Már akkor, ha megelégszik azzal, hogy a világ véget ér Hegyeshalomnál, véleménybuborékja szélén, a magyar belpolitikának nevezett törzsi háborúknál. Önnek semmi szüksége erre a lapra, ha csak azt látja, hogy tele van egy rakás hírrel olyan helyekről, amelyek még a megállítandó Brüsszelnél is távolibbak és idegenebbek.

Nincs szüksége ránk, ha nem érdekli, hogyan függ össze a Földközi-tengerből naponta kihalászott menekülők sorsa a Közel-Kelet háborúival, az iszlamizálódó térségekkel; ha hidegen hagyja, van-e közünk Irán arcátlan nukleáris fenyegetéseihez (van); ha azt hiszi, nekünk aztán tökmindegy, hogy alakul Izrael és ellenséges szomszédainak élete a következő években.

Nincs szüksége ránk, ha nem érdekli, milyen lesz Európa, és benne Magyarország viszonya a zsidó állammal; ha netán úgy gondolja, az antiszemitizmus elleni fellépés csakis a zsidó származású egyének, és nem a zsidóság mint civilizációs érték védelmét is jelenti. Ha nem kíváncsi arra, miért határozzák meg ezek a folyamatok bármi másnál jobban az ön életét is.

Minden más esetben azonban pontosan mi vagyunk azok, akik kellünk önnek.

A Neokohn új, független, konzervatív-liberális hír- és véleményportál, amely a magyar médiában nemigen hangsúlyozott, de a szó szoros értelmében életfontosságú világpolitikai – és persze főbb hazai – eseményeket és folyamatokat hozza közel önhöz, és azt elemzi, hogyan függ össze mindez a mi itthoni életünkkel.

Túllépünk a politikai szekértáborok hazai fogyasztásra szánt logikáin. Elveink, értékeink vannak, amelyeket szeretnénk önökkel megosztani.

Nem migránsozunk, hanem bemutatjuk a nemzetközi migrációs folyamatok valódi tétjét, kockázatait. Nem sorosozunk, legfeljebb megnézzük, kiket miért támogat a kormány kedvenc milliárdosa, és mi baja van a zsidó állammal. Nem aszerint ítélünk meg bármit, hogy az jó-e vagy árt-e a jelenlegi kormánynak vagy ellenzékének. A Nyugathoz szeretnénk tartozni, és utastársainkat is erre figyelmeztetjük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki ennyire erőlködik azzal, hogy ő márpedig mennyire független és elfogulatlan, az már eleve aggályos.

A borzalmas ugari médiaviszonyok között egy újabb "független és objektív" felület a "konzervatív liberálisoknak". Akiknek természetesen "elveik és értékeik" vannak. Amint ezt Seres úr eddigi munkássága is bizonyította...

"A Nyugathoz szeretnénk tartozni" - jó esetben számukra csak Balkán vagyunk.

Grat.
(Megjegyzésem: talán tévedek, tévedjek! - de elkerülhette a figyelmedet az egész Seres-féle "Neokohn új, független, konzervatív-liberális hír- és véleményportál": egy legújabb dezinformációs projekt...) Mi mást jelentenének ezek a Seres-i gyöngyszemek?.
--- Földközi-tengerből naponta kihalászott menekülők
--- Irán arcátlan nukleáris fenyegetései
--- Izrael és ellenséges szomszédainak élete
--- az antiszemitizmus elleni fellépés a zsidóság mint civilizációs érték védelme
--- kiket, miért támogat a kormány kedvenc milliárdosa

A zsidóságnak van civilizációs értéke, nem is csekély.
Az azonban tisztázatlan, mennyi ebben a saját kútfő, és mennyi az, amelyet a szomszédaitól vett át.
Mindenesetre: a zsidó írástudók lejegyezték, és fennmaradt.
És megszámlálhatatlan civilizációs hatásuk van.
Az megint egy másik - és az előzőnél is fontosabb - kérdés: a civilizáció károkozása lehet nagyobb mértékű, mint a haszna.
És a zsidóság képviselői - EGO az enediken - ebben is élen járnak.

Nyugaton lehet nyaralni, Moszkvában lehet telelni.
Te melyiket választanád?

Erőlködnek.

Sebes és a konzeravitivizmus azonban jó vicc.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. február 25. 17:37

pardon: Seres.

(nem Freudi elszólás)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés