Hatalmas lemaradást dolgoztunk le

2019. február 21. 13:17

Szalai Piroska
Figyelő
Úgy tudtak a keresetek a bűvös, ezer eurós kategóriába lépni, hogy tavaly a devizaspekulánsok folyamatosan támadták a forintot.

„Mit jeleznek a KSH friss, 2018-as kereseti számai?

Miután tavaly decemberben is kitartott a keresetek emelkedése hazánkban, így az év egészében dinamikus, több mint 11, pontosan: 11,3 százalékos béremelés valósult meg Magyarországon. S az, hogy több mint 329 900 ezer forint az átlagos havi fix, azt jelenti, hogy hazánk belépett az ezer eurós kategóriájú országok táborába. Hatalmas lemaradást dolgoztunk le.

Mit érnek a magyar fizetések régiós átlagban? 

A V4-es országok tavalyi keresetei még nem állnak rendelkezésre, de mint említettem, hatalmas lemaradást dolgoztunk le. Emlékeztetőül: a 2000-es évek elején csak a csehek voltak előttünk, majd az MSZP–SZDSZ-kormányok alatt erodálódtak a fizetések – reálértéken is. A 2010-es évhez képet a hazai fizetések immár a másfélszeresét érik. S úgy tudtak a keresetek a bűvös, ezer eurós kategóriába lépni, hogy tavaly a devizaspekulánsok folyamatosan támadták a forintot, s a fizetőeszközünk pár százalékkal gyengült ennek hatására az euróhoz képest.”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés