Te tetted ezt, Viktor

2019. február 18. 17:51

Ennyire lebutított és elvadított közegben semmit sem lehet megtárgyalni, és nem is ez a cél.

2019. február 18. 17:51
Hont András
Hont András
Facebook

„Az elmúlt 24 óra terméséből. (A megszámlálhatatlan üzenetet most nem említve.)

Az első megjegyzésem: te tetted ezt, Viktor. Most felejtsük el, hogy kinek van igaza, vagy kinek mennyire van igaza, melyik álláspont a helyes vagy hasznos. Egy társadalomban alapból nézetkülönbségek vannak, és az a társadalom (vagy bármilyen közösség) sikeres, amelyik ezeket meg tudja beszélni. Ennyire lebutított és elvadított közegben semmit sem lehet megtárgyalni, és nem is ez a cél. A károkozás szinte jóvátehetetlen. 

A második megjegyzés: azért próbáljuk meg. A saját körökben folytatott remegés és önhergelés, a csoport-előítéletekben való megerősítés és visszaigazoltatás helyett talán célszerűbb volna kérdezni vagy vitázni. A saját felületeken megfuttatott "Úristen, ezek azt gondolják, hogy..." kezdetű önhiszterizálásoknál jobb, ha valaki megpróbálja megtudakolni, hogy mi is az álláspontom. Igen, azt gondolom, hogy Magyarországnak jót tenne egy kontrollált bevándorlás, és vannak hozzá érveim. Azután még az is kiderülhet, hogy nincsen igazam. 

Ja, azt meg majd' elfelejtettem, hogy kéretik eldönteni, hogy neoliberális vagyok vagy hardcore szocialista (egyik sem, de ha már választani kell, akkor inkább neoliberális).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bormat13
2019. február 19. 12:11
"Magyarországnak jót tenne egy kontrollált bevándorlás, és vannak hozzá érveim. Azután még az is kiderülhet, hogy nincsen igazam. " Várjuk az érveket!
1000bocs
2019. február 19. 11:46
'98 óta hergelitek az országot a patás ellen. '98 óta gyűlölködő politikát folytattok, és bevál: az egyszeri balos nem látja még azt sem, ha egyetért Orbán valamelyik tervével. Neki elég az, hogy "OOOOOrrrbánnnn!" ...s már akasztana, vagy szerkesztőségeket erőszakolna halomra, bérgyilkost fogadna hogy lelőjék, és IFA platóra dobná az összes "szemete". Rendes balosként vioszont egy hozzád hasonló érzelmi nyomorék a másik oldalt vádolja azzal, amit ő maga tesz évtizedek óta.
Libakergető
2019. február 19. 10:31
Nem te kisúlyságíró vagy, és hüje! Nem neoliberális.
catalina9
2019. február 19. 10:25
Ja, azt meg majd' elfelejtettem, hogy kéretik eldönteni, hogy neoliberális vagyok vagy hardcore szocialista (egyik sem, de ha már választani kell, akkor inkább neoliberális).” Hont elvtárs nincs itt mit eldönteni..a képlet világos „A kommunistánál ( kékeknél, zöldeknél, vörösöknél, Momentumosoknál, Jobbikosoknál vagyis a liberálisoknál, azaz a homo sorosicusoknál) kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik