Te tetted ezt, Viktor

2019. február 18. 17:51

Hont András
Facebook
Ennyire lebutított és elvadított közegben semmit sem lehet megtárgyalni, és nem is ez a cél.

„Az elmúlt 24 óra terméséből. (A megszámlálhatatlan üzenetet most nem említve.)

Az első megjegyzésem: te tetted ezt, Viktor. Most felejtsük el, hogy kinek van igaza, vagy kinek mennyire van igaza, melyik álláspont a helyes vagy hasznos. Egy társadalomban alapból nézetkülönbségek vannak, és az a társadalom (vagy bármilyen közösség) sikeres, amelyik ezeket meg tudja beszélni. Ennyire lebutított és elvadított közegben semmit sem lehet megtárgyalni, és nem is ez a cél. A károkozás szinte jóvátehetetlen. 

A második megjegyzés: azért próbáljuk meg. A saját körökben folytatott remegés és önhergelés, a csoport-előítéletekben való megerősítés és visszaigazoltatás helyett talán célszerűbb volna kérdezni vagy vitázni. A saját felületeken megfuttatott "Úristen, ezek azt gondolják, hogy..." kezdetű önhiszterizálásoknál jobb, ha valaki megpróbálja megtudakolni, hogy mi is az álláspontom. Igen, azt gondolom, hogy Magyarországnak jót tenne egy kontrollált bevándorlás, és vannak hozzá érveim. Azután még az is kiderülhet, hogy nincsen igazam. 

Ja, azt meg majd' elfelejtettem, hogy kéretik eldönteni, hogy neoliberális vagyok vagy hardcore szocialista (egyik sem, de ha már választani kell, akkor inkább neoliberális).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyezzünk ki döntetlenben, jó? - mondta a kiütött bokszoló.

Nem bújkálok, csak sok dolgom volt mostanában (jó dolgok).
Üdv

Teljesen igaza van a lebutítással kapcsolatban!!!!!
Az ellenzék a legjobb példa, akikbe még bele is "folytja" a szót! :D

"Igen, azt gondolom, hogy Magyarországnak jót tenne egy kontrollált bevándorlás, és vannak hozzá érveim..."
Kontrollált bevándorlás és színes utódok- Bandi, menj már anyádba.
Elsőre az ember azt gondolja, hogy nicsak, egy lemming: hiszen aki zsidó létére színes muszlim migránsokban gondolkodik, abban tombolhat az öngyilkos hajlam.
Másodszorra, veled Bandika egy vita a bevándorlásról felesleges időpocsékolás. Ha valakinek mégis gusztusa támadna, az kösse ki előre hogy a kibaszott fals lipsi érveid- mármint, hogy a "migránsok" alatt a kelet-európaiakat is feltüntetitek, meg a bevándorlás gazdasági előnyeit az elmúlt ötven év amerikai, meg ausztrál eseteiből extrapoláljátok, nem használhatod. Továbbá Melegh Attila és Nagy Boldizsár professzorok ténybeli megállapításai arról, hogy a muszlim és feka migránsok nyelvtudása és iskolázottsága magasan a magyar átlag felett lenne szintén nem érv.
Érv alatt a következő hiteles adatok játszanak: a MENA régió PISA és TIMSS eredményei, etnikai alapú kriminális statisztikák az elmúlt tíz évből, gazdasági egyenleg szintén rassz és etnikai bontásban. Mivel ilyenek nyugaton nem léteznek, Bandi sajnos azt hiszem a veled való beszélgetés korrepetálásba fordulna.

Mai események:

A megválasztott ellenzéki politikusok munka helyett Esztergomba utaztak, felelősségre vonni egy nemzetközi cég vezetését, amiért elbocsátotta az egyik alkalmazottját.

Egy Hont András nevű ellenzéki propaganda-firkász párbeszédre szólította fel a kormányfőt. Téma az agyonrágott bevándorlás lenne, de, a tisztelt úr válogat: nem hajlandó szóba állni az egyik kormánypárti lap főszerkesztőjével, egy másik kormánypárti lap szerkesztőjével, egy ellenzéki történésszel, aki hajlandó szóba állni kormánypárti értelmiségiekkel, és a kormánnyal együttműködő zsidó rabbival. Értelmes, érvelő személyekkel.

Az ellenzéki politikusok úgy viselkednek, mintha újságírók lennének, az ellenzéki újságíró pedig úgy, mintha politikus lenne. Ráadásul a firkász úr bemegy egy olyan terepre, amit a kormány az elmúlt három évben felszántott és sóval behintett.

Az ember ámul és nem tud mást kérdezni, csak azt, hogy ezek valóban ilyen ostobák? Amíg az ellenzék idétlenkedik, főfirkász úr alájátszik a kormánypropagandának, mintha megrendelték volna.

A bevándorlásról egyébként akkora társadalmi párbeszéd folyt itt 2015 után, hogy így talán nem tárgyaltunk meg ebben az országban semmit évszázadok óta. Minden elképzelhető valós és hamis érv elhangzott pró és kontra. Olyan ez, mint a brexit. Akik vesztettek, állandóan újra akarják szavaztatni. Akik az érveikkel kisebbségben maradtak, újra akarják tárgyalni.

Azt mondja ez a jóember, hogy "kontrollált bevándorlást" szeretne. Bármilyen furcsa, ilyet a kormány is szívesen venne. Nem utasítaná el az azonnal munkába állítható ukrán vagy balkáni bevándorlókat, csakhogy akik alkalmasak lennének, azok, elsősorban nyelvi okokból, nem ide akarnak jönni, hanem találnak könnyebb terepet. Muzulmánok jönnének számolatlanul, ha építenénk nekik mecsetet, eltartanánk őket, eltűrnénk a saríát, a zsákba dugott és kecskeként adott-vett asszonyokat és egyéb kedves "neoliberális" iszlám szokásokat és életelveket. (Egyetlen hasznuk lenne: szaporítanák az ellenzéki szavazatokat. Egy ideig.) Ebből a bevándorlásból nem kérünk és nem nehéz megérvelni, hogy miért.

Andráska, nyitott kapukat döngetsz! Eddig is volt kontrollált bevándorlás.

Tisztesség és becsület dolgában ön soha nem fog felérni egy középkori paraszthoz. Egyébként a kutya sem akar önnel vitázni, ám a rugdalózást sem ajánlanám. Most nincs önök mögött megszálló hadsereg ezért, ha verekedésre kerülne a sor alighanem gyorsan kereket oldanának.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés