Figyelő: Újabb csata várhat a magyar kormányra migrációügyben

2019. február 16. 10:07
Február 20-án tartják a Selyemút térség migrációs folyamataira koncentráló együttműködés, a Budapest Folyamat konferenciáját, ahol egy, a migráció pozitív hatásait hangsúlyozó szöveget készülnek elfogadni.

Február 20-án Isztambulban tartják az ún. Budapest Folyamat hatodik miniszteri konferenciáját – írja a Figyelő. Ez az 1993-ban létrehozott együttműködés a Selyemút térség migrációs folyamataira koncentrál, mára 52 állam vesz részt benne, 7 ország (köztük az USA) pedig megfigyelői státusszal bír. Az együttműködését azért nevezték el így, mert az első találkozót Budapesten tartották. Hazánk a Budapest Folyamat társelnöke, az elnök 2006 óta Törökország.

A február 20-i találkozón egy akciótervet és egy miniszteri nyilatkozatot kívánnak elfogadni. A Figyelő információi szerint az eddigi szövegtervezet az ENSZ dokumentumaihoz hasonlóan a migráció pozitív hatásait hangsúlyozza, a bevándorlást megszervezni akarja, és nem megállítani. A konferencia egyik nyitóelőadását Dimitrisz Avramopulosz európai biztos tartja, aki továbbra is a kötelező kvóta támogatója

A lap úgy tudja, a magyar kormány már jelezte, hogy jelenlegi formájában nem hajlandó elfogadni a tervezett nyilatkozat szövegét.

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reméljük, sok unoka lesz. Itthoni magyar unoka.

Nem kell mesélni az unokáknak látni fogják a ma még csak előrevetített fejleményeket.

"a magyar kormány már jelezte, hogy jelenlegi formájában nem hajlandó elfogadni a tervezett nyilatkozat szövegét"

Ezzel csak egyet lehet érteni. A Közép-Keleti országoknak össze kellene fogni és egy önálló tervezettel fellépni.

Az EU bürokratái - Gyurcsány megfogalmazásával élve - elkúrták a válságkezelést, a migrációt, az EU intenzív növekedésének a lehetőségét. Kívánatos lenne; ha a mostani vezetőkből egyik se juthatna mandátumhoz, vezetői poszthoz.

A szakszervezet szerint ami nem megy azt ne erőltessük. Ezt amikor kezdték nem tudták?

"A nem kellő számú résztvevő miatt péntek este hat órakor befejeződött a sztrájk a SEGA Hungary Kft. miskolci üzemében - jelentették be a szervezők a Facebookon."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés