Figyelő: Újabb csata várhat a magyar kormányra migrációügyben

2019. február 16. 10:07

Február 20-án tartják a Selyemút térség migrációs folyamataira koncentráló együttműködés, a Budapest Folyamat konferenciáját, ahol egy, a migráció pozitív hatásait hangsúlyozó szöveget készülnek elfogadni.

Február 20-án Isztambulban tartják az ún. Budapest Folyamat hatodik miniszteri konferenciáját – írja a Figyelő. Ez az 1993-ban létrehozott együttműködés a Selyemút térség migrációs folyamataira koncentrál, mára 52 állam vesz részt benne, 7 ország (köztük az USA) pedig megfigyelői státusszal bír. Az együttműködését azért nevezték el így, mert az első találkozót Budapesten tartották. Hazánk a Budapest Folyamat társelnöke, az elnök 2006 óta Törökország.

A február 20-i találkozón egy akciótervet és egy miniszteri nyilatkozatot kívánnak elfogadni. A Figyelő információi szerint az eddigi szövegtervezet az ENSZ dokumentumaihoz hasonlóan a migráció pozitív hatásait hangsúlyozza, a bevándorlást megszervezni akarja, és nem megállítani. A konferencia egyik nyitóelőadását Dimitrisz Avramopulosz európai biztos tartja, aki továbbra is a kötelező kvóta támogatója

A lap úgy tudja, a magyar kormány már jelezte, hogy jelenlegi formájában nem hajlandó elfogadni a tervezett nyilatkozat szövegét.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143313

Ajánljuk még a témában