Orbán Viktor: Az az érdekünk, hogy Trump újra nyerjen

2019. február 14. 07:26

A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon – számolt be a Magyar Nemzet.

A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén szerda este – számolt be a Magyar Nemzet. A kormányfő elmondta: most a legfontosabb a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása. Szavai szerint július elsejétől mindegyik programot szeretnék útnak indítani, úgy vélte óriási szervezési feladat az Emmi számára az, hogy megteremtsék a középiskolások számára a kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulásának lehetőségét.

Ettől az intézkedéstől a kormány azt várja, hogy erősödjön a fiatalok nyelvtudása. Ugyanakkor ez egy szimbolikus lépés is, a kormány szembesíteni akarja a fiatalokat és családokat azzal a ténnyel, hogy hiába beszél most a baloldal, mikor kormányon voltak, semmit nem csináltak – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán beszélt a migrációról is, ami a választás tétje. Ha az EP-ben bevándorláspárti többség lesz, újra fogják indítani a bevándorlók tömeges behozatalát – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte: meg kell őket állítani, és azt a választás során lehet. A miniszterelnök szerint az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak. A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.

Kép: Orbán Viktor//Facebook

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143190

Ajánljuk még a témában