Világszerte foglalkozik a magyar népesedési programmal a sajtó

2019. február 13. 12:34
Számos külföldi sajtóorgánum foglalkozik részletesen az Orbán Viktor által vasárnap meghirdetett családvédelmi akciótervvel, Európától Brazíliáig mindenhol.

Orbán Viktor vasárnapi bejelentései nem csak belföldön, de külföldön is foglalkoztatta a sajtót. A családvédelmi változások hét pontja világszerte megmozgatta a médiumokat: a Bloomberg hírügynökségtől a New York Timeson át a brazil Estadãoig.

 • Mint arról mi is tudósítottunk, a BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsora is foglalkozott Orbán Viktor családpolitikai bejelentéseivel.
 • A Bloomberg hírügynökség a magyar demográfiai változások bemutatásával foglalkozott, valamint leírta, hogy Orbán Viktor beszédében a migrációt és a családvédelmi intézkedéseket kapcsolatba hozta.
 • A magyar tervekkel a Financial Times és a The New York Times is foglalkozott.
 • A CNBC Holly Ellyatt cikkében még hétfő reggel számolt be a bejelentésekről, kiemelve, hogy a négy gyereket vállaló anyáknak életük végéig nem kell SZJA-t fizetni.
 • A Washington Post több írást is közölt a témában. Az elsőben főként a gazdasági kockázatokat elemezték a demográfiával kapcsolatban, kiemelve, hogy a miniszterelnök nem osztotta meg, milyen bevételből fedezné az állam a meghirdetett programot.
 • A második cikkben is a gazdasági következményeket elemezték, felhívva a figyelmet arra, hogy nemzetközi adatok alapján a tervezett lépések gyenge megtérülést hoznak.
 • A brazíliai Estadão nevű napilap Magyarország több gyerek kér a nőktől migránsok helyett címmel ír az eseményről, a Reutersra és a New York Timesbra hivatkozva tesz említést a hét pontról.
 • Egy fotó tanulsága szerint Laosz első számú angol nyelvű napilapja is foglalkozik Orbán Viktor vasárnapi évértékeléséről.
 • A spanyol (és nyelvű) El Confidencial szintén nagy terjedelemben foglalkozik a témával, az ő írásuk a szja-mentességet emeli ki címben.
 • A brétagne-i (franciaországi) Brezih-Info is foglalkozik a beszéddel.
 • Akárcsak a román nyelvű Euractiv is.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"mindmeghalunk, ájrópasegíccs!"

Ismerős, 2002-2008 között lehetett látni az igazi pangást, amikor a mögöttünk járó országok hirtelen mind megelőztek minket.
Pont az Indexen volt egy elemzés, hogy hogyan hathat a népességcsökkenés a gazdaságilag fejlett országokra hosszabb távon, végre egy olyan kormányunk van, amelyik nem csak maximum egy ciklusnyit néz előre, hanem igyekszik közép- és hosszútávú célokat is követni.

Már megint aggódnak. Jövőre biztos becsődöl az Orbán kormány.

"A második cikkben is a gazdasági következményeket elemezték, felhívva a figyelmet arra, hogy nemzetközi adatok alapján a tervezett lépések gyenge megtérülést hoznak"

Financial Times megjegyzi, hogy Orbán Viktor, aki maga is ötgyermekes apuka, nem részletezte, hogyan fogja a kormány előteremteni az új szociális intézkedések forrását, azaz hogyan fogja pótolni az elmaradó adóbevételeket.

Aggódó jósok.

2012. október Bank of America-Merill Lynch londoni elemző részlege szerint; „A magyar költségvetési és monetáris politika egyaránt igyekszik a megfelelő irányba terelni a magyarországi gazdasági folyamatokat, de Magyarországnak szüksége lenne egy elővigyázatossági jellegű készenléti IMF-megállapodásra, amely óvná a gazdaságot a külső piaci kilengések hatásaitól, és mérsékelné a befektetési ajánlású hitelminősítői adósosztályzat elvesztésének kockázatát is.”

2012. november Roubini Global Economics londoni elemzői szerint a kamatemelés várhatóan nem lesz elegendő. "Mi úgy gondoljuk, hogy a magyar vezetésen nagy nyomás lesz, hogy javítson kapcsolatán az IMF-fel, és 2012-ben újabb hitelmegállapodásért fordulhat a Valutaalaphoz"

Azért ekéznek, mert megkérdőjelezi s magyarországi program, intézkedések a migráció szükségességét és pozitív voltát. Tartanak attól, hogy esetleg más országok is átveszik és akkor a tervük dugába dől.

Kiváncsi vagyok, hogy te magad hány gyereket nevelsz, vagy neveltél!

Amit leírsz, az úgy hülyeség, ahogy van. Ki ellenőrizné ezeket az anyákat, te Isten barma? Belőlem - 10 gyereket nevelek/neveltem- viszonylag kevés van. De én sem tudom, hogy mi a helyzet, egy 11-12-13-14 gyerekes családban. Ráadásul én nem is vállalnék ilyen ellenőrző feladatot. Annak idején az anyósom a GYIVI-nél dolgozott, de már akkor megállapítottam, hogy én ezt a szintű ellenőrzést egyszerűen nem bírnám elviselni. Rossz anya lennék? Bánom is én, hogy ki mit gondol rólam! Vannak tények amik alapján hosszan és objektíven fel tudnám sorolni, hogy miért vagyok jó anya. Szoktak egyébként példának állítani. Elég sokat szerepel a családom, és én magam is a médiában. De nem bírnám elviselni senki ellenőrzését magam fölött! 25 évig voltam hivatásos anya. Már nem vagyok az, de szerintem egészen máshol keresendő a megoldás kulcsa. Az emberek gondolkodás módjának kellene megváltozni. Érzékenyíteni kell, ezt a libsik jól látják, hogy az emberek a gondolkodásukban is család illetve nagycsalád pártiak legyenek. De ez egy hosszú történet.

Igazi balliberális vagy, összekevered a szezont a fazonnal. Isten pontosan látja, hogy milyen anya vagyok, mit küzdök, és mit engedek elfolyni. Én is pontosan tudom, hogy miben vagyok jó és miben rossz! De mit lát egy ellenőr? Mit akar látni egy ellenőr? Mit tud látni egy ellenőr?

Nem hiszem, hogy az anyákat kiskorúként kéne kezelni. Én 25 évig voltam anya, de ennél megalázóbbat el sem tudok képzelni. Persze lát a védőnő, a tanítónő, a gyerekorvos is dolgokat. Én is látok, mint szociális munkás. Véleményem is van róla. De ítéletet mondani az más tészta. Igazán úgy gondolod, hogy felértékelő, hogy megsimogatják a buksidat, hogy ügyes vagy!

Az a különbség az anya és a dolgozó között, hogy az anyának nincs magánélete. Amit tesz, azt szeretetből teszi. Ezt pedig nem lehet összehasonlítani. Hibázhatsz-e a fontosságot illetőleg? Naná! És tudod az benne a rossz, hogy évek múlva jössz rá, hogy az, ami 3 gyereknél is bevált, nem hogy nem működött a negyediknél, hanem kifejezetten káros volt. Pedig mindent úgy csináltál, ahogy kellett. És ebbe a történetbe még számítsunk bele egy vagy több ellenőrt is? Nem. Az anyai munka nem egy patika mérleg, hogy kiszámítsuk, ennyi takarítás kell bele, ennyi beszélgetés és ennyi tanulás. Nem. Nem vagy te normális.

Én annak is nagyon örülök, hogy a gyerekek megkapják majd, hogy megszületnek majd az unokáim! Sem írigység, sem fájdalom nincs bennem, hogy lemaradtam róla. Az én életem teljes.

Igen, ezzel egyetértek. 72 éves koromig kell dolgoznom, hogy nyugdíjam legyen. Bezzeg annak, aki 40 éves koráig egyik világkörüli útról a másikra ment, a nők40-nel, annak meg fiatalon magas nyugdíja lesz, pedig én neveltem fel azokat a gyerekeket, akik értéket adnak az ő nyugdíja mögé is! Ráadásul statisztikailag én leszek a rövidebb életű.

Regisztrál február elsején: 15 nap alatt, 331 komment. Ráadásul milyen komment...Miért jó ez nektek? Szia, elköszönök, megkapod az x-et!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés