Mike Pence Varsóban: Nincs kézzelfoghatóbb fenyegetés a keletről irányuló agressziónál

2019. február 13. 18:15
Nincs kézzelfoghatóbb fenyegetés a keletről fenyegető agressziónál – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szerdán Varsóban.

Nincs kézzelfoghatóbb fenyegetés a keletről fenyegető agressziónál – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szerdán Varsóban,  miután Andrzej Dudal lengyel elnökkel tárgyalt. Pence szerint az Egyesült Államok és Lengyelország együtt gondoskodik biztonságáról. 

Moszkva „megosztásra, zavarkeltésre törekszik", kihasználva saját olaj- és gázkészleteit, az atomfegyverek új készleteit, valamint beavatkozva a más országokban zajló választásokba. „A lengyelek számára nem kell előadásokat tartani arról, mennyire veszélyes az agresszív Oroszország" – jelentette ki Pence, utalva a georgiai és ukrajnai konfliktusra. 

Duda utalt arra: a közeljövőben várhatók az első hivatalos döntések az Egyesült Államok lengyelországi katonai jelenléte megerősítésére.

Pence háromnapos látogatásra érkezett szerdán Varsóba. A kétoldalú egyeztetést követően, este a közel-keleti helyzetről szólókétnapos globális miniszteri konferencia megnyitóján vesz részt a varsói királyi várban.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nincs kézzelfoghatóbb fenyegetés a keletről fenyegető agressziónál – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szerdán Varsóban."

A Közel-Keletről jövő fenyegető agresszió a legkézzelfoghatóbb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés