A Der Standard publicistája szerint Orbán családvédelmi akcióterve rasszista

2019. február 13. 20:51
Ahelyett, hogy a rendezett migrációról gondoskodna, a nők szerepét „szülőgéppé" redukálja – írja az osztrák publicista, aki szerint a javaslat rasszista, és függőségbe, adósságcsapdába taszítja a nőket.

A magyar kormány családvédelmi intézkedései függőségbe vagy adósságcsapdába taszítják a nőket – írja a Der Standard publicistája, Noura Maan az osztrák lapban.

A szerző szerint Orbán Viktor a migráció kapcsán „népességcserével” riogatja a magyarokat, a miniszterelnök új ellenszere a „propaganda” és a „kerítés” után a demográfiai program.

Végzetes adósságcsapdával riogat az osztrák publicista

Az írás szerint családvédelmi terv gyenge pontja, hogy a 40 év feletti nők, a hajadonok, és az újra házasodott nők, egy pedig végzetes adósságcsapdába kerülhet, ha csak egy vagy két gyermeke születik.

A cikk arról is ír, hogy a rasszizmus is érzékelhető a javaslaton, hiszen míg „bizonyos gyerekek” megszületését támogatja és kívánja a kormány, addig másokét nem. Noura Maan szerint, miközben Orbán folyamatosan figyelmezteti a magyarokat a muzulmán és az afrikai népességnövekedés veszélyeire, addig „új pénzügyi ösztönzőket hoz létre a fehér nők számára.” Kritizálja a magyar miniszterelnököt azért, mert „ahelyett, hogy a rendezett migrációról gondoskodna, a nők szerepét egy „szülőgéppé" redukálja.” Ez az intézkedés „visszaszorítja a nőket a tűzhelyhez, vissza az anyaszerepbe” – teszi hozzá.

Orbánnak a nők „csak eszközök”, testüket pedig a politikai agendájához akarja felhasználni – írja a szerző.

Orbán hét pontja

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében bemutatott családvédelmi akciótervének hét pontja van.

1. Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden negyven alatti nő, aki első házasságában szül gyereket, tízmillió forintos kedvezményes hitelben részesülhet.

2. A két-és többgyermekes családok a CSOK-ot ezentúl használt lakásokra is felhasználhatják.

3. A második és minden további gyermek születése esetén átvállal a családok jelzáloghiteléből.

4. Azok a nők, akik négy vagy több gyereket vállaltak, életük végéig mentesülnek a SZJA fizetése alól.

5. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját.

6. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást – 2022-re minden gyereknek lesz lehetősége bölcsődébe járni.

7. Bevezetik a nagyszülői GYED-et.

Július elsejétől indul a családvédelmi akcióterv

A miniszterelnök vasárnapi bejelentése sok kérdést nyitva hagyott, ezeket Novák Katalin igyekezett tisztázni a hét elején tartott sajtótájékoztatón.

A 10 millió forintos, szabad felhasználású hitelt 18 és 40 év közötti nők tudják majd fölvenni. A hitel törlesztését az első gyermek születése után három évre felfüggesztik. A második gyerek érkezése után ismét felfüggesztik a törlesztést, és a tartozás 30 százalékát el is törlik. A harmadik gyermek megszületése után pedig az egész tőketartozást eltörlik. A program a 2019 július 1-e után születő babákra lesz érvényes, és három évig lehet majd igényelni a kedvezményes hitelt. Ha a család a 10 millió forintos maximális hitelt veszi fel, a havi törlesztő akkor is 50 ezer forint lesz. 

A CSOK-ot kiterjesztik a használt lakások vásárlására is. Ez szintén július elsejétől lép érvénybe, 2 gyermek vállalása esetén 10, három vagy több gyerek után 15 millió forintos hitelt lehet fölvenni. Újdonság az is, hogy eltörlik a 35 milliós értékhatárt, vagyis ennél drágább használt lakásra is lehet kapni hitelt. 

A négy vagy több gyermekes anyák szja kedvezménye várhatóan a jövő évtől indul majd. A kedvezmény alapján annak a nőnek, aki legalább négy gyermeket fölnevelt, élete végéig nem kell majd jövedelemadót fizetnie. Az államtitkár azt mondta, ilyen sehol a világon nincs máshol, de reméli, hogy mások is átveszik a magyar példát. 

A nagyszülői gyed azt hivatott támogatni, hogy a szülők visszamehessenek dolgozni. Fontos, hogy a gyed extrát a nagyszülők nem tudják fölvenni, és a nagyszülőnek aktívnak kell lennie, tehát nem lehet nyugdíjas. Ez az intézkedés is július elsejétől lép majd életbe.

A kormány úgy látja, hogy egyre több bölcsődére van szükség, ezért határozták el, hogy 2022-re megvalósítja a teljes bölcsődei ellátást. Úgy látják, hogy 70 ezer bölcsődei férőhelyre lenne szükség ahhoz, hogy minden szülő, aki szeretné, bölcsibe tudja vinni a gyermekét. Ehhez hiányzik az a nagyjából 20 ezer, amelyről Orbán Viktor beszélt vasárnap este.

A nagycsaládosok autóvásárlási programját azért vezeti be a kormány, mert úgy látják, akadály lehet a háromnál több gyermek vállalásánál az is, hogy egyszerűen nem férnek be a gyerekek az autóba. Legalább hét üléses, új személygépkocsi vásárlása esetén 2.5 millió forintot vállal át az állam. Ez a program várhatóan szintén július elsejétől indul.

Hogy mennyibe is fog kerülni mindez a kormánynak, az attól is függ majd, hogy hányan veszik igénybe a lehetőségeket, de a kormány jelenleg azzal számol, hogy 2020-ban mindez 150 milliárd forintba kerül majd a költségvetésnek. 

Összesen 234 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami Orbán mit tesz, az egy dolog. A másik, hogy ki miként magyarázza félre...

"„ahelyett, hogy a rendezett migrációról gondoskodna, a nők szerepét egy „szülőgéppé" redukálja.” Ez az intézkedés „visszaszorítja a nőket a tűzhelyhez, vissza az anyaszerepbe” – teszi hozzá."

VILÁG BARMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az a baj, hogy nem is sejti, mekkora idióta!

Semmi kétség! A szerző egoista, rasszista és amennyiben az osztrák polgárok elfogják a szerző logikáját, ezzel ők is egoistává, rasszistává válnak.

A szerző logikája szerint, ha különböző okok miatt egy ország nem tudja biztosítani az ország demográfia szinten tartását, amely biztosítja az életszínvonaluk halálig történő fenntartását, akkor határon kívülről – jelen esetben migránsokkal végeztetik el. Ebből következik, hogy egyrészt a migránsokat cselédnek, másrészt szülőgépeknek tekintik. Ez pedig maga után vonja a negatív megkülönböztetést, hiszen a logikájuk szerint a szülőgépek alacsonyabb rendűek.

Ezzel a hülyébb liberálisok csak azt érik el, hogy sokan tényleg rasszisták lesznek.

Az EU bürokraták jobban tennék, ha azzal foglalkoznának, ami az unió elsődleges feladata lenne.

„Bajban van Európa

Alig pár hónappal azután, hogy az Európai Bizottság sötétebb képet festett az Európai Unió és az eurózóna jövőjéről, a múlt a héten újra csökkentette a GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését. A téli prognózisában a korábbi 1,9%-ról jelentős mértékben, 1,3%-ra rontotta az idei növekedési előrejelzését. Egyrészt gyengék voltak a friss konjunktúra-indikátorok, másrészt a Brexit-bizonytalanság is komoly kockázatot jelent. Az unió egésze 1,5%-kal bővülhet, ami 0,4%-pontos visszavágás az őszi prognózishoz viszonyítva.”
Forrás: https://www.portfolio.hu/gazda..

Jó ez a cikk:-))))
Az olvasók pontosan tudják, hogy marhaság, ezért segítség az ep választáshoz. Pontosan meghatározza a két elv közötti különbséget.

Mindent ki lehet forgatni, ha akarjuk. Én most akarom: a cikk rasszista, mert a fehér nőktől nem várja a népesség növekedését, csak a migráns nőktől. Szülőgépeket telepít be, hogy legyen munkaerő.

A cikk jó példa arra, hogy milyenek nem akarunk lenni. Ilyen balfékek.

most hirtelen nem látom át, hogy a négy gyereket szült nők szja mentessége miként láncolja őket a tűzhelyhez, de biztos csak azért mert még korán van és nem ittam meg a kávémat...

Goebbelsnek családja volt, tehát a család rossz. Írtsunk ki minden gyereket. értem a logikádat, de ne csodálkozz, hogy az épeszű emberek még köpni sem hajlandóak az ilyen megnyilvánulásaidra...

"A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos." (Einstein)
Ha valakinek kétsége van a másodikról...

Erre nincsenek szavak.

Beleszülettem egy aljas, hazug primitív világba, amely azt állította, hogy létrehozza a tökéletes társadalmat, de ehhez az kell, hogy mindenki elfogadja az üdvtant és vakon kövesse az üdvtan felkent hirdetőit. Ha nem, akkor fenyegetés, üldözés, börtön, végső esetben halál vár rá.

Lassan meghalok és itt az új üdvtan, amely tökéletes társadalmat ígér. Hülyébb, primitívebb, mint az előző volt. És nyomul, zsarol, fenyegetőzik ...

hát, az egész cikket újra elolvasva azt hiszem megnyugodtam. jó, hogy ez a hölgy nem honfitársam, bár nincs kétségem afelől, hogy köztünk is vannak hasonlóan deformált értékrendű egyedek.
jó az is, hogy hazámban ez a fajta gondolkodás -bár létezik és jelen van- abszolút marginális, társadalmi támogatottsága közel nulla.
jó az is, hogy az ilyen gondolkodást képviselő politikai gárda idehaza olyan szinten kontraszelektált, nulla értelmi szintű, hogy esélyük sincs hatalomra kerülve ártani a magyar népességnek.

végezetül jó az is, hogy ilyen nyíltan felvállalják a tökéletesen retardált álláspontjukat, mert ha csak suttogópropagandaként tolnák a hülyeséget, nem lehetne így kiemelni és megmutatni a világnak azokat, akik a hülyék közül is a leghülyébbek.

Számból vetted ki a szót. Továbbá az osztrákok egyenlőre vonzó célpontot jelentenek magyarok horvátok és más kelet európaiak számára, akik akár a fehér szaporulathoz is hozzájárulnak. Egyelőre.

Szerinted a Standard miért beszél a demográfiai program kapcsán rasszizmusról?
Segítek: mert az alapelv, hogy a program kedvezményezettjei a gyerekért és ne a gyerekből éljenek.
Ami technikailag minimum 18-éves kort, három éves munkaviszonyt és a részletek fizetésének képességét jelenti. Borsodi zsákfalvak réveteg szemű terhes tinijei közmunkás apukával ezt garantáltan nem tudják igénybe venni.

Akkor említsd már meg, hogy az akkori muszlim migránsaink 3 millió magyart hajtottak el rabszolgának 150 év alatt- minek következtében a betelepítés szükséges feltétele volt egy újraindulásnak.

Jó. Akkor bszéljünk az osztrák családtámogatási politikáról, hogy diszkriminatív-e.

Van még kérdés?

Miközben fél európa vonyít a magyar demográfiai program hallatán és háromgyerekes oxfordi professzorasszony érvel amellett, hogy nem kell saját gyerek, hiszen az majd csak 18 év múlva tud pelenkázni és sokkal optimálisabb azt a munkát agresszív, képességtelen és muszlim vallását komolyan vevő katonakorú kanok millióira bízni- nos aközben megjelent egy demográfiai összefoglaló Izraelről.
Ebben az áll, hogy jelenleg ott a zsidók termékenységi rátája magasabb lett mint az arab kisebbségé- ráadásul a szekularizált dolgozó nők TFR-je is 2,1-, így a zsidó /arab újszülött arány az ötven évvel ezelőtti 2:1- ről 4:1 re nőtt!

Ezek a rasszista zsidók tudhatnak valamit...

És akkor most a szánalmasan gyenge kifacsart érvrendszert is köpködjük meg egy kicsit:

1. Amikor Európa lefölözi a 3. világ munkaképes, vállakozó
szellemű és mobil lakosságát, kizsákmányolja a kibocsájtó
országokat, hiszen a legértékesebb dolgot veszi el tőlük.

2. A demográfiai7pont-ban [D7P] egy szó sincs arról, hogy
nem_fehérek ne vehetnék igénybe bármelyiket.

3. A magyarok D7P-vel nemzetközi szerződést nem sértenek,
a jogszabályi keretet megalkotás széleskörű lakossági
konzultációra támaszkodik majd.

4. Azok a törekvések, amik a nők mindenáron-való
foglalkoztatását erőltetik, szembe mennek a szocio-biológiai
törvényekkel és a nőket csupán termékelőállító eszközzé
redukálja, csupán fogyasztóként tekint rájuk.

a magasabb életszínvonal nem az ő érdemük. kaptak volna ők is 40 év orosz megszállást a háború után, egyből nem ott tartanának, ahol. ahogy Fábry szokta mondani: nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű ország.

a másik: szerinted hogyan javítaná hazánk gazdasági helyzetét, ha kerítésépítés helyett mi is befogadnánk egymillió írástudatlan, de cserébe igen erőszakosan követelőző, totálisan más kulturális környezetből érkező fiatalembert? egy szempillantás alatt megszűnne a fiatalok nyugatra vándorlása, igaz?


harmadszor: a családpolitikai intézkedések szinte mindegyike munkához kötött. szó sincs dologtalan mélyszegények ipari tenyésztéséről. és ne cigányozzál légy szíves, mert nem csak közöttük vannak ilyen emberek. az egyetlen dolog, ami alanyi jogon jár, a családi pótlék, aminek összege több, mint 10 éve emelkedett utoljára. ez azt jelenti, hogy megszüntetés helyett szépen elinflálják a fenébe. szóval nem igazán látom, hogyan fogja ez az intézkedés-csomag elhozni az általad vizionált demográfiai armageddont. én úgy látom, hogy éppen késleltetni, hatásait enyhíteni hivatott...

ahhoz, aki azzal érvel, hogy ne szüljünk, mert azok csak 18 év múlva kezdenek dolgozni, lenne egy kérdésem:
miért nem oktatják ki inkább a parasztokat, hogy full fölösleges vetni, gondozni a földet, a termést, majd fáradtságos munkával minimum fél év várakozás után aratni. hiszen ehelyett elmehetne az áruházba, és vehetne búzát most azonnal. és megspórolna egy csomó macerát és kockázatot (pl. kártevők ténykedése, időjárási viszontagságok, jégverés egy héttel aratás előtt, stb)!
Sőt, ha még több esze lenne, egyből kenyeret venne és nem vesződne búzával...

áhh, mindegy. ezek olyan ostobák, hogy kár a rájuk elvesztegetett időért...

Figyel valaki a tendenciákra, nincs olyan, hogy német kultúra, zavaró a sok finn jelenléte, zavaró, hogy Európában a fehérek szaporodni szeretnének, a muszlimok rovására.....

De még zavaróbb, hogy a magyarországi balliberális pártok ezen európai trendek mögé sorakoznak fel. Az MSZP, DK részéről ez érthető, gerontokráciájuk, elaggott szavazótáboruk képtelen appercipiálni a körülöttük zajló folyamatokat, idegrendszerüket már csak Orbán fóbiájuk mozgatja.

Ennél drámaibb, hogy a jövő nemzedéke, a fiatalokra építő pártok sem ismerik fel, hogy tudatosan, vagy akaratlanul jövőjük felszámolását kövezik ki akkor, amikor a nemzetek nélküli Európát akaró nagytőke szolgálatába szegődnek.

Orbán Viktor fülel, de nem a saját táborára....A konyhában most hallgattam bele a Karc FM, paláver című adásába, ahol a konzervatív, s értelmes hozzászólók meghatározó személyisége, Vajda Miklós tűzte tollhegyre a Magyar Nemzet ügyét.


Hűha, lázadnak a sereg legelszántabb harcosai, kik fognak kimenni Orbán mellett az utcára március 15-én a CÖF szervezésében, én biztosan nem.

Vajda úr: a Magyar Idők felszámolása, a média holding megszervezése a bolsevik média gyakorlatot idézi, az átszervezés a nemzeti érdekek háttérbe szorítását, nemzetköz nagytőke érdekeit szolgálja.

Huth, ez a szerencsétlen szolga csak dadog, makog, hát ez túlzás, tévedés, telefonáljon máskor is. Kis hülye zsoldos, jobbról.

Szóval vajda úr kimondta az igazságot. Ki adott magyarázatot eddig a tábornak arról, hogy miért kellett Gajdics Ottót leváltani? A Fidesz mindig a hozzá leghűségesebbeket tizedeli meg. A háború kitörése előtt,. Mint Sztálin, a 38-as perekben, hagy hasítsanak a németek Orosz Anyácska testébe, hiszen a tehetséges tábornokok már a sírban vannak.

Orbán válaszol arra, hogy kinek az érdekében kellett kiherélnie saját médiáját, ki kérte tőle, minek a feltétele ennek meglépése?

Kőrösi Pál jött vajda úr után, Vajda út kissé túltolta, de az igaz, hogy a magyar nemzet száraz és érzelemmentes lett. Szerintem olvashatatlan, senkit sem szólít meg. A Fidesz tábort bizonyosan nem, az ellenzék meg joggal nevezi kormánypropaganda lapnak.

S itt a május, a Fidesz dolgozik a vereségen....s nincs a láthatáron egy nemzeti konzervatív párt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés