Tovább zajlik Hollandia társadalmi szétesése

2019. február 8. 8:08
Polarizálódik a holland társadalom – szögezi le jelentésében a holland kormányzat alá tartozó Biztonsági és Terrorelhárítási Nemzeti Koordinációs Iroda. Közölték: „A dzsihád több ezer szimpatizánsa tartózkodik Hollandiában – köztük különösen sokan az Iszlám Állam hívei”. Emellett erősödik a jobboldali radikalizmus és a bevándorló hátterű bandák által uralt szervezett bűnözés is.

Mint arról hírportálunk korábban részletesen beszámolt, Hollandiában sajtóforrások és belügyi jelentések is a bűnözés növekedéséről, a szervezett bűnözéssel szembeni egyre gyengébb hatósági fellépésről, illetve a bevándorló közösségek radikalizálódásáról számolnak be.

Fél évvel később ismét érdemes pillantást vetni a nyugati nyílt társadalmak mintapéldányaként kezelt németalföldi országra: milyen tendenciák figyelhetőek meg a holland társadalomban? Hogyan folytatódtak a bűnözéssel és szervezett bűnözéssel kapcsolatos események, és megfigyelhetőek-e újabb jelek, melyek a bevándorlás által keltett társadalmi feszültségek növekedését mutatnák az országban?

Az általános és összefoglaló jellegű, belügyi forrásokkal kezdve azt láthatjuk, hogy a holland igazságügyi minisztérium Biztonsági és Terrorelhárítási Nemzeti Koordinációs Irodája (NCTV) a következőket írta tavaly szeptemberi jelentésében: „A szélsőjobboldali radikalizmus egyre erősödik. Folytatják tevékenységüket, melynek során Hollandia állítólagos iszlamizációja ellen, illetve a menekültek érkezése és a holland identitás állítólagos elvesztése ellen tiltakoznak”. A jelentés ugyan a holland állami hatóságoktól megszokott nyelvezeten íródott, ám így is egyértelműen utal rá, hogy a társadalmi feszültségek növekedtek az országban, és hogy

a radikalizmus jelensége határozott fenyegetést jelent a szélsőjobboldalról.

A jelentés azonban nem csak erre, hanem a muszlim szélsőségekre is kitért. „Stagnálása ellenére a hollandiai dzsihadista mozgalom aggodalomra ad okot” – kezdi a jelentés. „Ez a csoport, mely 2013 és 2016 között komoly növekedést mutatott, egyfajta bosszúállási narratívát hirdethet meg, mely a nyugatot vádolja a kalifátus elbukásáért (...) A dzsihadistáknak immár nincsen jó okuk arra, hogy a világ azon részére utazzanak, így hát inkább a dzsihadista üzenet terjesztésére fókuszálnak. Ez növelheti a dzsihadisták számát Hollandiában. A dzsihadizmus nyílt hívei mellett a dzsihád több ezer szimpatizánsa tartózkodik Hollandiában – köztük különösen sokan az Iszlám Állam hívei”. 

Az iroda decemberi jelentése – ami ismét a szélsőjobboldali támadásokkal foglalkozik – meg is állapította konklúziójában (33. o.), hogy a holland társadalomban az effajta hangok erősödését a „régóta fortyogó sérelmek” erősíthették „az iszlámmal és a dzsihadizmussal szemben”. A jelentés nem tagadta, hogy a holland társadalomban „társadalmi polarizáció” zajlik, melynek egyik alapvető oka a menekültválság lehet. Idén januárban pedig egy továbbra is Szíriában tartózkodó holland dzsihadista állampolgárságát vonták be a hatóságok, aki „Egy nap majd visszajövök” címmel töltött fel videót az internetre. 

Eközben folytatódik a holland hatóságok küzdelme a hivatalos források szerint is egyre inkább elharapódzó szervezett bűnözéssel szemben. 2018-ban megnőtt a holland rendőrök által tűzharcban meglőtt egyének száma a tavalyi évhez képest, igaz a 2017-es adatok visszaesést jelentettek az azt megelőző évek adataihoz képest. 

A szervezett bűnözés erősödésére utal, hogy holland újságok szalagcímei szerint a pénzautomaták „eltűnnek Hollandia utcáiról”, ugyanis

rivális bűnözők már túl nagy mértékben robbantják fel a gépeket. 

A holland rendőrség idén már több hollandiai illegális droglaboratóriumot is felszámolt, míg a belga rendőrség halott holland drogkereskedők testeire bukkant Belgiumban. Hasonló eset Hollandiában is történt 2017 végén. Bár ezekben az esetekben idegenkezűségre nem utaltak a források, a hírt közlő NL Times is megállapította, hogy először adtak hírt hasonló esetről Belgiumban, ami holland drogkereskedőket érintett.

Ugyan a rendőrség hivatalosan nem közölhet adatokat a szervezett bűnözés mögött álló egyének etnikai hátteréről – éppen februárban keveredett botrányba az utrechti rendőrség, mivel utalt egyes bűnözők arab hátterére –, tavalyi rendőrségi források például igen egyértelműen beszéltek róla, hogy albán bűnözők uralják az amszterdami drogkereskedelmet. 

A holland rendőrség továbbá küzdelmet folytat az illegálisan birtokolt fegyverek visszaszorításáért is. Mint emlékezetes, tavaly nyáron a szervezett bűnözéssel foglalkozó nagy holland lapok szerkesztőségét támadták meg robbanószerekkel, illetve vállról indítható rakétákkal. 

Idén januárban egy limburgi otthonban találtak kézigránátokat, illetve szintúgy idén januárban a rotterdami rendőrség hirdetett amnesztiát a fegyverbeszolgáltatások terén, melynek keretében 262 fegyvert – köztük 60 lőfegyvert és 650 kilogramm lőszert – nyújtottak be rotterdami lakosok a helyi hatóságoknak.

Az akciót a holland rendőrség láthatóan sikerként könyvelte el, noha a kelet-közép-európai szemlélő számára inkább az okozhat meglepetést, hogy miféle társadalmi mozgások állhatnak a lőfegyverek ilyen mértékű illegális jelenléte mögött Hollandia második legnagyobb városában.

Rotterdam 600 ezer lakosa közül egyébként már minden második bevándorló hátterű ezekben az években.

Talán nem független ettől az a friss hír, hogy a szociálliberális D66 párt javaslatot tette arra, hogy

a „túlságosan fehér és férfi” utcanevek adása helyett

a jövőben több kisebbségiről, illetve nőről kapjanak neveket az új utcák Rotterdamban. A javaslatot Judith Sargentini pártja, a Zöld Baloldal is támogatta. 

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez Magyarországról IS szól, pedig Magyarország nem szerepel benne:
" Noha Lady Liberty-t, vagyis a Szabadságszobrot leginkább az USA-val asszociáljuk, az valójában jóval inkább a háttérhatalmi ideákat, a világhódító terveket, illetve az általuk kontrolált birodalmi formációt jeleníti meg. A Szabadságszobor a francia szabadkőműves Grand Orient Temple páholyának ajándéka volt az első „szabadkőműves köztársaságnak” függetlenségük századik évfordulójának alkalmából. A szobor hivatalos megnevezése: „Liberty megvilágosítja a világot” (La liberté éclairant le monde), értsd ezalatt: az Új Világrendben a luciferi „világosság” beborítja az egész világot.
2019 egy fontos év lesz. Jelenleg az USA-t magánbirodalomként kezelő háttérhatalom globálisan is nagyobb erőre fog kapni és belekezdhetnek az NWO megvalósításának a végjátékába."
Természetesen, Hollandia, a Liberty-tanítók jóvoltából, jóval előrébb tart, mint Magyarország, már ami a "világosság" szétterítését illeti.
De mi is fókuszban vagyunk, úgyhogy, ne legyél elégedetlen a mentoraiddal.

Vicces látni, mikor ellenérvek híján már csak a szarkazmus marad eszközötökül.

Nem biztos, hogy új, valószínűbb, hogy valamelyik megszokott troll sokadik reinkarnációja. Vagy éppenséggel párhuzamosan ír, hogy többnek tűnjön...

A fő, hogy a hollandoknak a génjeikben van a jogállamiság.
https://precedens.mandiner.hu/..
_a_holland_legfelsobb_birosag_elnoke_hollandianak_mar_a_genjeiben_van_a_jogallam_magyarorszagnak_viszont_nem

Hogy járnál inkább egy tetszőleges nyugati nagyváros mecsetes negyedében késő este egy dobozos sörrel a kezedben :D

Jaja, ez most pont olyan volt, mint amikor Pető leoltotta Kónyát '91-ben azzal, hogy "nyugaton nincs utólagos igazságtétel", és egyébként az egész pártjának ez volt a fő érve mindenre, hogy "bezzegafejlettnyugaton" (ahogy meglepő módon előtte a pártkomisszárok érveltek azzal, hogy "bezzeganagyszovjetúnióban").
Tudod, van már internet, nem lehet milliókat megetetni azzal, hogy máshol minden tökéletes, évtizedekkel előttünk járnak, és aki mást mond, az csak alantas szándékkal a saját hasznára akarja manipulálni az embereket.

Hát persze, hogy jársz, sőt, ilyenkor a kedves mohamedánok felkínálják a feleségüket, lányukat a kedves vendégnek :)

Nyilván, szóval amit te látsz a saját kis szűk körödben, az mértékadóbb a globális képnél. Ilyen alapon Magyarországon sincsenek a cigányságnak megélhetési vagy együttélési gondjai, hiszen én ilyet nem tapasztalok a mindennapjaimban, nem is értem, hogy miért ekézik emiatt Magyarországot, ha érted, hogy mit akarod mondani.

Amúgy meg úgy beszélsz, mintha olyan nagy dolog lenne eljutni Nyugat-Európába vagy az Egyesült Államokba, többször voltam már munkaügyben és magánúton is. Ismét mondom, már nem a nyolcvanas években élünk, hogy tátott szájjal hallgassuk a világlátott ember beszámolóját, aki személyesen megjárta Bécset, oda és vissza :)

Majd ha élőzöd azt, ahogy este a mecset előtt, a mohamedán tömegben iszod a takarás nélküli sört vagy a bort, akkor elhiszem neked, sőt, még mea culpázni is fogok. Ma este megfelel?

Na, így beszél az, akinek csak egy lepukkant, idegenekkel teli negyedben telik lakásra :)
Azt ugye tudod, hogy nem napközben és a zsúfolt helyeken a leggyakoribbak az atrocitások?

Válaszok:
Karvaly | 2019. február 8. 12:28

Te, és a többi nicked kétszáz éve meg azt mondta volna, hogy semmi gond a beáramló románokkal, olcsón és panasz nélkül dolgoznak, az a baj, hogy nem jönnek még többen.
Dehát a bolond még a más kárán sem tanul.

Jut eszembe, mi alapján is alkotsz képet Magyarországról, amikor fideszezel meg lőrincezel? Netán saját szemeddel látok őket? Mert ezeket csak olvasod, viszont én meg itt élek, és semmi ilyesmit nem tapasztalok, szóval...
A saját logikád alapján ugyanez vonatkozik az összes magyarországi állapotokat bíráló EU-s politikusra is.

Annyi arabot meg négert engednek be, amennyit akarnak, nem érdekel. Csak minket hagyjanak békén.

Aha, hát akkor ennyit erről. A Rottenbiller utcából könnyű azt írni, hogy egész nap kipában mászkálsz a mohamedán mecsetek mellett, ha nem kell bizonyítani...

Nem, a mohamedán szó használata szándékos, ha tudod, hogy honnan jön, akkor érted is.

A második bekezdésedre pedig már válaszoltam.

Ide nem jönnek. Ki lesznek baszva.

A Mandiner lassacskán szintet léphetne!
Legalább lehozni, hetente egyszer
azon nickeket, csoportosítva, amelyek egyazon személyt takarnak.
DE TÉNYLEG, ez senki személyiségi jogait nem sérti!
Nem lenne az annyira sok csoport, talán 10-12 patkány legénykedik itt, eddig már összevissza kb. 100-120 nicknév alá bújva - MINT A PATKÁNYOKNÁL SZOKÁSOS.
Így van, Toposz, te belülről vagy ebben szakértő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés