Gyurcsány Ferenc megadta az irányt: merjünk hazafiak lenni!

2019. február 7. 17:48
Közel harminc oldalas elemzést írt Gyurcsány Ferenc, a szöveg a „Merjünk hazafiak lenni!" címet viseli.

Gyurcsány Ferenc megírt egy közel harminc oldalas elemzést/iránymutatást/dolgozatot „Merjünk hazafiak lenni!" címmel, az írása elérhető a Facebook-oldaláról és a DK weboldaláról is. Az elemzés előszava így hangzik: 

„2004 elején, éppen másfél évtizede, írtam egy dolgozatot, amely arról kívánta meggyőzni a demokratikus baloldali közvéleményt, hogy merjen baloldali lenni. Amellett érveltem, hogy tisztességes humanista állásponttal a magyar választók többségét magunk mellé tudjuk állítani, s így biztosíthatjuk a kormányzás folytatásának lehetőségét. Tizenöt éve azért írtam, mert úgy láttam, hogy az akkori kormány, melynek én is tagja voltam, elbizonytalanodott, sodródik, céltalanul bolyong. És ez igaz volt a mögötte álló pártokra is. Az akkori szövegnek talán szerepe volt abban, hogy 2006-ban sikeresek lettünk. Most nyilván más a helyzet. Pártom ellenzékben van, sok más párttal együtt. A Fidesz harmadszor szerzett alkotmányozó többséget. Mi, akik szemben állunk velük, mindeddig sikertelennek bizonyultunk. De 2018-2019 fordulóján valami megváltozott, ami nemcsak új helyzetet, hanem új lehetőséget is teremtett. Ha pedig így van,meg kell kísérelni új tartalmat adni ennek az új lehetőségnek.”

A volt miniszterelnök az elemzésben kijelentette: hajlik arra, hogy a jelenlegi rendszert nem lehet kizárólag parlamenti eszközökkel megdönteni.

A szöveget pozitív szemlélettel zárja: a politikus úgy véli, hogy a magyar ellenzék „eljutott annak küszöbére, hogy megroppantsa Orbán nacionalista, populista önkényét", majd arra biztatja ellenzéki társait , hogy merjenek hazafiak lenni, és hagyják maguk mögött a középszer bénító vonzását, az önmagáért folytatott magamutogató politizálást.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne engedjük át a hazát ezeknek a szemét hazugoknak! Ezek mind szemét internacionalisták, most sem akarnak mást, mint 50-60 évvel ezelőtt, megszüntetni a nemzetet és kiirtani minden magyart!

Ezek nem magyarul beszélnek, hanem újbeszélül. A szavak a szájukban mást jelentenek, mint nekünk. Újbeszél demokráciát mond, de az liberális diktatúrát jelent. A haza az meg világkormányt!

Gyurcsány itt bukik el: káoszt akar, de a demokratikus közakaratot félreismeri. Kivetíti a maga felfújt egójának sérelmeit, de a "lázadás" decemberben sem volt lázadás...

A pszihiáterek többet tudnának mondani arról, hogy egy politikus számára az egyre szaporodó kudarcos évek milyen fiziológiai, mentális változásokat okoznak. Ferit én már csak ennek tükrében szemlélem.

De azért felhívnám a figyelmét a balliberális Mérce egyik meghatározó gondolkodója, Antal Attila megállapítására, amely szerint: a jobboldali populizmus ezer szállal kötődik a baloldali populizmus elméleti keretrendszeréhez. Antall reagált Kiss Viktor, Ligetben megjelent megállapítására is, mely szerint a hazai baloldal lekéste a populizmus vonatát.

Antall szerint csak a jobboldal váltott rá jegyet, a baloldal ideológiailag párbajképtelen.

Van még mit hozzátenni a balliberális Antal gondolataihoz? Szerintem semmit.

"De 2018-2019 fordulóján valami megváltozott, ami nemcsak új helyzetet, hanem új lehetőséget is teremtett."

Valami megváltozott? Mi változott meg? A baloldal a Jobbikkal karöltve, a szakadék szélén tántorog, miközben szelfiket lő magáról.

Tényleg elolvastad mind a 30 oldalt?

Nem értem, hogy miről beszélsz, nekem címezted, vagy Ferinek?

A dolgozatának az igazi címe: merjetek randalírozó anarchisták lenni! De már decemberben is rajta nevettünk, amikor forradalmat vizionált, s erre nyolc tüntető megjelent a Kossuth téren.

Az 58 éves Gyurcsány kezdi produkálni a politikai kapuzárási pánik tüneteit. Kormányzati tehetsége, de ideje sincs már ennek a gengszternek, ezért most már mindent egy lapra tesz fel, a lázításra. Hatalmasat téved azonban, mert ez a dolgozata is arról szól, hogy kivitelezhetetlen az aljas terve: nincs se egységes ellenzék, se reális politikai kormányzati alternatívája, se forradalmi elégedetlenség. Van pár ezer kulisszának való bér-tüntető...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés