Tunisz, Kairó, Belgrád

2019. február 07. 17:57

Hajlok arra, hogy végül Magyarországon is ez hozhat eredményt.

2019. február 07. 17:57
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Merjünk hazafiak lenni!

„A 2018-as választások után egyre többekben, így bennem is az a meggyőződés alakult ki, hogy pusztán parlamenti eszközökkel ez a rendszer nem, vagy csak elfogadhatatlanul és károsan hosszú időn belül roppantható meg. Ha Orbán rendszere lényege szerint önkényuralom, ha úgy tetszik, diktatúra, akkor a Parlament valójában nem demokratikus néphatalmi képviselet, hanem az önkény demokratikus díszletekkel felcicomázott színháza. Orbánék legalábbis ennek szánják – nem épp sikertelenül. Persze minden színpadon lehet fricskát mutatni a hatalomnak, ismertek a forradalmi hevületet az utcáig sugárzó előadások, de színházi előadás önmagában még sohasem döntött meg egyetlen rendszert se.

Számos nemzetközi példa alapján mondhatjuk, tanulva Tunisz, Kairó, Belgrád, vagy más értelemben Pozsony példáján, hogy önkényuralmi rendszereket a parlamenti ellenzék és az utcai népmozgalom közös ereje sodort el, ahol a végső és döntő szerep az utcáé volt. Az ellenzéki képviselők feladata az ellenállás példájának megmutatása, az ellenállás politikai centrumának szervezése, programjának kezdeményezése, de mindehhez a végső politikai erőt a közvetlen népakarat szervezett, tömeges, hosszantartó utcai felmutatása adja. Hajlok arra, hogy végül Magyarországon is ez hozhat eredményt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. február 10. 16:58
Még mindig ez a szemét Fletó akar az ellenzék vezére lenni!
makapaka2
2019. február 10. 12:33
AMIKOR EGY FÉREG HAZAFINAK KÉPZELI MAGÁT.
tolan
2019. február 09. 13:47
Na, nyilvánosságra hozta ez a büdös paraszt, a magyar történelem egyik legaljasabb alakja, a komplett idióta, az ő saját Mein Kampf-ját. De magyar Hitler remélhetőleg sosem lesz belőle...
Viz Elek
2019. február 09. 09:24
Nagy bajban van az az ország, ahol csak 2 ( tehetséges?) Pszichopata/szociopata személyt tudnak választani az ország vezetőjévé. Az egyik rendkívül tehetséges tolvaj és hazudni is jól tud, a másik rendkívül tehetségesen hazudik de azért a lopásnak sem utolsó. A többiek mellettük labdába sem tudnak rugni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!