Az Index épülete előtt graffitizik egy aktivista

2019. február 7. 14:56
Az Index egyik munkatársa nem is rejtette véka alá véleményét.

Az Index munkatársának Facebookon közzétett posztja arról árulkodik, hogy egy politikai aktivista a hírportál épülete előtt festékszóróval ír feliratokat a betonra. A felvétel pillanatában elkészült feliratok: „1999-?” és  „felkészültetek?”. 

Varga Attila a következőket fűzte hozzá a képhez: „Mennyire kell agyatlannak lenni ahhoz, hogy felfess valami gyökérséget a megmaradt pár FÜGGETLEN szerkesztőség épülete elé, csak hogy megint rólad beszéljenek picit? Eszem megáll, flexszel és kromofággal igyekeznek leszedni a szarotokat, momentum, nem arról volt szó, hogy feltakarítjátok? Nesze neked ellenzék, baszki.

Szerkesztőségünk kérdést intézett a Momentumhoz, hogy valóban ők állnak-e az akció mögött, amint válaszolnak, frissítjük a cikket. 

Frissítés (15:30): a poszt azóta már nem nyilvános. 

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért, amit a Momentum csinált az ügyészség előtt, az frankó volt?

"volt valami 1999-ben?"

Igen.

"1999. május 18-án néhány napnyi nem alvás, körömrágás, ideges telefonálgatás, intézkedés és egyebek után elindult az Index.hu doménen a valamikori Internetto csapatának új internetes lapja. (Erre emlékeztünk vasárnap az 1999-es dizájnnal, ha valaki nem jött volna rá. A vehemensebb, webdizájner-lelkületű olvasók nyugodjanak meg.) Az új weblap szinte pontosan úgy nézett ki, ahogyan elődje, az említett Internetto, amely 1995-től 1999-ig a legolvasottabb újság volt a még alig létező magyar weben. Hosszú történet ez, de most, a tizedik születésnapon talán megengedhető fölidézni.

Egy héttel az Index startja előtt az Internettót kiadó IDG Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója felfüggesztette állásából Nyírő Andrást, a lap főszerkesztőjét, az Internetto atyját, kitalálóját, motorját, összeszervezőjét. Másnap a szerkesztőség, kábé másfél tucatnyi ember összeült a Maros utcai Radhost sörözőben, és úgy döntött, nem dolgozik tovább a töketlen és kiszámíthatatlan kiadónak, hanem Nyírő vezetésével új online lapot indít, befektetőket keres, és megpróbál saját erejéből megélni az akkoriban világszerte lendületesen növekvő internetes piacon. A név még nem volt meg, csak másnap ugrott be egy korábban már fölvetődött variáns: Index, hogy legalább az IN megmaradjon a nagyon nagy értéknek gondolt iNteRNeTTóból. A szlogen pedig ez lett: Gyere velünk!, és mindenütt ott világított Nyírő logószerűen karakteres, bajszos feje."
https://index.hu/10/2009/05/17..

Válaszok:
Berecskereki | 2019. február 8. 7:45

Az igazságtól független.

Nyírő András is addig volt jó, amíg elindult a weblap aztán decemberben "kiebrudalták".

No igen, hiszen még a Habony-Médiaművek is független.

(Igaz, hogy az igazságtól független, de ebben nincs semmi új.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés