„Négy év után” – Ilyen az újraindult Magyar Nemzet

2019. február 6. 5:54
Beszereztük hajnalban a Magyar Nemzet új lapszámát: lapszemle következik!

Négy év után

Ez a szerkesztőségi cikk címe a 82. évfolyam 1. számában, amely bekezdésében kapcsolatot teremt a régi és az új kezdet között: „Új napilap jelent meg 1938. augusztus 25-én reggel, a Magyar Nemzet. És egy régi napilapot vehet kézbe a kedves olvasó ma reggel, a Magyar Nemzetet. Ami a két dátum között történt, az már megírható sajtótörténet, rideg adatokkal és megírhatatlan örömökkel, fájdalmakkal, ezerarcú hétköznapokkal, az égi redakcióba távozott kollégák múltba csúszott írásainak tömegével”.

Az alapító Pethő Sándor az első oldalon. Fotó: Mandiner/Jerez Julio

A folytatásban arról írnak, hogy a lap háromszor indult útnak, 1938-ban, 1945-ben és 2019-ben, megemlíti a 2015-ös eseményeket, amikor is „a lap könnyedén lerázta magáról és megtagadta tulajdon múltját”. Idézik a Magyar Nemzet legendás munkatársát, Kristóf Attilát is a vezércikk, aki 2004-ben úgy fogalmazott, a lap „háromszorosan nemzeti érték”.

Végezetül úgy fogalmaz az írás: „Négy év után újra Magyar Nemzet. És újra a szellemi szabadságharc frontvonalában”.

Krisztus a sivatagban

Újraindult A helyzet rovat is, a lap 3. oldalán található írást Sitkei Levente jegyzi. A szerző Ferenc pápa Egyesül Arab Emírségek-beli látogatásával kapcsán írja meg véleményét a pápa látogatásával, a kereszténységgel, valamint a katolikus egyházzal összefüggésben. Ebben úgy fogalmaz: „Soha nem a vallással van baj, hanem az emberekkel, akik saját céljaiknak megfelelően értelmezik félre a leírt igéket, a hagyományokat. Aki viszont ember tud maradni, azzal sosincs baj”.

Még nem dőlt el Európa sorsa

Boross Péterrel készített az újrainduló Magyar Nemzet egy nagyinterjút. A volt miniszterelnök ebben elmondta, akik minden pozitív értékrendet próbálnak meg felbomlasztani, azok a demokratikus alapokon nyugvó nemzetállami modellt akarják lejáratni. Szerinte borítékolható, hogy a májusi EP-választás után változások lesznek, ám ezek nagyságát még kérdésesnek tartja. További részleteket itt talál.

Az interjú. Fotó: Mandiner/Jerez Julio

Úgy vélte, ma nincs Magyarországon más kormányképes pártszövetség a Fidesz-KDNP szövetségen kívül, ami erős, és emiatt nem tudnak velük mit kezdeni. Boross Péter szerint ennek köszönhető a sok uniós zaklatás. Az újrainduló Magyar Nemzetről elmondta: jelentős szerepe lesz a napilapnak a szellemi öntisztulás terén.

Sztrájkolnak a bérszámfejtők a kiskereskedelmi óriásnál

Exkluzív információt is tartogat az első lapszám: a Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis irodai dolgozók sztrájkolnak a Tescónál, ezért késve fogja megkapni fizetését a cégnél dolgozó több mint 17 ezer ember. Mint a napilap megtudta, határozatlan időre függesztették fel a munkát a bérszámfejtők. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnök úgy fogalmazott: a tb-ellátások elszámolása is késhet.

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Régen az mno- val kezdtem az olvasást.

Ráadásul ez a lap most csak a helyére került.

Ügynöktevékenység? Hitelesség?

HVG a migrációért.

„Kérjük, nyissátok meg a magyar határt”: így lesz egy menekülttáborból börtön
https://hvg.hu/vilag/20190205_..

Bizony! Olvassák el a riportot és meggyőződhetnek arról; Orbán Viktor a hibás azért, mert a migránsok nem közlekedhetnek széltében Európában. szerintük még Merkel is hibás, mivel megkötötte Törökországgal a paktumot.

Az ominózus naptól kezdve már azért is törölték a hozzászólást, ha az ember leírta, hogy SL:-)

Válaszok:
pollip | 2019. február 6. 8:41

Most megnézem, mikor regisztráltam itt, mert az mno után jöttem ide.

2015. március 10-én írtam itt először.

Érdekes, a 180 fokos fordulatot csendben végignéztétek. Az nem csípte a szemeteket.

Pedig neked mindenki elhinné:-)))))))

Én egy kicsit később.

Folyt:
A 180 fokos fordulat után tartották magukat független újságíróknak, nem is értem, hogy fért bele nekik a szólásszabadság ilyen fokú korlátozása? De belefért.

A gondolát csak olvastam. Ma is remek lap, igényes, értékes.

Minden rendben, ballib utálkozik:-))))))))))))

2015.
Sőt, átvettétek a közönséges stílust, amitől mára kénytelenek voltatok lemondani, amióta kiderült, hogy pert lehet nyerni a használók ellen.

A többes szám az olvasóknak, kommentelőknek szól. Mindig tisztelet a kivételnek.

Jól sikerült az indulás:-)

Simicska biztosan remek üzletember, a politikához nem értett. Amihez hozzányúlt, lerombolta: Jobbik, Magyar Nemzet, Hirtv

Vagy idézik Kristóf Attilát a vezércikkben, v. a vezércikk idézi Kristóf Attilát, akit a Jó Isten nyugosztaljon a Luca, Natasa és egyéb történeteivel együtt, ezek közül Luca egy kislány, Natasa egy kutyus. Volt valami Szuper Mini boltocska tulajdonos néni is, meg a veje, meg az unokája, magvas politikai mondanivalókkal. Aranyosak voltak.

Mindegy. Egy fő bakizó ne kifogásoljon.

Sorosnak nem.
Ti meg Simicskának köszönhetitek a Jobbik szétverését.
Kontraproduktív volt, mert a Fideszt akarta szétverni, de a Jobbikot sikerült:-)

Ok, de én nem vagyok gyűlölködő:-)
Ha ők csak annyira utálnának minket, mint mi őket, szebb lenne a világ. De nem, mert ők gyűlölnek. Nagyon.

Sargentinit kérdezd, meg a ballib ep képviselőket:-)

Szerintem nem miről, hanem kiről lett volna a jó kérdés.

Erre a válasz: nem tudom, mert névtelen volt a cikk.

Viszont a következő:: "Idézik a Magyar Nemzet legendás munkatársát, Kristóf Attilát is a vezércikk, aki..." kicsit megütötte a szemem.

Szerintem ez baki. Mindegy. Érthető így is, csak kicsit igénytelen.

Jó a hasonlat:-))))

Kohn bácsinak borzalmas állapotban vannak a fogai.
Grün megkérdezi, miért nem csináltatja meg?
- Minek? Ezeknek?

Ugyan-ugyan és ez az utólsó két szavam.

Sőt, szerintem ott is van élet, mint azt a mindig is ott tanyázó balos orgánumok fényesen bizonyítják.

Ma megvettük a Nemzetet. Olyan volt, mint egy időutazás.

Végül több lett, de mindegy, nem kötelező elolvasni.

A piacot elvtárs, először Horn Gyuszi emlegette, csak az emlékezet felfrissítése okán jegyzem meg.

Egy újságos standon belenéztem a Magyar Nemzetbe, többet vártam, publicisztikában, szerkesztésben, tartalomban. Mellette sorjázott a Népszava, egysíkú, primitív Orbán fóbiától átitatva. Ami egyébként jellemző az egész egysíkú ellenzéki médiára, rádióra, TV-re, hírportálokra - Index, 444, 24.hu - mindegyikből kilóg Soros Gyuri bácsi patája.

S ez a zsoldos Index ironizál az új MN számon? Röhejesek vagytok fiúk,egy magára valamit is adó értelmiségi nem olvas Titeket, és zsoldos társaitokat.

Viszont idő kell ahhoz, hogy a Magyar Nemzet színvonalánál fogva az első számú nemzeti, konzervatív vonatkozási ponttá váljon.

Egy azonban örömteli, hogy a Simicska zsebébe bújt politikai prostituáltak - Szerető, Lukácsi, s a többiek - nem szennyezik tovább a lapot.

Adott a feladat, fel kell építeni egy, a mai gyűlöletpolitizálásból élő, józan polgári hangütésre képtelen balliberális szennyel szembeni való polgári médiát. Olyan munkatársakkal, akikkel szemben első számú követelmény a felkészültség, a szakmai tudás, a minőség, a nemzet iránti elkötelezettség, a morális megfelelőség, a tárgyilagosság, a valóság láttatása.

Türelem, majd kialakul, a társadalom többsége, kivéve a politikai vakságban szenvedőket, a gyűlölködőket, a hatalomból történt kiesésüket elviselni képteleneket, az emberi hangot elutasítókat, egyre nagyobb undorral fordul el az idegen érdekeket kiszolgáló médiáktól, a Kun Béláékat idéző vérszomjas gyökértelenektől.

Bocsi, de mit jelent egy "jekent létrehozni"???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés