Izraelben lesz a V4-ek első „külföldi” csúcsa

2019. január 28. 16:22
A Times of Israel izraeli hírportál értesülései szerint Benjamin Netanjahu látja vendégül a visegrádi országok kormányfőit február közepén. Ez lesz a visegrádi országok első, tagországokon kívül megtartott csúcsrendezvénye.

Mint írják a holnapon megjelent cikkben, a február 18-19-i csúcsra várják Orbán Viktor magyar kormányfő mellett Peter Pellegrini szlovák, Andrej Babis cseh és Mateusz Morawecki lengyel kormányfőt is. A csúcs ötletét egyébként maga Netanjahu vetette fel, amikor Budapesten találkozott a visegrádi országok vezetőivel.

A cikk megjegyzi, a mulilaterális kapcsolatok mellett szóba fog kerülni újra az EU és Izrael ügye, ugyanis Netanjahu már többször kifogásolta azt, ahogy az Európai Unió az izraeli-palesztin konfliktus kezeli.

Nem tetszik azonban mindenkinek a csúcs ötlete, ugyanis egy kisebb centrista párt részéről felszólították az izraeli kormányfőt, hogy mind az általuk antiszemitának tartot Soros-kampány, mind az ellentmondásos, a háborús bűnök tagadásáról szóló lengyel törvény miatt ne tartsa meg a csúcsot.

(Mandiner-információ)

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés