Román miniszterelnök: A migráció kezelése Európa legfontosabb feladata

2019. január 24. 11:57
Dancila az EU soros román elnökségének prioritásairól folytatott vitán kijelentette, hogy meg kell erősíteni Európát a migrációs beáramlás okozta kihívások kezelése érdekében.

Mivel az európaiak legfőbb aggodalmát a migráció okozza, Európa egyik legfontosabb feladatának kell lennie, hogy hatékonyan kezelje a probléma gyökerét és a migránsok beáramlását az Európai Unióba – hangsúlyozta Viorica Dancila román kormányfő Brüsszelben, az uniós intézményrendszerhez tartozó Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) ülésén csütörtökön.

Dancila az EU soros román elnökségének prioritásairól folytatott vitán kijelentette, meg kell erősíteni Európát a migrációs beáramlás okozta kihívások kezelése érdekében, amelyhez az uniós határok védelmének fokozására van szükség.

Európának a migráció globális feladatainak megoldására törekvő munka élére kell állnia hatékony kül- és biztonságpolitika kialakítása által – húzta alá a román miniszterelnök.

(MTI)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Európának a migráció globális feladatainak megoldására törekvő munka élére kell állnia hatékony kül- és biztonságpolitika kialakítása által – húzta alá a román miniszterelnök."

Csak én érzem úgy, hogy beállt az ensz-program mögé?

"Majd holnap véletlenül megkeresi négyszemközt Gyuri bácsi."

Ohó, hiszen már ma romándiplomatikus azt szögeznie le, hogy "erősíteni kell a migráció kezelése érdekében Európát"


"kijelentette, hogy meg kell erősíteni Európát a migrációs beáramlás okozta kihívások kezelése érdekében."

A migrációs beáramlás mértéke erősödő ellenállást szül(t), ez is olyan ellenállás amely kihívást jelent és Dancila EU-soroselnök romándiplomatikus retorikájában ezt kellhet "Európa" megerősítésével kezelni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés