Így kebelezte be a tüntetésmaffia a dolgozói tiltakozást

2019. január 13. 14:54

Feró Dalma
Azonnali
A hivatásos ellenzékiek alig várják, hogy rátelepedhessenek minden témára.

„Nem újdonság, hogy a demonstrációk élére állók arra intenek, hogy tüntetni csak illedelmesen, szalonképesen tessék. Azt is megszokhattuk, hogy a világot »az Orbán rossz, a Nyugat jó« szinten megragadók EU-s zászlókat lengetnek és »Európa! Európa!« kiáltásokkal igyekeznek kifejezni vélt civilizációs felsőbbrendűségüket, ez azonban a német autógyárak nyomására létrejött túlóratörvény ellen indult tiltakozáson különösen visszatetsző volt.
 
Az önjelölt népvezérek a munka és az anyagi javak elosztásának kérdését sikeresen terelték mindinkább szimbolikus síkra, ahogy azt a pártok – eredetileg a Momentum – által megfogalmazott öt pont is szemléleti.
 
Hogy egyáltalán hogyan lehetnének hiteles képviselői a túlóratörvény elleni tiltakozásnak a már eddig is neoliberális megszorító politikát folytató pártok vagy a macronista Momentum, azt mérlegelni sem érdemes. Nem is hitte el senki saját fanatikusaikon kívül, hogy a füstbombák, ajtónak rohanás, vetkőző csicskák, és a Bangóné rendezésében színre vitt földön fetrengő performansz színvonalán mozgó vásári látványosság több, mint holmi önpromó az európai parlamenti választásokra.
 
A liberális média pedig segítő kezet nyújtott a ripacsválogatottnak. A végletekig züllött ellenzék bebizonyította, hogy nem több, mint olcsó influenszerek gyülekezete, és még csak nem is érdekli őket, hogy a külföldről eltanult módszereik Magyarországon a többséget elidegenítik.
 
A túlóratörvény elleni tiltakozás eltérítése korántsem egyedülálló eset. A Tarka Magyar felvonulás Gyurcsányé, a Milla Bajnaié lett, a netadós tüntetéseket egymással konkuráló, pártpolitikai kötődésű önjelölt élcsapatok vették a kezükbe.
 
Úgy tűnik, nem lehet semmit sem alulról szervezni, mert a hivatásos ellenzékiek alig várják, hogy rátelepedhessenek minden témára, kezdeményezésre, átkeretezve, saját céljaiknak és érdekeiknek megfelelően felülkódolva. Azok és azért tehetik ezt meg, akiknek megvannak hozzá az erőforrásaik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg is kapják a NER-szolga minősítést az azonnalis kommentekben.

Nagyon fontos belátásokat , tapasztalatokat közlő és tudatosító írás! A józanabb ellenzéki értelmiség és véleményformálók feladata lenne fellépni a kilátástalan heccelés ellen. Mert mi lenne akkor, ha - tételezzük fel - az ellenzék ilyen felforgató taktikával nyerne. Jönne jobboldali revans, és így tovább. A mostani heccelődők is rosszul járnának, meg mindenki. A mostani ellenzéknek sincs más út, mint a választásokon jobb-hitelesebb programot bemutatni.

Gondolom, nem a jelenlegi, szétzilált Lmp-re gondolsz, hanem amikor elindultak. Mert, hogy azóta mi lett belőle, arról jobb nem beszélni.

Tökéletesen igaz. Ez a lényeg, a cikkben:

"Úgy tűnik, nem lehet semmit sem alulról szervezni, mert a hivatásos ellenzékiek alig várják, hogy rátelepedhessenek minden témára, kezdeményezésre, átkeretezve, saját céljaiknak és érdekeiknek megfelelően felülkódolva. Azok és azért tehetik ezt meg, akiknek megvannak hozzá az erőforrásaik.”

Korrekt, gondolkodó, a valóságot megragadó, a jövőt felelősen latolgató értelmiségit takaró írás.

Többször írtam, hogy az LMP-re hosszú időn keresztül, mint kormányzati alternatívára, Schiffer Andrásra pedig Orbán Viktor váltójára tekintettem.

Az LMP jól indult, a szakadékok mélyítése, az ellenétek prolongálása, a gyűlöletkampány elvetése helyett, egy olyan centrista erőtérben gondolkodott, amely képes egy erővektorba tömöríteni a nemzeti konzervatívokat és a nemzetben gondolkodó liberálisokat is.

Schiffer nem itthon ütközött falakba, egy felkészült, szakmailag és morálisan is vállalható, személyében megnyerő politikus, volt. Azok a külföldi erővektorok horgadtak fel ellene, akik nem egy új társadalmi szerződésben, konszenzusban, békés fejlődésben, hanem a mai megvásárolt ellenzék által felvállalt politikai , társadalmi diszharmóniában, a még megmaradt társadalmi kötőszövetek, közös identitások szétverésében érdekeltek.

Ez nem Schiffer személyes kudarca volt. A szerző jól érzékeli azt, hogy ebben a nagyon vegyes összeállítású zenekarban egyre több a kakofónia, a nézők egyre botrányosabbnak ítélik a közös fellépéseket. Igen, a mai ellenzéki koreográfia egyenes út a bukáshoz.

Ebben a zenekarban, akár csak epizód szerepet is vállalni, egy, a jövőben gondolkodó pártnak kész öngyilkosság. A két választás vízválasztó lesz, a kudarc együttesen kioltja a jövőt. Az MSZP-PM-DK-Momentum mindenkit a szakadékba ránt, megakadályozva azt, hogy az LMP újult erővel hozzáfogjon kormányzati alternatívát ígérő építkezéséhez.

Meglepően korrekt cikk az LMP-közeli médiumtól.

Gyurcsány ráadásul mindenre ráugrik, ami mozog, mindenhol beleavatkozik mindenbe, így aztán garantált a bukta.
Nagy kincse ő a Fdesznek. :)

Nem tudnak vele mit kezdeni. :)

Igen, ez volt az egészben ijesztő egy kicsit. Ha Gyurcsány is ott lett volna a TV-székházban, végképp bohózattá nemesedett volna a dolog. De azért teljes eltűnésről szó vem volt. Amikor pl. a rendőrterror felelőseinek a megbüntetéséről beszélt, az azért - lássuk be - szép volt.

Nem erről beszéltem. Valóban a tv-ben nem fetrengett, attól több esze volt, de helyette "remekül alakította" egy dékás vezető a chemotox-al lefújt légy szerepét. Azért utána nézhetnél, hány megszólalása van naponta az ügyben.
De leginkább azt kellene észrevenned, ha ellenzéki oldalon(!) próbálnak valamit létrehozni, ő rögtön ott terem mint "támogató", aztán pillanatok múlva az élére akar állni a dolognak, viszont az általános elutasítottsága miatt, rögtön befellegzett mindennek. Csak nézd meg az "összefogásos eredményeket" amelyekben rögtön aktivizálta magát 2010 óta! Ne mondd, hogy nem vetted észre.
Ha ezt nem látod, akkor nem tudom, melyikünk él " fura alternatív valóságban"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés