Napközben megérkeznek az átutalt nyugdíjak

2019. január 11. 16:39
Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – közölte az Magyar Államkincstár. Előzőleg többen jelezték, hogy nem érkezett meg bankszámlájukra az esedékes nyugdíj.

A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel. Hozzátették, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – tették hozzá.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak. A GIRO Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – azaz pénteken történő – kifizetéséről. Közölték azt is, hogy a Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás – tették hozzá.

Este a GIRO Zrt. azt tudatta az MTI-vel, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer egész nap hibamentesen működött - áll a közleményükben.

Napközben több ellenzéki párt is a kormányt tette felelőssé a nyugdíjak kifizetésének csúszásáért.

(MTI)

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi, speciel, még nem kaptuk meg, majd jövő héten, gondolom.

Ez NAGYON magas labda és valóban gyors kivizsgálást, és még gyorsabb felelősségre vonást igényel, aminek az eredményét NYILVÁNOSSÁGRA kELL HOZNI.

Nem hiszem, h ilyen szinten lehet véletlenül hülyének lenni. Van, amiben NEM lehet következmények nélkül ekkorát tévedni, ha ugyan tévedés az ok.

Gratulálok a gyerekekhez és igazad van, van, amit NEM lehet következmények nélkül sem egyszerű hanyagságból rosszul csinálni, sem megrendezni.

Remélhetőleg a többséget nem zavarja a hétvégi bevásárlása során, de ilyet NEM lehet lépni következmények nélkül.

Kronológiailag kritikus kérdésem lehet az ellenzék adatgyűjtőjéhez:

ez a felsorolásod óra-percet tekintve precizen mikori? Ti. az Otp a fenti kommentek szerint 13h -kor utalta az utalandót.

"az OTP visszatartja nyugdíjakat ,felvette a posta szokását , nyugdíjakat befekteti kamat nyereségre alig pár napra , sok milliót legombol úgy hogy a nyugdíjas egy fillér hasznot nem lát a nyugdíjából."

Ez az alaptalan ízetlen áfonyás suttogópropaganda 13óra 04perckor alvinc közlése alapján hamvábaholt! :-)

Szerencsére megtörtént az utalás, ebből így elég nehéz lesz "ügyet" csinálni!

Le a kalappal, ez flottul ment, végülis.

Nem a pénznek, a ténynek örülök.

Sőt olybbá se tűnjön neked (meg áfonyának) hogy én oda lennék az otp-ért :-)) Én rég nem vagyok az otp-nél ( ,és nyesz-ben vagyok érdekelt :) Csányi bort azt ittam már , nem komálom de nem bojkottálom :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés