Ellenzéki összefogás

Szél Bernadett: Hármas egység született a Kossuth téren

2019. január 9. 12:41

Vágó István, Szél Bernadett és Murányi András egy stúdióban.

Szél Bernadett – aki jelenleg független országgyűlési képviselő – felemelőnek tartotta, hogy részt vehetett a színpadon a tüntetésen, ahogy fogalmazott, „okosfáklyákat” látott a Kossuth téren a színpadról. A műsorban kijelentette: a színpadon megvalósult az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek hármas egysége, amely szavai szerint éles kontrasztban állt azáltal, hogy a miniszterelnök boldog karácsonyt kívánt a túlóra-törvénnyel. Mindazonáltal egy folyamat kezdetének tartja a múlt szombaton történt demonstrációt, ennek a folyamatnak pedig fontos része a kitartás, a kialakult kölcsönös bizalom ellenére is.

Vágó István elképesztőnek nevezte azt, ahogy a sajtó egy részében „sorosistáknak” hívta a résztvevőket, de mint fogalmazott, számára az is elképesztő volt, ahogy ennyiféle ember együtt volt, hiszen az a cél, hogy pontot tegyenek a „rezsim” végére. Szerinte új minőséget képviselt a tüntetés, hiszen egyszerre volt ellenzéki, civil és szakszervezeti megmozdulás.

Murányi András a műsorban kiemelte: az ellenzéki pártok előzőleg elmentek a falig, és azon túl is, ebben az állapotban találkoztak a szakszervezetek „víziójával". Azonban szerinte ezen a szinten is túl kell lépni, ha a kormány továbbra sem lesz hajlandó változtatni, akkor egy gigasztrájk kell, szavai szerint meg kell állítani az országot.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141246

Ajánljuk még a témában