Orbán is részt vett Seregély István egri érsek temetésén

2019. január 8. 20:57
Seregély István az egri bazilikában ravatalozták fel.

Seregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án délelőtt volt az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban. Lelki üdvéért koporsója előtt elimádkozták a dicsőséges rózsafüzért, majd szentmisét mutattak be. Ezt követően helyezték el földi maradványait a bazilika altemplomában – írja a Magyar Kurír.

Seregély István nyugalmazott egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) volt elnöke gyászszertartását Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezette. A szertartáson a rokonság mellett részt vettek az MKPK tagjai és Michael August Blume apostoli nuncius, hazai és külföldi püspökök, számos pap, valamint Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Habis László, Eger polgármestere és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is.

Ternyák Csaba egri érsek köszönetet mondott mindazoknak, akik elődjét elkísérték utolsó útján. 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szép gesztus a miniszterelnök részéről a részvétel, de az érsek atya örök jutalma maga a Szentháromság végtelen boldog életében való részesedés.

Ez egy ilyen ország, ahol a Miniszterelnök és Felesége elmegy az Érsek temetésére.

Magyarország, szeretem!

Már ezen is kiakadtok, balfékek, hogy Magyarország miniszterelnöke végső búcsút vesz és tiszteletét fejezi ki egy kiváló főpaptól?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés