A DK elítéli az Orbán-kormány „politikai indíttatású antiszemitizmusát”

2019. január 8. 15:33
A Veritas Intézet főigazgatójának, Szakály Sándornak a numerus clausust érintő kijelentései miatt vádolja antiszemitizmussal a kormányt a Gyurcsány-párt.

A DK elítéli az Orbán-kormány politikai indíttatású antiszemitizmusát – olvasható a párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szakály Sándor, a kormányzati Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója a Magyar Hírlapnak adott interjújában több elfogadhatatlan kijelentést tett a zsidótörvényekkel kapcsolatban. Azt állította, hogy az 1920. évi numerus clausus nem közvetlenül a zsidóság kizárását jelentette a felsőoktatásból, csupán a nemzetiségi lakossági arány betartását tartotta szem előtt. Ez nyilvánvalóan a történeti tények elferdítése. Szakály szerint túlzás zsidótörvényekről beszélni, a numerus clausus nem jogfosztás, hanem jogkorlátozás volt” – írják.

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az adófizetők által pénzelt VERITAS Intézet főigazgatója ismét megkísérli a magyar társadalomnak a zsidóüldözésben játszott szerepének, és az azért viselt felelősségének relativizálását. A miniszterelnök az antiszemitizmussal kapcsolatban ugyan büszkén emlegeti a zéró toleranciát, de a kormány olyan intézményeket hoz létre és támogat, melyek tagadják a két világháború közötti nyilvánvaló antiszemita törvényeket. A DK megvetéssel utasítja el az Orbán-kormány politikai indíttatású antiszemitizmusát. Szégyenletesnek tartjuk, hogy a kormány kiáll egy nyíltan antiszemita nézeteket hirdető intézmény mellett. Az illetékes minisztert felszólítjuk, hogy határolódjon el a kijelentésektől, azonnali hatállyal mentse fel Szakály Sándort, és vizsgálja felül a Veritas Intézet működését” – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "DK" pártközpont tudományos kérdésekben akar dönteni. Gyurcsány "fődemokrata"-elvtárs szívósan folytatja a napokban elhunyt Lakatos Ernő MSZMP agit-prop főinkvizítor tevékenységét!

Én egyetértek Szakállal.
A Numerus Claudia pozitív diszkrimináció volt. Abban az időben sok tanulatlan embernek volt tehetséges gyermeke amelyeket nem igazán vették volna fel egyetemre (ahol a létszám rögzített volt,) mert az értelmiségi - zömében zsidó származásúak- gyermekei nagyobb előnnyel indúlhattak volna.
//
DK! /Azzal, hogy pozitív disz/kriminációt alkalmaznak ma a tehetséges cigány fiatalokra., akkor ez magyarellenes lenne?

Egyébként abban az időben az a bizonyos "kommunizmus kísérletének" képviselői nagyrészt a zsidósághoz tartoztak. Ez tény!
Churcill-re is ráakasztották az antiszemita kártyát.
A Holocaust előtt egyébként más volt bírálni a zsidó összefogást mint ma.

De a DK-sok nem tudnak olvasni. Debil Kretének.

A DK olyan szavakat használ, amiről az EU se tudja mit jelent:

"Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője."
(Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés