Újranyithat a Honvédkórház koraszülöttcentruma

2019. január 4. 17:42
A koraszülött intenzív részlegén a gondok megoldódtak, így a centrum január 7-én újra kinyithat – közölte az mfor pénteken.

Néhány hetes leállás után újra kinyit a Honvédkórház koraszülöttcentruma – adta hírül az mfor pénteken.

Mint azt mi is megírtuk, november végén munkaerőhiány miatt a koraszülött intenzív részleg bezárni kényszerült a Honvédkórházban. Az mfor friss hírei szerint a gondok megoldódtak, a centrum pedig hamarosan újra kinyit.

„Humánerő tekintetében és technikailag is minden adott, minden a helyén van, így 99 százalékig biztos, hogy január 7-én újranyit a koraszülött intenzív osztály” – mondta egy névtelenséget kérő személy a Honvédkórházból az oldalnak.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A HM szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a napokban megjelent sajtóinformációkkal szemben az intézmény koraszülöttosztálya nem zár be. Kapacitáshiány miatt – az illetékes tárcával folyamatosan egyeztetve – a PIC előreláthatóan december 16-tól rövid időre, átmenetileg elsődlegesen a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház azonos profilú osztályaira irányítja a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket.

„Így a biztonságos ellátás folyamatos” – tették hozzá.

Kiemelték: a kórház vezetése kiemelten fontosnak tartja az osztályon dolgozó és munkát vállaló orvosok és ápolók anyagi megbecsülését, ezért ösztönzőrendszer bevezetését tervezi. Céljuk a szakemberhiány mielőbbi pótlása, hogy a PIC ismét az országos hírnevéhez méltó módon tudjon gondoskodni a koraszülöttekről.

A Honvédkórház koraszülött intenzív centrumának működése „néhány héten belül ismételten visszaáll a családok, az édesanyák, a babák szolgálatába” – áll a közleményben.

Azt írták: a Honvédkórház koraszülöttosztálya Magyarország kiemelkedő koraszülöttrészlege, ahol a munkatársak áldozatos munkával, elhivatottsággal látják el feladataikat nap mint nap, és gondoskodnak a rájuk bízott újszülöttekről.

A honvédelmi tárcának, mint a Honvédkórház fenntartójának, határozott célja, hogy továbbra is minden feltételt megteremtve biztosítsa a koraszülöttosztály zavartalan működését – közölte a HM.
Forrás MTI

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés