Létrejött a Magyarságkutató Intézet

2019. január 4. 12:19
Feladata sok más mellett „különösen a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének interdiszciplináris kutatása” lesz.

Létrejött a Magyarságkutató Intézet – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az intézet feladatai a következők lesznek: „különösen a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének interdiszciplináris kutatása, a honfoglalással, valamint a magyar középkorral kapcsolatos komplex kutatások, a kelet-európai térség egyes részeinek VIII-X. századi történeti-földrajzi tájrekonstrukciója, a magyarság történelméből származó hazai és külföldi, elbeszélő és írott levéltári forráskutatás, néprajzi és népzenei kutatások, oktatási és képzési tevékenység, részvétel a kulturális turizmus, vallás- és zarándoklatturizmus fejlesztésében, angol és magyar nyelvű folyóirat kiadása, archeogenetikai kutatások, a korai magyar történelem helyének vizsgálata a XXI. századi magyar önazonosságtudatban, továbbá a magyar nyelv belső szerkezetének, sajátosságainak, működésének, a magyar kultúra egészével való összefüggésének kutatása és annak eredményének alkalmazása a köznevelésben.”

A közleményben azt is tudatják: Kásler Miklós Dr. Horváth-Lugossy Gábor Józsefet bízta meg a főigazgatói tisztséggel.

(MTI-OS)

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A korrupt MTA-t is meg kéne már tisztítani. A Kádár-nosztalgiás bolsevikek még mindig úgy tekintenek rá, mintha a sajátjuk lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés