Fischl Vilmos: Nagy arányban nő a muszlimok száma

2018. december 26. 14:05
A keresztényeké kevésbé, a muszlimok száma viszont nagy arányban nő - erről beszélt Fischl Vilmos evangélikus lelkész az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Elmondta, az iszlám vallás 632-ben alakult. Az azóta eltelt időszakban az iszlám behozta a kereszténységet, hiszen jelenleg nagyjából ugyanannyi keresztény él a világon, mint muszlim.

A lelkész szerint ezért fel kell tenni a kérdést, hogyan tudjuk keresztény identitásunkat megőrizni nemcsak Európában, hanem az egész világon.

Fischl Vilmos biztonságpolitikai szakértőként kiemelte: az iszlám egyértelműen egy békés vallás. Amikor az iszlám elkezd radikalizálódni, akkor van probléma.

Beszélt az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság Hungary Helps programjáról is. Úgy értékelte, a Szíriában, Irakban, Nigériában zajló program egy jó kezdeményezés, amelyhez számos ország csatlakozott. A probléma ezekben az országokban van – jegyezte meg a lelkész, hozzátéve: elsősorban ott kell segíteni a keresztényeket.

(MTI)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A probléma ezekben az országokban van – jegyezte meg a lelkész, hozzátéve: elsősorban ott kell segíteni a keresztényeket."

Törölve az "elsősorban" és kiegészítve; a problémát ott kell kezelni és nem importálni Európába, vagy más földrészre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés